Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaknästornet ja kuulumisia

Hellurei!

Puolitoista viikkoa sitten kirjoittelin, miten Tukholma alkaa jo ärsyttää ja alan jo odottaa kotiinpaluuta. Kotiin palaamista odotan kyllä vieläkin jo kovasti, mutta päätin, että ei näitä viimeisiä viikkoja voi vain neljän seinän sisällä kuluttaa, vaikka ei niin enää jaksaisikaan käydä missään nähtävyyksissä. Niinpä kävin reilu viikko sitten töiden jälkeen tsekkaamassa yhden paikan must see -listalta pois. Kaknästornet on TV- ja radiotorni hieman syrjempänä keskustasta, mutta suoraan tornin eteen pääsee bussilla 69K Sergelin torilta. Ulkoapäin tuo torni ei ole mikään kaunotar, mutta ylhäältä löytyy niin ravintola, kiva kahvila kuin näköalatasannekin. Hissimaksu ylös on 55 kruunua.

Oma aikataulu oli tällä kertaa aika tiukka, sillä halusin ehtiä Gröna Lundin zumbaan vielä illalla, joten lopulta ei jäänyt aikaa maistella kahvilan herkkuja. Lisäksi katsoin bussiaikataulut ja viimeinen bussi suoraan tornin edestä lähti jo melko aikaisin, joten lopulta aikaa tornivierailuun jäi vain 20 minuuttia. Maisemat kerkesi siinä nopeasti tarkastaa, mutta paljon muuta ei sitten kerinnytkään.

Viime viikon retkistäkin olisi monta juttua kerrottavana, vietin oikein kunnon turistiviikon. Mutta ne taitaa jäädä seuraaviin postauksiin. Sneakpeakina mainittakoon, että ABBA-museo on nyt testattu! Töissäkin alkaa jo huomata, että turistisesonki alkaa olla ohi, ja etenkin pohjoismaalaiset turistit ovat jo kadonneet katukuvasta. Loppuviikko on taas ohjelmaa täynnä, sillä tänään alkoi Kulturfestivalen, jonka ohjelmatarjontaa olisi tarkoitus katsastaa useampanakin iltana töiden jälkeen. Huomenna ollaan myös menossa työporukalla Sommarbioon, eli ulkoilmaleffaan (vieläpä ilmaiseen sellaiseen), joten toivotaan, että ei sada tai ukkosta!

Välillä on kyllä hauska, miten elämä on täynnä sattumia, sillä viime viikolla törmäsin bussipysäkillä yhteen ruotsalaiseen tyttöön, joka oli myös vaihtarina Montpellierissä samaan aikaan kuin minä. Juteltiin sitten kuulumiset ja kävi ilmi, että kyseinen tyttö asuu myös Täbyssä, vieläpä lähes naapurissa! Aika hassu yhteensattuma sekin. Myös eräs toinen vaihtariaikainen kaveri on tulossa Ruotsiin reppureissaamaan ja puhe oli ainakin, että nähtäisiin joku päivä 🙂 Viimeisten viikkojen piristykseksi saan myös vielä muutamat Suomi-vieraat tänne, jee. Kämppis lähti jo takaisin Suomeen eilen, joten nyt on vähän outoa asua yksin isossa talossa, että kiva saada seuraa tänne.

Siinäpä pikaiset kuulumiset Tukholmasta. Loppuviikosta täällä blogin puolella voikin olla vähän hiljaista, ellen sitten kerkeä torstaina kirjoitella vapaapäivän kunniaksi jotain!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply