Suomen suurin matkablogiyhteisö

Fjäderholmarna – Tukholman saariston lyhyt oppimäärä

Hei!

Tukholman saaristo koostuu 30 000 saaresta, joten nähtävää siellä riittäisi vaikka koko loppuelämäksi. Jos kuitenkin aika on kortilla, niin lähimmät saaret löytyvät aivan Tukholman keskustan ulkopuolelta, puolen tunnin venematkan päästä. Fjäderholmarna-saarille lähtee näin kesäaikaan puolen tunnin välein veneitä Nybroplanilta, ja nämä pienet saaret tarjoavat saaristoidyllin tiiviissä paketissa. Tunnissa kerkeää nähdä oleellisen ja kiertämään saarista isomman läpi. Fjäderholmenilta löytyy muutama kiva ravintola, jätskibaari, käsityöläiskojuja, teatteri ja auringonottokallioita.

Oman visiittini Fjäderholmenille tein viime perjantaina, ja aurinkoinen vapaapäivä sopi saariston tutkimiseen paremmin kuin hyvin. Strandvägenin koristeelliset talot jäivät nopeasti taakse, ja vastassa oli söpöjä punaisia tupia ja tusinoittain kirkuvia lokkeja.

Vaikka Fjäderholmarna ei ehkä tarjoakaan sitä kauneinta saaristomaisemaa, sillä kaupunki ja rumat teollisuusalueet ovat aivan liian lähellä, niin on se silti kiva hengähdyspaikka, jos saaristoon tutustumiseen on aikaa vain muutama tunti. Ja kyllähän tuolla aurinkoisilla merenrantakallioilla saa parikin tuntia vierähtämään, jos mukana on piknikeväät ja hyvä kirja (mulla oli vain eväät…).

Ravintola Röda Villan ulkoterassi oli muuten astetta upeampi. Rantakalliolle oli siroteltu ruokailuryhmiä sinne tänne, ja tuolla olisi varmasti siistiä lounastaa. Budjettimatkalainen tosin ottaa Fjäderholmenille omat eväät, sillä puitteet piknikille ovat sen verran upeat (ja ravintolat perustukholmahinnoissa).

Säät ovat suosineet tänä viikonloppuna ja tänään lensi jopa talviturkkikin järveen! Toivotaan, että kelit jatkuu näin upeina, jotta pääsisin viikonloppuna viettämään vapaapäiviä taas saaristoon!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply