Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hälsningar från Stockholm

Hej!

Ekat päivät Tukholmassa on takana ja nopeasti tänne kyllä on kotiuduttu! Kämppä oli vielä parempi kuin osasin odottaa. En siis asu keskustassa, vaan Täbyssä, rauhallisella esikaupunkialueella Tukholman pohjoispuolella. Ainut miinus on pitkät työmatkat, sillä päivässä menee lähemmäs kaksi tuntia julkisissa istumiseen. Mutta matkan voi aina käyttää hyödyksi kirjoittamalla kännykällä blogia niin ku nyt 😀 Täbyssä on paljon kivoja ulkoilureittejä, kävin eilen testaamassa yhden. Lisäksi keskustassa on uusi ja iso ostoskeskus, jonne täytyy päästä joku päivä tarkemmin tutustumaan.

Perjantaina oli eka päivä harjoittelussa ja oon kyllä ihan innoissani tosta työstä. Työkaverit vaikutti mukavilta ja jaksoi neuvoa mua, vaikka olin ihan pihalla. Ruokatuntikeskustelussa en kyllä ihan koko aikaa pysyny kärryillä, mitä puhutaan, että riikinruotsiin kestää varmaa hetki tottua. Paljon riittää kyllä opittavaa, ennen kuin työt sujuu jouhevasti, mutta onneksi kaikkea ei tarvikaan osata heti. Kahdeksan tunnin työpäivä meni kyllä nopeesti ohi, kun oli koko ajan niin kivaa.

Lauantai ja sunnuntai mulla oli vapaata, ja tehtiin sit kunnon turistikierros molempina päivinä poikaystävän kanssa. Lauantaina täällä oli Stockholm Marathon, että liikenne oli paikoitellen aika tukkoista. Maratoonarit juoksi ympäri keskustaa, ja törmättiin niiden reittiin useammassakin paikkaa. Kierreltiin Gamla Stanissa aamupäivä ja osuttiin johonkin kunnon turistiloukkoon syömään. Ruoka oli varmaan laitettu lautaselle suoraan mikrosta ja palvelussa oli kyllä toivomisen varaa. Kaiken huippu oli se, että vessasta olisi vielä pitänyt pulittaa 10 kruunua!

Käytiin myös Vasa-museossa, jossa en ennen ollut käynytkään. Museoksi kyllä todella mielenkiintoinen, sinne on siis säilötty entisöity Vasa-laiva, joka upposi neitsytmatkallaan joskus 1600- tai 1700-luvulla. Tuo laiva oli kyllä vaikuttava näky, ja sitä pääsi ihailemaan eri tasoilta käsin. Lisäksi oli kaikenlaisia näyttelyitä, jotka olivat vähän vähemmän mielenkiintoisia. Mutta suosittelen kyllä visiittiä. Mä en oo mikään museo-ihminen, mutta tästä paikasta tykkäsin. Opiskelijalippu oli 100 SEK ja museo löytyy Djurgårdenin saarelta, jonne pääsee ratikalla keskustasta. Tosin maratonin aikaan ratikkaliikenne oli aika takkuista, että saatiin odotella takaisin tullessa pysäkillä aika kauan…

Sunnuntaina köröteltiin bussilla Drottningholmin linnaan, jossa siis Kaarle Kustaa ja Silvia majailee. Drottningholmista taidan kirjoittaa ihan oman postauksen, mutta tässä pari kuvaa jo maistiaisena. Tänään kävin venesightseeing-kierroksella Djurgårdenin ympäri. Muut matkustajat oli suurimmaksi osaksi eläkeläisiä risteilyturisteja, että olin varmaan kierroksen nuorin osallistuja. Mereltä käsin nähtynä Tukholma on kyllä upea paikka, että tuota kierrosta voisin jopa suositella. Nähtävyyskierrokset bussilla kun harvoin on kovin hyviä.

Tukholmaan kuuluu siis hyvää. Alan jo sulautua tähän pendelöivien työmatkalaisten kiirehtivään massaan, ja työmatkat saa nähtävästi hyödynnettyä hyvin täällä blogin parissa. Että nyt mulla on joka päivä kaks tuntia aikaa kirjottaa tänne!

Vi hörs!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Maarit Johanna tiistai, kesäkuu 3, 2014 at 15:39

    Kaunista! Tukholmaan pitäis kyllä tutustua paremminkin joskus kuin vain ohikulkumatkalla. Millainen se sinun harjoittelupaikka onkaan? 🙂

    • Reply Hanna tiistai, kesäkuu 3, 2014 at 18:27

      Suosittelen kyllä kovasti! Itsekin oon usein Tukholmassa käydessäni vain pyörinyt kaupoissa, mutta kaupungissa on kyllä vaikka mitä nähtävää! Varsinkin näin kesäaikaan Tukholmassa on todella kaunista 🙂 Mun harjoittelupaikka on matkailualalla, että oikein matkabloggaajan unelmahommaa 😀

    Leave a Reply