Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkoinen päivä saaristossa

Hejsan!

Viime viikonloppu sujui mukavissa merkeissä,  sillä lauantaina lähdettiin Täby Centrumiin, joka on valtava ostoskeskus viiden minuutin bussimatkan päässä. Siellä kyllä ihan rehellisesti pystyy eksymään, varsinkin kun sitä laajennetaan koko ajan ja kaupat vaihtelee paikkoja jatkuvasti. Ostoskeskuksesta löytyy vaatetta jokaiseen makuun, ja liikkeitä on Hilfigeristä H&M:ään. Itse innostuin aleista sen verran, että vaatekaappiin löysin supertrendikkäät mustvalkoiset pöksyt. Onneksi hinta oli vaan 100 kr, koska en ole ihan varma meneekö nuo sarjaan kauniit vai kauheat. Mutta sellaisia täällä näkyy joka toisella, ja niinpä vitsillä kokeillut housut osoittautui aika hyviksi. Vitsillä kokeilin myös napapaitaa, mutta kyseisen trendin taidan suosiolla hypätä yli. Samoin kuin järkyt terveyssandaalikengät… Mutta taitaapa tänä kesänä käydä samoin kuin Ranskassa, että täällä on niin paljon kivoja kauppoja, että kaikki rahat kuluu taas shoppailuun 😀 Aika paljon tuntuu tosin päivittäisiin työmatkasuklaisiin ja -jätskeihinkin menevän rahaa, että siinä olisi tietysti yksi potentiaalinen säästökohde…

Sunnuntaina hypättiin bussiin ja lähdettiin päiväksi Tukholman saaristoon. Vaxholm on saariston isoin kaupunki ja sinne pääsee bussilla 670, tai vaihtoehtoisesti laivalla, mutta se on sitten kalliimpi vaihtoehto. Vaxholm oli mukavan rauhallinen pikkukaupunki, vaikka turisteja kyllä oli kiitettävästi. Söpöjen talojen reunustamien pikkukujien, viihtyisien satama-alueiden ja kallioiden suojassa olevien rantojen lisäksi Vaxholmissa ei ole sen ihmeempää nähtävää. Tosin kaupungin edustalla olevassa saaressa on Vaxholmin linnoitus, jossa pääsee vierailemaan. Sinne täytyy kuitenkin sisälle maksaa 60 kr + 20 metrin merimatka laivalla 50 kr, että jätettiin tällä kertaa välistä. Sen sijaan päädyttiin piknikille rantakallioille, jolta käsin upeita saaristomaisemia oli helppo ihailla.

Pohjoissataman, Norrhamnin läheltä löytyi myös aivan ihana kahvila. Suurin osa pöydistä oli ulkona meren rannalla, että aika mahtavat puitteet kakunsyönnille. Ja ne kakut… Vesi herähti kielelle, kun ihaili tuota leivostarjontaa! Harmi vain, että me oltiin tuolla vain vessajonossa ja piknikeväiden jälkeen ei tuossa kohtaa ollut moisille jälkkäreille tilaa…

Vaxholmia voin kyllä suositella päiväretkikohteeksi Tukholmasta käsin. Kaupungista löytyy myös kivoja ravintoloita, jos ei piknikkieväitä jaksa raahata mukana 😀 Tukholman saaristo on muutenkin upeaa aluetta, ja kesän aikana koitan kyllä mahdollisuuksien mukaan päästä ulkosaaristoonkin retkelle!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, kesäkuu 19, 2014 at 09:33

  Tulee joistain kuvista ihan Solsidan mieleen 😀 Kyllä saaristossa on tunnelmaa. Eniten olen ihastunut noihin värikkäisiin taloihin ja hiekkarantoihin.. 🙂

  • Reply Hanna torstai, kesäkuu 19, 2014 at 11:10

   Haha mulla on täällä aika usein sellanen fiilis, että oon hypänny Solsidanin kuvauksiin 😀 Täällä näkee kyllä paljon söpöjä ja värikkäitä taloja, miksei Suomessakin ole sellaisia? Saaristossa on kyllä upeaa ja etenkin nuo rantakalliot on auringonottopaikkoina ihan mahtavia! 🙂

 • Reply satuvw torstai, kesäkuu 19, 2014 at 12:42

  Ihania kuvia… nyt teki mieli lähteä Tukholmaan tutkimaan saaristoa! Hyvää juhannusta sinne, me yritetään täällä Norjassa saada jotain juhlanpoikasta aikaiseksi 😉

  • Reply Hanna perjantai, kesäkuu 20, 2014 at 09:20

   Tukholman saaristo on kyllä tutustumisen arvoinen paikka, suosittelen! 🙂 Ja kiitti samoin, toivottavasti saatte Norjassakin juhlatunnelman aikaan 😀

  Leave a Reply