Suomen suurin matkablogiyhteisö

Singaporen nähtävyydet

Moi!

Nyt olisi varmaan hyvä aika palata maaliskuisen Aasian-reissun muisteluun. Aloitettiin reissu Singaporessa, jossa viivyttiin kolme päivää. Singaporesta oli kyllä helppo aloittaa Aasiaan tutustuminen, koska kaupunkivaltio on todella kehittynyt ja moderni, sekä tietysti siisti. Valehtelematta en ole varmaan vieraillut siistimmässä kaupungissa. Ydinkeskustassa roskia ei näkynyt juuri ollenkaan ja turistin ikuiseen missä lähin vessa -ongelmaan oli ratkaisu aina kulman takana!

Singaporessa rakennetaan vauhdilla ja keskustan talot kohoaa koko ajan ylemmäs ja ylemmäs korkeuksiin. Nähtävyyksien suhteen tuli välillä sellainen olo, että hienoja monumentteja on oikein tekemällä tehty turisteja varten (ja hinnat oli sen mukaiset). Singaporesta puuttui sellainen tietty aitous, koska singaporelaiset itsessään olivat aikamoinen kansojen sekasotku. Kiinalaiset olivat enemmistö, mutta intialaisia ja malaijejakin oli paljon, ja singaporelaista kulttuuria ei itsessään oikeastaan ollut.

Upeita paikkoja Singaporessa riitti. Gardens by the Bayn puistosta ja Sentosan saaresta olen kirjoittanut jo aikaisemmin, ja molemmat tosiaan on tutustumisen arvoisia paikkoja. Niiden lisäksi käytiin seuraavissa nähtävyyksissä:

Marina Bay

Marina Bay on Singaporen siisteintä keskustaa. Merenlahden ympärille on rakennettu pilvenpiirtäjiä yksi jos toinenkin, ja tältä alueelta ne kaikki perusturistikuvatkin on otettu. Maisemaa hallitsee Marina Bay Sands -pilvenpiirtäjät, joiden kolmen tornin päälle on rakennettu veneenmallinen taso. Tuolla ylhäällä olisi se famous infinity pool, jota olin ihaillut kuvista, mutta ei edes yritetty päästä sinne perusturisteina ihastelemaan. Tornien juurella oli myös aika hulppea kauppakeskus, jossa pääsi jopa gondoliajelulle.

Samalla alueella on myös Singapore Flyer -maailmanpyörä. Varmasti upeat näkymät, jos haluaa pulittaa parikymppiä siitä. Lootuskukkaa esittävä valkoinen hökötys oli myös kaikkien turistien (myös meidän) kameran linssissä, ja ilmeisesti rakennuksessa toimii jokin museo. Ilta-aikaan rakennukseen seinään heijastettiin valoshow, joka kiinnosti meitä enemmän kuin mahdolliset museoesineet rakennuksen sisällä.

Marina Bayn toisella rannalla on vähän uusien rakennelmien varjoon jäänyt Merlion Park, jossa voi ihastella vettä sylkevää Merlion-patsasta, joka on siis Singaporen symboli. Meidän visiitin aikana patsas oli korjattavana, että normaalisti siinä ei ole tuollaisia juttuja ympärillä. Marina Bayn alue oli kyllä viihtyisää kävelyaluetta ja ilta-aikaan tosiaan upeasti valaistua, että ehdoton must see -paikka Singaporessa. Alueella kyllä huomasi selvästi, että Singapore on rikas valtio, joka myös haluaa, että se näkyy ulospäin.

Orchard Road

Orchard Road oli Singaporen pääshoppailukatu, ja saatiin kummasti siellä aika hyvin yksi päivä kulumaan. Tosin näin jälkikäteen ajateltuna shoppailupäivä olisi kannattanut pitää Kuala Lumpurissa, koska kaikki oli siellä paljon halvempaa. Jos nyt pitäisi suunnitella matka uusiksi, niin olisin Singaporessa päivän vähemmän ja Kuala Lumpurissa päivän kauemmin.

Chinatown

Chinatown on nimensä mukaisesti kiinalaiskaupunginosa. Ihan kivaa aluetta, jossa oli jonkin verran jo krääsäputiikkejakin. Meitä se ei kuitenkaan sykähdyttänyt ja parin korttelin kiertämisen jälkeen päätettiin, että eiköhän tämä paikka ole nähty. Chinatowneille annettiin vielä uusi mahdollisuus Kuala Lumpurissa, mutta mitään wau-elämystä ei syntynyt sielläkään.

Little India

Jos Chinatown oli pienoinen pettymys, niin Little India vasta olikin järkytys. Ero siistiin keskustaan oli jo aika merkittävä, ja pohdittiin vain, että jos Intiassa on tällaista niin taidetaan jättää välistä. Valittavat länsimaiset turistit siis kulttuurishokin kourissa suoraan sanottuna 😀 Mutta Little India oli tosiaan melko rähjäistä aluetta, eikä siellä sen kummempia nähtävyyksiä ollut, että eipä siihenkään kierrokseen kauaa mennyt.

Kokonaisuutena siis Singaporen nähtävyydet olivat aika näyttäviä ja hieman päälleliimatun tuntuisia. Yleisesti kyllä tykkäsin kaupungin siisteydestä ja siitä, että siistejä vessoja tosiaan löytyi helposti. Mutta Singapore ei sitten paljon muuta tarjonnutkaan, jos ei lasketa shoppailumahdollisuuksia ja food courtien ruokatarjontaa aasialaisen ruuan ystäville. Mutta ihan kiva paikka nähdä kerran elämässä kuitenkin ja helppo kohde aloittaa Aasian tutustuminen (vaikka kulttuurishokki iski meille aika vahvasti aluksi…).

Nyt nukkumaan, että jaksaa huomenna taas töihin, nopeasti kuluu aika täällä Ruotsissa, huomenna tulee kuukausi täyteen! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 12:21

  Todella kiva lukea kokemuksiasia Singaporesta! Itselle jäi siitä vähän ristiriitainen fiilis, olimme siellä Kaakkois-Aasian reissumme alussa ja lopussa, koska lennot Suomesta oli sinne. En oikein syttynyt ostarien valtavalle määrälle ja melko harmaalle katukuvalle, mutta toisaalta yksittäiset jutut tuolla olivat kivoja ja paljon jäi kyllä näkemättäkin.

  Little India on tosiaan vähän rähjäisempää aluetta Singaporessa ja siellä me majoituimme. Silloin vähän ihmettelin ihmisten puheita Singaporen siisteydestä :D. Mutta ei se mielestäni paha paikka ollut, melko pieni, mutta vähän värikkäämpää kuin monessa muussa paikassa ja herkullista ruokaa! Mutta tosiaan, oikea Intia on kyllä vähän tuohon suuntaan, paljon ihmisiä, roskia ja häslinkiä :). Toisaalta Intiassa on luontoakin ja onhan se valtava maa, joten Singaporen pikku-Intia antaa aika yksipuolisen kuvan tietysti 🙂

  Voisin lähteä Singaporeen toistekin, mutta varsinaista hinkua takaisin ei ole. Siellä on kuitenkin upea lentokenttä ja hyvät yhteydet moneen paikkaan, joten todennäköisesti tullaan siellä poikkeamaan 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 22:55

   Kiva kuulla! Ristiriitainen tosiaan kuvaa hyvin munkin fiiliksiä Singaporesta, ihanan siistiä ja upeita paikkoja, mutta jotain charmia paikasta uupuu. Meidänkin hostelli oli lähellä Little Indiaa, että vähän rähjäisempää aluetta oli jo. Totta kyllä, että Singaporen versio Intiasta antaa aika yksipuolisen kuvan maasta ja sen pohjalta ei kannata tyrmätä Intiaan matkaamista. Mutta oikeastaan oli ihan kiinnostavaa hypätä kliinisestä Singaporen keskustasta tällaiseen erilaiseen kaupunginosaan, vaikka aika järkyttävän muutoksen katukuvassa parin minuutin metromatka toikin tullessaan. Singapore valikoitui meidän kohteeksi osittain juuri sen vuoksi, että sinne oli halvempaa lentää, joten voi olla, että tulevaisuudessa sinne tulee palattua juuri kätevien lentoyhteyksien vuoksi 🙂

 • Reply Eeru sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 13:40

  Aikalailla olen samoilla ajatuksilla Singaporesta kanssasi, nähtävyydet (niin upeita kun ovatkin) tuntuvat tekemällä tehdyiltä, mutta tykkään siisteydestä ja turvallisuudesta.
  Poikettiin tammi-helmikuisella reissullamme kanssa aamupäiväksi Little Indiaan ja se tosiaan poikkeaa muusta Singaporesta rähjäisyydellään. Tosin reissun parhaat kahvit juotiin jonkin pikkukujan pikkuravintolassa. Hintaa niillä oli varmaan alle dollarin kappale ja niitä siemaillessa katseltiin kuinka työmiehet söivät curryannoksiaan käsin… siinä oli autenttisuus huipussaan.
  Chinatownista puolestaan olen aina tykännyt. Maxwell food centeristä ollaan yleensä löydetty hyvät sapuskat ja ihan parhaan jalkahieronnan ikinä olen saanut Chinatownin Peoples park complexissa (kolmas tai neljäs kerros).
  Harbourfrontin VivoCity on ollut minulle shoppailupaikkana luotto-ostoskeskus, siellä on paljon perushintaisia liikkeitä, kun taas Orchadilla toistuvat luksusmerkit ostoskeskuksesta toiseen.
  Vähän erilaisen kuvan/fiiliksen Singaporesta saa kun lähtee jollekin kansallispuistoalueelle kuten vaikka MacRithcien tekojärvelle. Aikoinaan siitä kirjoittelin pari juttua vanhan blogini puolelle:
  http://cheaphonesty.blogspot.fi/2012/04/metsassa-keskella-kaupunkia-12.html
  http://cheaphonesty.blogspot.fi/2012/04/metsassa-keskella-kaupunkia-22.html

  Mulla oli pitkään tammi-helmikuisen matkan jälkeen olo ettei Singaporeen tarvii enää mennä, mutta nyt kun kesä on ollut Suomessa näin kylmä ja ankea niin olen suurella lämmöllä muistellut Singaporea ja sen kuumuutta.

  • Reply Hanna sunnuntai, kesäkuu 29, 2014 at 23:03

   Siisteys ja turvallisuus on kyllä iso plussa Singaporelle, siitä olen samaa mieltä! Me ei tosiaan syöty Little Indiassa tai Chinatownissa mitään, joten kyseisten kaupunginosien makuelämykset jäi testaamatta. Ehkä se olisi muuttanut mielipidettä positiivisempaan suuntaan! Mutta kyllähän nuo etniset kaupunginosat tuovat Singaporeen vähän enemmän aitoutta, että ihan kivaa vaihtelua pröystäilevään keskustaan verrattuna. Tuo VivoCity taisi olla se ostoskeskus, josta lähti juna Sentosaan, joten taidettiin muuten käydä siellä! Siellä tosiaan oli vähän halvempia liikkeitä kuin Orchard Roadilla, että hyvän luottoshoppailupaikan oot löytänyt 🙂 Kansallispuistot jäi meiltä näkemättä, mutta ehkä ensi kerralla sitten! Hyvä tietää, että Singaporessa on vielä nähtävää, sillä kyllähän tällaiset masentavat ”kesä”säät saavat kaipaamaan takaisin lämpöön! 😀

  Leave a Reply