Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Minäkö ulkoilmaihminen?

Heippa!

Instagram Travel Thursday -kampanja on taas palannut langoille näin kuukauden ekana torstaina ja päätinpäs minäkin pitkästä aikaa taas osallistua. Suomeen palattuani olen havahtunut siihen, miten eri silmin näen kaikki tututkin paikat. Ennen olen aina pitänyt Suomea ihan tylsänä maana, jossa ei ole mitään nähtävää ja kummastellut niitä raukkoja turisteja, jotka joutuvat viettämään lomansa Suomessa. Koska eihän täällää mitään kivaa ole: sää on kylmä, suurimman osan vuodesta luonto on ihan harmaa ja karu, kaikki on kallista ja ihmisetkin sulkeutuneita. Epäonnistuneen loman ainekset siis varmasti kasassa.

Nyt olenkin yhtäkkiä ruvennut näkemään kauneutta kaikissa tutuissa maisemissa, joiden ohi olen aikaisemmin vain paahtanut menemään katse eteenpäin suunnattuna. Miten upeita ruskan värejä näkeekään, jos vähän kääntää päätä kouluun pyöräillessä. Jopa niin upeita, että välillä pitää aivan pysähtyä ja napata todisteeksi kuva Instagramiin. Millaiset upeat puitteet Tampereen järvimaisemat tarjoavatkaan retkeilylle ja miten komeita ovatkaan Pohjanmaan lakeudet. Ilmeisesti täytyi taas lähteä kauas nähdäkseen lähelle, sillä tuskin olisin ikinä havahtunut Suomen kauneuteen, jos en olisi välillä käynyt ihastelemassa maisemia muualla.

Olen aina ajatellut, etten ole mikään ulkoilmaihminen. Raitisilmamyrkytyksen pelossa olen aina viihtynyt hyvin sisätiloissa ja kaiken maailman luontoretket koulussa olivat aina kamalinta, mitä tiesin. Liikaa luontoa yhdellä kerralla. Monet matkani ovatkin aina suuntautuneet kaupunkikohteisiin, koska eihän luonnossa ole mitään kiinnostavaa. Nyt onkin kelkka sitten kääntynyt, sillä kaupunkikohteet tuntuvat tylsiltä ja samaa kaavaa toistavilta, teitä, kauppoja, rakennuksia, kaikki jo niin nähty. Luontokohteet taas tarjoavat aina erilaisia elämyksiä. Tulevaisuuden matkasuunnitelmissa on paljon nimenomaan upeita luontokohteita. Olen myös ihan tosissani suunnitellut pyöräilyreissua Ahvenanmaalle ensi kesäksi, ja majoittuminen saattaa jopa tapahtua teltassa. Kun maailmanympärimatkalle joskus lähdetään, selvää on, että ainakin osa reissusta leiriydytään jonnekin, jotta säästetään hieman majoituskuluissa. Vaeltaminen ja telttailu ei ole ikinä ollut minun juttuni, ja tiedän kyllä nyt senkin, että kovin montaa yötä putkeen en pysty teltassa nukkumaan hyväntuulisena. Mutta pari yötä silloin tällöin, miksei? Ja oma telttailukokemukseni rajoittuu siis siihen, että kerran yritettiin nukkua siskon kanssa yö teltassa kotimme takapihalla ja minä hipsin sisälle omaan sänkyyni jo iltakymmeneltä… Ranskassa vaihtareiden melontaretkellä majoituttiin myös kaksi yötä teltoissa ja vaikka teltan kasaamisessa oli hieman haastetta, niin aika ylpeä olin itsestäni, kun selvisin tuollaisesta extreme-kokemuksesta.

Nykyään on myös ihan kuvaa viettää viikonloppua tekemällä kävelyretkiä Tampereen metsiin ja ihailla nimenomaan niitä järvimaisemia. Mikä lie vanhuus tässä sitten päässyt iskemään… En nyt vielä määrittelisi itseäni kuitenkaan ulkoilmaihmiseksi, vaan enemmänkin ihmiseksi, jonka suhtautuminen ulkoilma-aktiviteettejä kohtaan on muuttunut positiivisemmaksi. Millekään päivien tunturivaellukselle mua ei varmaan ihan lähitulevaisuudessa saa, vaan luontoa tyydyn ihastelemaan pienissä määrissä kerrallaan. Syksyinen Suomi on kuitenkin päässyt yllättämään positiivisesti tänä vuonna!

Löytyykö ruudun toiselta puolelta myöhäisheränneitä Suomi-faneja tai vannoutuneita ulkoilmaihmisiä?

Instagram Travel Thursday on kuukausittainen kokoelma blogipostauksia, joilla halutaan tuoda esiin Instagramia matkailun tietolähteenä ja inspiroijana. Tempauksen Suomessa järjestävät matkabloggaajat Satu (Destination Unknown), Nella (Kaukokaipuu) ja Veera (Wanderlust Expert), ja järjestäjien blogeista voi lukea tarkemmat osallistumisohjeet. Mun syksykuvia löytyy Instagramista nimimerkillä @hannareves.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, lokakuu 2, 2014 at 16:00

  Syksy on kyllä Suomessa parasta aikaa. Kaikki hehkuu 🙂 Ja ehkä ymmärtää niitä turistejakin vähän paremmin taas 😀

  • Reply Hanna torstai, lokakuu 2, 2014 at 17:42

   Niinpä, täytyy katsoa maailmaa turistin silmin, myös kotona 🙂

 • Reply Anna / Tämä matka-blogi torstai, lokakuu 2, 2014 at 17:17

  Kyllä. Suomi ON kaunis 🙂

  • Reply Hanna torstai, lokakuu 2, 2014 at 17:43

   Niinhän se on, mulla vaan kesti aika kauan tajuta se 🙂

 • Reply Anne | Metallia Matkassa torstai, lokakuu 2, 2014 at 19:08

  ”En nyt vielä määrittelisi itseäni kuitenkaan ulkoilmaihmiseksi, vaan enemmänkin ihmiseksi, jonka suhtautuminen ulkoilma-aktiviteettejä kohtaan on muuttunut positiivisemmaksi.”

  Mulla on käynyt ihan sama juttu. Viime aikoina kiinnostus luonnossa liikkumista kohtaan on lisääntynyt, mutta en mä mikään eräjorma vielä ole. En oikein tykkää nukkua teltassa tai olla montaa päivää tukka sekaisin jossain metsässä hyttysten syötävänä! Päiväretket luontoon ovat olleetkin toistaiseksi se ratkaisu 😀

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 3, 2014 at 08:25

   Haha juurikin näin se menee mullakin. Eräjormailu keskellä ei mitään ilman suihkua tai hyviä kokkausmahdollisuuksia ei niin houkuttele, mutta päiväretket kylläkin. Luontoretken jälkeen on ihan kiva päästä kotiin nukkumaan 😀 Voi olla, että pidemmästä retkestä selviäisi, jos majoitus tapahtuisi jossain mökissä, jossa olisi edes sähkö ja juokseva vesi…

 • Reply satuvw torstai, lokakuu 2, 2014 at 21:07

  Iso peukku sekä Suomelle ja ulkoilmailulle, oli ihana katsella näitä Tampere-kuvia, meillä on nimittäin seuraavaksi suuntana Suomi ja kotikaupunki Tampere, ja tarkoituksena olisi jättää muksut isovanhempien huomaan ja lähteä tutkimaan kaupunkia ja sen ympäristöä, fillareilla. Ja hieman samalla lailla kävi täällä, enemmän sitä Suomea oppi arvostamaan sen jälkeen kun muutin ulkomaille 🙂

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 3, 2014 at 08:27

   Ihanaa Tampere-lomaa teille, suunnitelmat kuulostavat ainakin hyviltä! 🙂 Tampereella varmasti riittää upeita fillarointimaastoja, tosin ainut, mikä itseä häiritsee ovat mäet, joita täällä on vähän liian tiheään omaan makuun.

 • Reply Katja perjantai, lokakuu 3, 2014 at 07:33

  Olen ihan samanlainen. En uskonettä minusta olisi koskaan mihinkään kunnon vaellukselle tai nukkumaan telttaan, sen sijaan oon yrittäny ottaa kauniista syyskeleistä kaiken irti tässä lähimaastossa ja ihan vain liikkuessani paikasta toiseen katselemalla ympärille. 😀 Syksy on kaunista aikaa. : )

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 3, 2014 at 08:29

   Niinhän se on! Lähimaastoissakin riittää ihmeteltävää, joten millekään pitkälle vaellukselle ei kyllä ole hinkua 😀 Näin syyskeleillä teltassa nukkuminen voisi olla kelien puolesta jo aika extremeä, joten jätän mieluusti telttailuyritykset ensi kesään (tai kauemmas tulevaisuuteen :D).

  Leave a Reply