Suomen suurin matkablogiyhteisö

Zumbaa huvipuistossa ja pyöräilyä hellesäässä

Tjenare!

Jännä, miten täällä tuntuu kaikki asiat keskittyvän aina yhteen viikkoon ja välissä on monta viikkoa, ettei tapahdu yhtään mitään. Viime päivät on kyllä ollut sen verran haipakkaa, että ihan hyvä oli, ettei tänään tullutkaan lähdettyä saaristoon, vaan sain viettää vähän rennomman vapaapäivän. Sunnuntaina käväisin töiden jälkeen Gröna Lundissa, jossa oli salsa/zumba-ilta. Kerkesin kiertää huvipuistoalueen ennen zumban alkua, mutta kieputtimet jätin väliin, sillä en jaksanut jonottaa ensiksi ostamaan laitelippuja ja sitten vielä laitteeseen. Gröna Lundissa olen käynyt kerran joskus lapsena, ja siltä reissulta muistan kamalan pelottavan kummitusjunan. Pidin silmiä kiinni lähes koko matkan ja sen ainoan kerran, kun avasin ne, niin naamalle hyppäsi valtava kobra. Että kunnon traumat jäi siitä kerrasta. Sunnuntainen vierailu sitä vastoin sujui leppoisammin ja olipahan hauskaa pitkästä aikaa päästä zumbaamaan! Yllättävän hyvin porukkaa tuli mukaan ja monet olivat selkeästi tulleet huvipuistoon ihan vain salsaillan takia. Gröna Lundin alue oli muuten yllättävän pieni, mutta aika monta laitetta puistoon on silti saatu mahdutettua.

Eilen töiden jälkeen seikkailtiin parin työkaverin kanssa Ulriksdalin linnan puistoon, jossa yksi työkaveri piti synttäripiknikin. Upea paikka, johon täytyy käydä tutustumassa vielä uudemman kerran. Linna on meren rannalla ja uimarantakin löytyy ihan linnan läheltä. Hellepäivän piknikkipaikaksi tuo puisto soveltui ainakin mainiosti!

Tänään suuntasinkin tutustumaan paremmin Djurgårdenin saarelle, jossa riittää kyllä ihanan vehreitä ja rauhallisia puistoalueita. Kulkupeliksi nappasin Citybike-kaupunkipyörän ja oli muuten siistiä nähdä paikkoja vähän nopeammalla tahdilla kuin ainaisella kävelyllä. Työpäivien jäljiltä jalat on kyllä niin puhki, että ihanan letkeää oli vain pyöräillä paikasta toiseen. Citybikeja löytyy ympäri kaupunkia ja itsellä on niihin koko kesäksi kortti. Tosin tuollaisella pyörälle ei välttämättä töihin jaksaisi polkea, sen verran raskaita ne olivat. Mutta rauhalliseen maisemien ihasteluun juuri passeleita!

EDIT: Unohdin kertoa, että kannattaa olla huolellinen, kun palauttaa pyörää, ettei käy niin kuin mulle ja lukitsee sekä itsensä että laukkunsa pyörää telineeseen nostaessa… Onneksi laukun hihnan sai irti ja itsekin onnistuin pujahtamaan sarvien alta pois. :DD

Kiersin Djurgårdenin saaren ympäri ja löysin myös Rosendalin linnan. Valitettavasti pyörissä ei ole mukana lukkoa, joten linnaan sisälle en viittinyt mennä, ettei joku olisi sillä välin nyysinyt pyörää mukaansa. Mutta puisto linnan ympärillä oli ainakin kiva! Djurgårdenilta löytyy siis iso kasa Tukholman tärkeimpiä nähtävyyksiä, Vasa-museo, Skansen, Gröna Lund, ABBA-museo, Junibacken, Nordiska museet, muutama taidegalleria… Ehdottomasti siis vierailun arvoinen paikka. Tällä kertaa jätin nähtävyydet väliin, sillä Junibackenia lukuunottamatta alueen nähtävyydet on aika lailla koluttu. (Vinkvink, kaikki Tukholman nähtävyyksiä käsittelevät postaukset on koottu tuonne yläpalkkiin Tukholma-otsikon alle, joten sieltä voi käydä lukemassa, jos on päässyt unohtumaan, mikäs se Skansen nyt olikaan :D)

Viime kesänä onnistuin kaatumaan pyörällä, kun kompastuin pysähtyessäni siskolta lainaamani pyörän tankoon, joka oli korkeammalla kuin omassa pyörässäni. Tälläkin kertaa meinasi itselle oudon pyörän mittasuhteet päästä yllättämään, ja kompastuminen oli enemmän kuin lähellä. Henkilövahingoilta tosin säästyttiin, mutta pyöräilyn aikana kamera otti sen verran osumaa hiekkatien kanssa, että näytön lasi meni rikki. Nyt pohdinkin tässä, että toivonko hienon teippikorjauksen kestävän vielä jonkin aikaa vai olisiko syytä ruveta miettimään uuden kameran ostoa. Järkkäri olisi tietysti kiva, mutta jotenkin valokuvauksesta katoaa se vaivattomuus, kun pitää kanniskella sellaista isoa mötikkää mukana. Plus, että tämähän ei ollut ensimmäinen kerta, kun joku elektroniikkalaite putoaa mun kädestä maahan, vaan nykyinen kamera on kyllä jokusen naarmun saanut pintaansa, ja edellinen Lumia sanoi sopimuksen irti, kun putosi maahan hieman liian monta kertaa. Jonkin verran olen kyllä miettinyt minijärkkäriä, mutta onko sellaisesta kenelläkään kokemusta? Kameravinkkejä otetaan siis vastaan! Tai vaihtoehtoisesti voi kertoa, jos on kokemusta kameran näytön lasin vaihtamisesta, luulisin kuitenkin, että uusi kamera tulee jopa halvemmaksi.

Huomenna vuorossa on työpaikan after work -piknik ja sitten onkin melkeen jo aika reissata Suomessa käymään!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna tiistai, heinäkuu 22, 2014 at 22:53

    Miksei meilläkin voi olla zumbaa huvipuistossa! Kuulostaa todellakin suuren maailman meiningeiltä 🙂

    • Reply Hanna keskiviikko, heinäkuu 23, 2014 at 10:33

      Haha no niin kuulostaa! 😀 Tuolla Gröna Lundissa on myös paljon kaikkia konsertteja, että aika monipuolinen huvipuisto!

    Leave a Reply