Suomen suurin matkablogiyhteisö

Museovisiitti x4

Hellou!

Tällä viikolla on taas harjoittelun puitteissa tullut tutustuttua muutamaan museoon lisää. Tällä tahdilla olen kiertänyt Tukholman 85 museota alta aikayksikön! Täytyy kyllä todeta, että vaikka en hirveä museointoilija olekaan, niin Tukholmasta löytyy kyllä monta tutustumisen arvoista paikkaa.

Mielenkiintoinen tuttavuus oli keskiajan Tukholmasta kertova Medeltidsmuseet, joka löytyy Riksdagshusetin ohittavan sillan alta. Museossa on pieni pätkä Tukholman vanhaa kaupunginmuuria, joka on kaivettu esiin. Lisäksi sinne on rakennettu muutama keskiaikainen talo, joissa esitellään elämää keskiajalla. Museossa tulikin vähän sellainen paluu keskiajalle fiilis, kun noihin taloihin pääsi sisälle. Tällaisia museoiden pitäisi olla, eikä vain vitriinejä täynnä homeisia ruukunpaloja 😀 Medeltidsmuseet on osa Stadsmuseetia, ja samalla 100 kruunun pääsylipulla pääsee molempiin.

Tanssimuseo, Dansmuseet, sitä vastoin oli aikamoinen pettymys. Museo oli tosi pieni ja enimmäkseen siellä oli esillä homehtuneita balettipukuja, jotka ei ollut edes hienoja. Muutenkin tanssi oli käsitetty aika suppeasti pelkästään baletiksi. Että ei kyllä ollut kovin hääppöinen tämä museo, vaikka odotin, että tanssimuseo voisi olla kiva.

Tukholman Nationalmuseum on tällä hetkellä remontissa, mutta pieni osa teoksista on siirretty Konstakademin tiloihin. Kyseinen taidenäyttely yllätti sekin positiivisesti, koska näytillä oli oikeasti upeita ja taidokkaasti tehtyjä maalauksia, eikä juurikaan mitään nykytaidehömppää. Tauluista oikeasti näki, mitä ne esitti, eikä tarvinnut arvailla, että mitähän tämä taiteilija on halunnut tällä sekasotkulla viestittää 😀 Lisäksi näyttely oli sopivan pieni, koska itse en ainakaan jaksa kiinnostua näyttelyistä, jotka koostuvat sadoista tauluista. Lisäksi esillä oli väliaikainen näyttely Selfies nu och då ja se oli aika hauska itse asiassa. On niitä selfieitä osattu ennenkin ottaa 😀

Nordiska museet on upea linnamainen rakennus heti Djurgårdeniin tultaessa, ja täytyy sanoa, että itse rakennus on varmasti vaikuttavampi kuin museon näyttelyt. Nordiska museet on aika iso museo, ja siellä kiertelyyn saa kyllä aikaa kulumaan. Vaikka Louvreen verrattuna paikka on tietysti aika pieni loppujen lopuksi. Nordiska museetin näyttelyt kertovat elämästä Pohjoismaissa, ja esillä on huonekaluja, pöytäkattauksia, leluja, pukuja sekä eri aikakausien pohjoismaisia asuntoja esittäviä huoneita. Hauskin oli 60-luvun Folkhemmet-kerrostaloasunto, joka oli kokonaisuudessaan rakennettu museon sisälle. Tykkäsin myös pohjoismaisista juhlaperinteistä kertovasta näyttelystä, jossa oli erilaisia juhlapyhien viettoa esittäviä asetelmia.

Siinäpä se tämän viikon museosaalis. Skansenilla kävin eilen uudestaan poikakaverin kanssa ja vapaa viikonloppu olisi tarkoitus viettää tutustumalla tarkemmin Tukholman saaristoon. Ja ehkä jossain kohtaa voisi yrittää levätäkin…

Trevlig helg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna lauantai, kesäkuu 14, 2014 at 14:26

    Hauskaa että oot jaksanu kierrellä museoita, mulla ei yhtään kiinnosta ellei ole aihe sellainen mistä on muutenkin innostunu. Joskus tulee musofiilis mutta en kyllä niiden perään lähtis reissaamaan. 😀 luonnontieteelliset ja jotkut kulttuurikeitaat on hauskoja! Tuollaiseen tanssimuseoon minua ei sais millään :p

    • Reply Hanna lauantai, kesäkuu 14, 2014 at 19:24

      Joo kyllä täs on jo museo poikineen tullut nähtyä! Nää museovierailut on osa mun harjottelua, että normaalisti ei kyllä tulisi tällä tahtia museois kierrettyä, kun en mäkään mikään museoihminen yleensä ole 😀 Mutta ihan positiivisiä yllätyksiä on löytynyt täältä Tukholman museotarjonnasta, tosin Tanssimuseo oli pettymys… Mutta samaa mieltä kyllä sun kans, että täytyy olla aika erikoinen museo, että sellaisen peräs matkustais johonkin paikkaan!

    Leave a Reply