Suomen suurin matkablogiyhteisö

Midsommaria ja muuta

Heippa!

Ja hyvää juhannusta vähän jälkijunassa. Viime viikkoon mahtui kyllä yhtä ja toista aina ABBA-venekierroksesta Kuninkaallisen oopperan tutustumiskierrokseen. Tosin vaikka työ onkin kivaa, niin kyllä se on tässä muutaman viikon aikana alkanut tuntumaan ihan työlle, ja aamuseiskan herätykset ottaa aika koville. Pari museotakin on taas mahtunut viikon ohjelmaan, Armeijamuseo osoittautui sen verran pelottavaksi paikaksi vahanukkeineen ja äänitehosteineen, että sen kiersin vain pikavauhtia läpi. Mutta miespuolisille varmaan parempi vierailukohde, sillä olihan ne sodasta kertovat nukkeasetelmat tavallaan ihan hienoja, vaikka kammotus oli omassa mielessä päällimmäisenä.

Hallwyska museet taas oli taas positiivinen yllätys, ja kyseisestä museosta en ollut aikaisemmin kuullutkaan. Kyseessä oli rikkaan pariskunnan 1800-luvulla rakentama kaupunkipalatsi, ja edustushuoneistot oli tuolla jopa hienommat kuin kuninkaanlinnassa. Kävin museossa opastetulla kierroksella, ja suosittelen kyllä sitä, sillä museosta sai paljon enemmän irti, kun joku kertoi talossa asuneista ihmisistä ja elämästä 1800-luvun hienostossa.

Poikaystäväkin lähti takaisin Suomeen viime viikolla, mutta onneksi juhannusta ei tarvinnut viettää yksin, sillä eräs kaverini tuli Suomesta kylään Tukholmaan. Käveltiin kilometrikaupalla joka päivä niinkuin kunnon turistien kuuluukin, eikä annettu hyytävän kylmyyden tai sadekuurojen paljoa haitata. Ja lauantaina suunnattiin tietysti Skansenille, jossa päästiin tanssimaan juhannussalon ympärille periruotsalaiseen tapaan. Aika hauskaa oli, kun aikuiset veti ihan fiiliksissä piirileikkejä salon ympärillä hyppien. Kävi mielessä, että sellaista ei ikinä voisi nähdä Suomessa…

Sunnuntaina kierreltiin Södermalmilla, Tukholman hippikaupunginosassa. Södermalmin kallioilta on kyllä upeat näköalat Tukholmaan, että sinne kannattaa suunnata, jos haluaa saada upeita kuvia kaupungista. Lisäksi alueella on paljon baareja, ravintoloita ja second hand-kauppoja. Södermalm on entinen työläiskaupunginosa, joten siellä on kyllä aika erilainen tunnelma kuin muualla Tukholmassa. Me käväistiin myös Fotografiska museetissa, jossa on vaihtuvia valokuvanäyttelyitä. Tämänhetkinen näyttely oli aika upea, sillä esillä oli luontokuvia ympäri maailmaa. Tuli ehkä pienoinen matkakuume niitä katsellessa…

Sinisilmäisyyskin vähän hälveni, kun jouduttiin todistamaan taskuvarkaiden iskua eräässä ravintolassa. Itse kyllä pidän aina tavaroita silmällä, etenkin metrossa, mutta sen verran taitavia nuo varkaat ovat, että extravarovaisuus tuntuu olevan tarpeen. Nytkin kyseessä oli täpötäysi ravintola, ja varas oli saanut pöllittyä laukun ihan perimmäisestä nurkasta ja kerkesi vielä juosta ulos ovesta karkuun, tosin pienen tappelun ja lentävien ruokalautasten saattelemana. Joten se upp på ficktjuvar -varoitukset kannattaa ottaa todesta, jos ei halua päästä laukustaan eroon!

Sellaista tänne siis kuuluu tällä erää. Sää on ollut harvinaisen kurja viime päivät, ja pipolle on taas ollut käyttöä. Tänään olen kyllä töissä hytissyt viidestä paidasta huolimatta, että toivottavasti sää nyt vähän paranisi… Varsinkin kun kaikki kivat kesämekot odottavat kaapissa käyttöä!

Vi hörs!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply