Suomen suurin matkablogiyhteisö

Drottningholmin linna

Heippa!

Viime viikonloppuna kävin siis Drottningholmin linnassa, joka on Ruotsin vastine Versailles’n palatsille. Drottningholm sijaitsee jonkin matkaa keskustan ulkopuolella, mutta sinne pääsi kätevästi, kun meni ensiksi metrolla Brommaplanille ja jatkoi sieltä bussilla. Drottningholmin linna on siis Kaarle Kustaan ja Silvian kotilinna, mutta isoon osaan linnaa ja sen puistoa pääsevät ihan tavalliset turistitkin tutustumaan. Puistoon pääsee kiertelemään jopa ihan ilmaiseksi, linnaan sisälle maksaa 120 kr/aikuinen, 60 kr/opiskelija. Alueella on lisäksi toinen pienempi linna, Kiinalainen paviljonki, jonne on erillinen pääsymaksu, aikuisilta 100 kr ja opiskelijoilta 50 kr. Molempiin linnoihin on olemassa myös yhteislippu, joka on hieman halvempi, ja lisäksi on olemassa vielä sellainenkin yhteislippu, jolla pääsee sisälle myös Linnateatteriin, joka löytyy itse linnan vierestä.

Drottningholmin linna sijaitsee todella kauniilla paikalla Mälaren-järven rannalla, että vaikka linnaan sisälle ei haluaisikaan maksaa, niin kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa tuo puistoalue. Drottningholmin linnan puisto on aika ranskalaistyylinen, pensaat on leikattu geometriseen muotoon ja ne muodostavat symmetrisiä kuvioita. Kokonaisuudessaan alue on aika suuri ja sen kiertämiseen menee helposti useampikin tunti. Puiston ihan joka kolkkaan ei myöskään pääse, vaan kuningasparilla on oma yksityinen puistoalueensakin.

Linnan sisällä ei taaskaan saanut ottaa kuvia (todella mälsää), mutta nappasin linnan ikkunasta nopeasti kuvan takapihan puistosta. Vähän kyllä tulee Versailles mieleen. Linna oli sisältä todella hieno, tosin ei aivan yhtä loisteliaasti sisustettu kuin Kuninkaanlinna. Mutta puisto oli ehdottomasti se upein osa, joten jos Kuninkaanlinassa on jo käynyt, niin Drottningholmin sisätilat eivät välttämättä enää sykähdytä.

Linna 100 metrin päästä, linna 200 metrin päästä, linna suihkulähteen takaa, linna puun takaa… Taas tätä mun tyypillistä kuvamateriaalia siis 😀

Kauempana linnasta oli myös tällaista luonnollisempaa puistoaluetta, jolla oli paljon ihmisiä piknikillä. Ja koiria varten oli oma saari, jonne ne pääsi juoksentelemaan vapaasti.

Kiinalainen paviljonki löytyy vähän kauempaa puistoalueelta ja se on pieni rokokoo-linna. Mielestäni ei ehkä ihan sen pääsymaksun arvoinen, sillä linna oli sisältä todella pieni, eikä mitenkään erikoisen upea. Sisustus oli vähän kiinalaistyylistä, mutta aika koruton tuo linna oli sisältä. Ulkoa linna oli kuitenkin söpö kuin karkki!

Visiitti Drottningholmiin kyllä kannattaa, puoli päivää riittää hyvin alueella kiertelyyn, ellei sitten halua jäädä puistoon piknikille. Varmasti yksi monista Tukholman upeimmista paikoista 🙂

Nyt Nationaldagenin viettoon, hejdå!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Katja perjantai, kesäkuu 6, 2014 at 16:44

  Tuollapas ei ole muuten tullut käytyäkään! Melkoisen hienot puitteet, täytyy ehdottomasti seuraavalla Tukholma visiitillä käydä 🙂

  • Reply Hanna perjantai, kesäkuu 6, 2014 at 21:22

   Joo kyllä tuolla kelpais asustella! 😀 Kannattaa kyllä käydä tuolla, jos jollain Tukholman-visiitillä kerkee 🙂

 • Reply curious0girl sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 15:57

  On kyllä kivan näkönen paikka! Jotenkin ei yhtään Ruotsin näköstä 😀
  Mulle tuli näin aiheen vierestä mieleen, että käytitkö jotain malarian estolääkitystä Malesissa? Sitä vissiin siellä esiintyy, mutta ilmeisesti lähinnä jossain maaseudulla. Tuli vaan yht äkkiä mieleen et pitäiskö semmonen hankkia jostain 😀

  • Reply Hanna sunnuntai, kesäkuu 8, 2014 at 18:24

   Joo Ruotsistakin löytyy hienoja paikkoja, vaikka ei heti uskoiskaan! 🙂
   Ja malarian estolääkitys ei ollu terkkarin mukaan tarpeellinen meille, ilmeisesti sitä esiintyy lähinnä vain Borneon puolella. Japanin aivokuumerokotustakaan ei otettu, vaikka näin jälkikäteen ehkä se olis oman mielenrauhan takia kannattanu ottaa. Mutta hyttysmyrkkyä kannattaa laittaa koko ajan, me ostettiin paikallisesta marketista sellasta hyttysmyrkkyrasvaa, joka ei ärsyttäny ihoa ja oli helppo levittää!

  Leave a Reply