Suomen suurin matkablogiyhteisö

”Dancing queen, young and sweet, only seventeen” – Laulutaidoton ABBA-museossa

Moikka!

Lupaan, että nyt on vuorossa viimeinen museo-esittely tälle kesää, nimittäin muutaman viikon takainen vierailu Tukholman erikoisimpaan museoon, ABBA the Museumiin on vielä kertomatta! Kaverini oli päivä Tukholmassa -risteilyllä kaverinsa kanssa elokuun alussa ja mentiin sitten porukalla tuonne ABBA-museoon. Mulla oli töistä sinne vapaalippu ja koska työkaveri oli sanonut, että sinne voi olla aika noloa mennä yksin, niin olin iloinen, kun sain seuraa.

Museon pääsymaksu on aika suolainen, 195 kr, mutta aika erikoinen elämyshän tuo oli. Lippu kannattaa muuten ostaa netistä museon nettisivuilta, jolloin saa valita tietyn ajan museovisiitille ja pääsee suoraan jonon ohi sisälle. Museo mainostaa itseään paikkana, jossa pääsee koe-esiintymään ABBAn viidenneksi jäseneksi, ja hauskimpia olivatkin nuo erilaiset pisteet, joiden aktiviteetit tallentuivat museon nettisivuille, josta ne sai sitten käydä itselleen tallentamassa. Luonnollisesti kukaan muu ei niitä netistä pääse näkemään, joten voi ihan huoletta tallentaa kauniit sulosointunsa nauhalle. Eräässä pisteessä pääsi siis laulamaan nauhalle ja toisessa pisteessä ”pukeutumaan” bändin jäsenten vaatteisiin. Vaatteet tosin eivät olleet aitoja, vaan heijastettiin tietokoneen kautta. Me tosin luultiin koko ajan, että kyseisessä pisteessä piti tanssia, ja vasta kotona paljastui, että kyseiseltä pisteeltä sai muistoksi vain kauniin kuvan itsestään.

Luonnollisesti museossa oli myös ABBAn elämästä kertovaa infoa ja kuvia, sekä tietysti vanhoja esiintymisasuja näytillä. Siisteintä oli kuitenkin päästä lavalle esiintymään bändin kanssa. Jono kyseiseen pisteeseen oli aika pieni, mutta mehän totta kai ryykättiin sinne heti etunenässä. ABBAn jäsenet heijastettiin vierelle tanssimaan tietokoneen kautta ja koko esitys taltioitiin videolle. Ja muut museovierailijat pääsivät nauttimaan meidän tanssi- ja laulutaidoista…

Oltiin  kyllä ihan fiiliksissä tuolla ottamassa kuvia jokaisen jutun edessä. Itse en ole mikään vannoutunut fani, mutta ABBA-museo oli silti hauska vierailukohde. Museovisiitissä ei kuitenkaan loppujen lopuksi mennyt niin kauaa kuin oltiin ajateltu, sillä ihan tajuttoman suuri paikka ei ollut kyseessä. Väkeäkään ei onneksi ollut hirveän paljon, mutta ilmeisesti ajoittain museoon voi olla kovat jonot.

Julkaisukelpoinen kuvamateriaali oli aika vähissä, varsinkin kun päätin jättää arkiston aarteiksi kuvat itsestä laulamassa ja tanssimassa… Mutta museo oli enemmmänkin juuri sellainen elämys, joka kuvien perusteella tuskin välittyy sinne ruudun toiselle puolelle muutenkaan, käykääs siis itse katsomassa 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply