Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: The best of Stockholm

Tjenare!

Ja hyvää Instagram Travel Thursdayta pitkästä aikaa. Oma instatilini on nyt jo neljän viikon verran päivittynyt armaan länsinaapurimme maankamaralta, ja voi miten upeita paikkoja täältä Tukholmasta löytyykään! Tässä tämänhetkinen parasta Tukholmassa-listaus:

Meri

Tukholman kaupunki on rakennettu saarille, joten meri on aina lähellä. Upeita kuvia meren ympäröimästä kaupungista saa Södermalmin kukkuloilta, jossa on varmasti Tukholman parhaat (ja ilmaiset) näköalapaikat.

Upeat rakennukset

Keskusta on täynnä toinen toistaan mahtipontisempia vanhoja arvotaloja, jotka ovat kerrassaan upeita. Miksi nykyään ei enää rakenneta tällaisia koristeellisia julkisivuja?

Iloiset ihmiset

Ruotsalaiset ovat hyväntuulisia ja ystävällisiä, ja hyvällä tavalla lapsenmielisiä. Ainakin juhannussalon ympärillä lauletut lastenlaulut viittaavat siihen suuntaan. Tosin bussissa pätee täälläkin sama kirjoittamaton sääntö kuin Suomessakin: älä istu jonkun viereen, jos jossain on tyhjiäkin penkkejä.

Skansen

Skansen on kyllä Tukholman nähtävyyksistä ehdottomasti paras! Eilisestä postauksestani voi lukea, että miksi.

Drottningholmin linna

Upea linna ja vielä upeampi puisto. Kyllä kuningasparin varmasti täällä kelpaa asustella! Monarkian myötä Ruotsissa on pilvin pimein hienoja kuninkaallisia linnoja, joista Drottningholm reilun puolen tunnin matkan päässä Tukholman keskustasta on varmasti yksi upeimmista. Ja onhan oma kuningasperhe nyt paljon mielenkiintoisempi kaikkine skandaaleineen kuin Suomen umpitylsät presidentit…

Saaristo

Tukholmaa ympäröimä tuhannen saaren saaristo on parhaimmillaan lämpimänä kesäpäivänä, jolloin rantakallioilla on mukava ottaa aurinkoa ja syödä piknikeväitä. Mulla on vielä paljon saaristoa tutkimatta, mutta kesän aikana tarkoitus olisi päästä myös ulkosaaristoon käymään!

Rauhallinen asuinalue, jossa asun

Tukholman vilinästä on kiva palata iltaisin rauhalliseen Täbyyn, jossa kadut ovat kuin Solsidanin kuvauksista ja ulkoilureitit kulkevat metsässä pikkuisen järven ympärillä. Ja uimarantakin on reilun kilometrin päässä. Täällä siis kelpaa asustella, varsinkin kun tiskeistä huolehtii astianpesukone!

Shoppailu

Tukholma on myös siitä vaarallinen kaupunki, että ihania kauppoja on keskusta pullollaan! Omaa shoppailuhimoa täytyy kyllä hillitä, sillä Erasmus-apurahoilla ei paljon uusia vaatteita ostella. Näiden neljän viikon aikana on kyllä tullut selkeästi ilmi Tukholman haittapuoli, kaikki on ihan tajuttoman kallista. Kolmen kuukauden metrokortti maksoi enemmän kuin vuoden kortti Montpellierissä, ruokakaupasta harvoin selviää alle 400 kruunulla, vaikka ostaisi kuinka vähän, ja ravintolaillallisten hinnoista tuskin tarvii mainitakaan… Jos Suomi on jonkun mielestä kallis, niin tervetuloa vaan tänne vertailemaan hintoja! Siinä mielessä tuo Erasmus-järjestelmä ei oikein kannusta kansainvälistymään Pohjoismaissa, koska saman summan saavat kaikki kohteesta riippumatta. Jossain Espanjassa kyseisellä apurahalla varmaan voisi syödä ulkona joka viikko ja silti jäisi rahaa yli, mutta täällä kaikki ylimääräiset huvitukset ovat aika lailla pannassa.

Mikä teidän lukijoiden mielestä on parasta Tukholmassa? 🙂

Instagram Travel Thursday on viikoittainen kokoelma blogipostauksia, joilla halutaan tuoda esiin Instagramia matkailun tietolähteenä ja inspiroijana. Tempauksen Suomessa järjestävät matkabloggaajat Satu (Destination Unknown), Nella (Kaukokaipuu) ja Veera (Wanderlust Expert), ja järjestäjien blogeista voi lukea tarkemmat osallistumisohjeet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Anna Koskela torstai, kesäkuu 26, 2014 at 16:22

  Täytyy häpeäksi myöntää että omat kokemukseni Tukholmasta ovat kovin lyhytaikaisia. Ei siis mitään suosikkipaikkaa nimettävissä.

  Kaunis on vanha kaupunki. Se pitää joka reissulla käydä ihailemassa.

  • Reply Hanna torstai, kesäkuu 26, 2014 at 17:25

   Monelle suomalaiselle Tukholma on kyllä sellainen paikka, jossa käydään vain nopealla visiitillä, vaikka täällä olis vaikka mitä nähtävää 🙂 Vanha kaupunki on kyllä kiva paikka kanssa, tosin yleensä se on ihan täpötäynnä turisteja…

 • Reply Teea torstai, kesäkuu 26, 2014 at 20:49

  Itsekin käynyt siellä niin nopeasti aina, että ei ole varsinaisesti tullut suosikkipaikkoja. Mutta meren äärellä olen aina siellä ollessani viihtynyt :). Tukholmassa kyllä varmasti viihtyisi useamman kuukaudenkin. Harmi tosiaan, että se on kallis.

  • Reply Hanna torstai, kesäkuu 26, 2014 at 22:46

   Merenrantakaupungeissa on kyllä aina oma tunnelmansa! Nyt tuntuu, että kolme kuukautta ei riitä, kun töissä menee niin paljon aikaa. Toisaalta täällä ei niin tule sellaista matkafiilistä, kun kaikki on aika samanlaista kuin Suomessa ja enimmäkseen elelen aika arkea. Mutta kukkaro varmasti kiittää, että nyt on vaan kesänmittainen visiitti 😀

 • Reply satuvw lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 16:36

  Ha ha, tuo on kyllä niin hupaisaa ja sopii hyvin tänne Norjaankin – jos istuu bussissa jonkun viereen jos vapaitakin penkkirivejä olisi, hämmennys on aikamoinen!!

  Tukholmassa parasta – kansainvälisyys. Ja vanhakaupunki myös. Vaikka täytyy tunnustaa että aika huonosti kaupunkia tosin tunnen…

  • Reply Hanna lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 20:05

   Haha mutta jos joku istuu puolityhjässä bussissa viereen, niin kyllä sitä itsekin sortuu ajattelemaan, että et sitten muuta paikkaa löytänyt 😀
   Kansainvälisyys on myös yksi hyvä puoli, töissä en ole ainut ulkomaalainen, vaan tuntuu, että lähes jokaisella on edes jotain kytköksiä ulkomaille, joten Tukholma kyllä selkeästi on Tamperetta kansainvälisempi kaupunki.

 • Reply Elina / Narulelu maailmalla lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 18:13

  Tämä olikin hyvä muistutus, että pitäisi käydä pitkästä aikaa Tukholmassa. Edellisestä visiitistä on vuosia ja sitä edeltävästä varmaan 15 vuotta. On se vähän nurinkurista, kun tulee käytyä useammin Jenkeissä kuin Ruotsissa… En siis valitettavasti osaa sanoa mikä Tukholmassa on parasta, koska aikaa on kulunut liikaa edellisestä käynnistä, en edes osaisi liikkua kaupungissa.

  • Reply Hanna lauantai, kesäkuu 28, 2014 at 20:06

   Tuntuu, että aika monella menee juuri noin, että kaukomaat kiinnostaa enemmän. Itsekin on aika vähän tullut Pohjoismaissa matkusteltua, kun ne ovat jotenkin niin lähellä, että helposti ajattelee, että kyllä Norjat ja Ruotsit kerkeää kiertää sitten joskus myöhemminkin 🙂

 • Reply Veera Bianca tiistai, heinäkuu 1, 2014 at 11:54

  Ihana Tukholma, tässä tuli ihan ikävä niitä aikoja kun tuli siellä itsekin asustettua. Pitää varmasti tehdä joku kesäinen retki! Siellä tosin on todella vaarallista juurikin tuo että kaupat on niin kivoja, että luottokortti laihtuu!

  • Reply Hanna tiistai, heinäkuu 1, 2014 at 13:14

   Joo kesäinen retki Tukholmaan on aina hyvä idea! 😀 Mutta myös vaarallista kukkarolle…

  Leave a Reply