Suomen suurin matkablogiyhteisö

Stadshuset ja erilainen nähtävyyskierros

Tjena!

Eilen oli kyllä niin mahtava päivä, että siitä riittää hehkutettavaa täälläkin! Töiden jälkeen lähdin nimittäin kiipeämään Stadshustornetiin, eli kaupungintalon torniin. Ylös kapuaminen maksaa 40 kruunua, joten Tukholman hintataso huomioon ottaen mahtavia näköaloja pääsee ihastelemaan lähes ilmaiseksi! Tornin näköalatasanne on melko pieni ja sen vuoksi ylös pääsee kerralla vain parisenkymmentä ihmistä. Tornivisiittiä suunnitellessa kannattaakin ottaa huomioon, että ylös ei pääse ihan heti lipun oston jälkeen, sillä lippua ostaessa jokaiselle annetaan aika, jolloin torniin pääsee kiipeämään. Itse jouduin odottamaan omaa vuoroani tunnin, että melko suosittu nähtävyys tuo oli.

Puoliväliin tornia pääsee hissillä, mutta koska hissiin mahtui vain viisi ihmistä kerralla, niin päätin reippailla ylös asti. Kunnon kapuamisurakka se olikin ja pohkeet oli ihan maitohapoilla, kun pääsin ylös asti. Stadshustornetiin kiipeämistä en kyllä suosittelisi heikkojalkaisille. Mutta maisemat oli kyllä kaiken sen kapuamisen arvoiset!

Kuvassa Tukholman tärkeimmät nähtävyydet: Kuninkaanlinna, Skansen, Vasamuseet ja Gamla Stan, kuka bongaa ne kaikki?

Suoraan edessä siinsi Riddarholmen ja Gamla Stan, ja kauempana näkyi Södermalmin kukkulat ja Djurgårdenin vihreä saari. Jotenkin tuli tästä paikasta Eiffel-torni mieleen, vaikka maisemat olikin vähän erilaiset.

Tällä kertaa jätin opastetun kierroksen Stadshusetin sisällä väliin, koska parin vuoden takaisella reissulla olen sen jo tehnyt. Kyseistä kierrosta voin kyllä lämpimästi suositella ja sisäänpääsy Stadshusetiin maksaa 100 kruunua (opiskelijat 80 SEK). Kierroksen aikana nähdään kaupungintalon upeat salit, joissa Nobel-illalliset järjestetään kerran vuodessa. Vaikuttavin on varmasti Kultainen sali, joka nimensä mukaan on kultainen. En tosin muista oliko kulta aitoa… Kuvat Stadshusetin sisältä ovat siis edelliseltä Tukholman reissulta, jolloin kyseinen paikka nousi mun lempinähtävyydeksi. Nyt Skansen on ehkä kiilannut ykkössijalle, mutta Stadshuset tulee sitten hyvänä kakkosena. Suosittelen siis visiittiä!

Eilinen huipentui vielä melontaretkeen Tukholman vesillä. Meitä oli töistä noin kymmenen hengen porukka ja käytiin Stockholm Adventuresin järjestämällä kahden tunnin opastetulla retkellä, jolloin varusteista sun muista ei tarvinnut itse huolehtia. Kameraa en tohtinut ottaa mukaan kajakkiin, mutta kaupunki vedenpinnalta käsin oli ihan tajuttoman upea näky. Säätkin vielä suosivat ja ihanassa kesähelteessä oli leppoisaa meloa. Aikaisempi melontakokemukseni rajoittuu kahteen koskenlaskuretkeen Ranskassa (siitäkin täytyisi vielä joku päivä kirjoittaa tänne blogiin), ja merellä oli huomattavasti helpompi meloa kuin kivikkoisessa joessa! Suosittelenkin melontaretkeä Tukholmassa ehdottomasti, jos haluaa kokea kaupungissa vähän muutakin kuin kauppakeskusten ihmisvilinät.

Nyt peukut pystyyn, että kesäilmat kestäis viikonlopun yli, sillä viimeisimmät sääennusteet näytti vähän huonolta saaristoretkeä ajatellen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Tuulikki torstai, kesäkuu 16, 2016 at 23:10

    Olipa hauska lukea Tukholma-blogejasi! Kielenkäyttö hyvää ja näkemykset aidon tuntuisia. Kuvat onnistuneita! Ihan päätinlin tässä kesän mittaan lähteä Tukholmaan!

    • Reply Hanna maanantai, kesäkuu 20, 2016 at 12:00

      Kiitos kommentistasi Tuulikki! Kiva kuulla, että jutut inspiroivat lähtemään Tukholmaan, se on kyllä aivan loistava matkakohde kaikin puolin 🙂

    Leave a Reply