Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkoinen Toulon

Masentava marraskuu on ainakin täällä imenyt postausinspiraation ihan nollille, varsinkaan kun Tukholman reissua kummoisempaa matkaa ei näköpiirissä siinnä. Siksipä lähes ärsytti kaivella Ranskan ajan kuva-arkistoja ja kaivaa esille kuvat aurinkoisesta Toulonista. Kyseessä oli muuten yksi vaihtovuoden viimeisimpiä päiväretkiä ja melkoinen retki olikin! Montpellieristä lähdin aamulla kukonlauluun aikaan junalla Marseilleen, jossa kulkupeli vaihtui junabussiin. Varmasti yksi ikimuistoisempia bussimatkoja ikinä. Ensiksi odoteltiin aseman ulkopuolella reipas puolituntia bussia ylipäätään saapuvaksi (kuski oli ollut väärässä paikassa busseineen), ja kun matkaan lopulta päästiin, niin ilmiselvästi kuski luuli olevansa ralliradalla. Kyseinen kuumakalle kiihdytti kaistalta toiselle ja tööttäili sekä pui nyrkkiä hitaammille autoilijoille. Paras hetki oli kuitenkin se, kun käytiin pysähtymässä jonkun pikkukylän asemalla ja meidän bussi ei mahtunutkaan kääntymään pienestä mutkassa, johon oli pakettiauto parkkeerattu keskelle tietä. Hetken siinä kuskimme yritti sompailla ja survoa bussia eteenpäin, kunnes totesi yritykset hyödyttömiksi. Sitten alkoikin sellainen tööttäyskonsertti, että oksat pois. Varmaan kaikki lähistöllä liikkuvat kyläläiset (paitsi sen pakettiauton kuski) kerääntyivät ympärille ihmettelemään ja pudistelemaan päätään. Lopulta tilanne ratkesi sillä, että bussikuski hyppäsi alas ja siirsi pakettiauton pois edestä (koska avaimet olivat virtalukossa ja ovet auki, taisi olla joku tavarantoimitusauto).

Vaiherikkaan matkan jälkeen perillä Toulonissa tein pienen kaupunkikierroksen ja ihailin muun muassa kaupungin shoppailumahdollisuuksia (joihin en lopulta kerinnyt tutustua yhtään, kun muutakin nähtävää piisasi). Toulon sijaitsee muuten myös Ranskan Rivieralla, mutta Nizzaan verrattuna turistilaumat olivat melko vähäiset. Toulon on tunnettu myös Ranskan laivaston tukikohtana ja satama-alueelle, rade’lle tehdään myös risteilyjä. Rantakatua kävellessäni yhden laivan lipevä kapteeni tuli juttusille ja antoi lopulta niin mojovan ”suomalaisalennuksen” mulle, että päätin lähteä mukaan risteilylle. Muut turistit laivalla olivat eläkeläisiä, jotka olivat saapuneet suuren risteilyaluksen mukana. Mikään kovin kiinnostava retki ei ollut, kun suuret sota-alukset eivät itseä kauheasti kiinnostaneet eikä maisemissa niin kamalasti ollut ihailtavaa.

Risteilyn jälkeen suuntasin rannalle ja Toulonin ranta osoittautui todella viihtyisäksi. Hiekkarantojen lisäksi alueella oli suuri puistoalue, jolla pystyi myös ottamaan aurinkoa. Myös kahviloita rannan tuntumassa piisasi, vaikka alue olikin aika kaukana keskustasta. Mua jäi harmittamaan se, etten ollut tajunnut pakata uikkareita mukaan matkaan, sillä toukokuussa olisi jo hyvin tarjennut ottaa aurinkoa.

Rannan tuntumasta lähti myös mukava kävelypolku, joka olisi kiertänyt niemen ympäri. Vastaantulijat kertoivat kuitenkin, että polku oli hetken matkan päästä suljettu, joten en jatkanut kovin pitkälle, kun bussiinkin täytyi keritä. Polun alapuolella oli upeita rantapoukamia, joissa sai viettää rantapäivää vähän rauhallisemmissa merkeissä.

Toulonin suhteen odotukset eivät olleet alunperin kovin korkealla, mutta kaupunki yllätti positiivisesti ja päivän jälkeen harmitti, että aikaa kiertelyyn ei ollut enempää. Rannat olivat tosiaan hieman kauempana keskustasta, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä. Mikäli siis Rivieralle suuntaa lomalle, niin kannattaa pitää Toulon mielessä! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna maanantai, marraskuu 10, 2014 at 20:42

    Pikkulaivoja, kirkas meri ja ah, lämpö… Kuka tarvii enempää. Niin nättiä!

    • Reply Hanna maanantai, marraskuu 10, 2014 at 20:54

      Lämpöä on kyllä niin ikävä tällä hetkellä…:D Just tässä ensi viikon säätiedotuksia katselen, eikä hirveästi ilahduta nuo ennusteet 😀

    Leave a Reply