Suomen suurin matkablogiyhteisö

Gardens by the Bay – Singapore

Heippa!

Vuorossa postaus Singaporen kuvatuimmasta nähtävyydestä (ainakin meidän reissulla), eli Gardens by the Bayn puutarhasta. Tässä kävi taas perinteisesti, että innostun ensimmäisestä näkemästäni nähtävyydestä ja napsin parisataa kuvaa samasta kohteesta eri kuvakulmista käsin. Samanlainen postaus täytyy varmaan omistaa myös Kuala Lumpurin Petronas-torneille…

Mutta nyt vuorossa metallipuut edestä, takaa, alhaalta, ylhäältä, yöllä, päivällä, läheltä ja kaukaa 😀

Gardens by the Bay on siis aika uusi puistoalue Marina Bayn alueella. Joen ylittävältä kävelysillalta ja näköalapaikalta sai hyvän kokonaiskuvan alueesta, ja hyvät kuvat tuosta superpuumetsästä. Puistoon on ilmainen sisäänpääsy, mutta alueella on myös kaksi kupolinmuotoista kasvihuonetta, joihin maksaa sisälle 28 dollaria (16€). Aikaisemmin olenkin jo sanonut, että mielestäni siinä ei ihan saanut rahoilleen vastinetta. Hienojahan nuo kasvihuoneet oli, mutta hinta oli silti aika suolainen. Mutta once in a lifetime ja silleen… Olisi kuitenkin jäänyt harmittamaan, jos ei oltaisi sisälle menty. Koko puistosta jäi ehkä vähän sellainen fiilis, että turisteille tekemällä tehty. Nuo metallista tehdyt superpuut olivat varsinkin ilta-aikaan upea näky, mutta eihän niille oikeasti ole muuta käyttöä kuin juuri turistien rahastus. (5 dollarilla pääsi puiden väliselle kävelysillalle kävelemään, ja vielä enemmän olisi maksanut korkeimman puun ravintolaan sisälle.)

Puiston keskellä aukiolla on näitä puita kunnon rypäs ja tosiaan tuolle sillalle puiden väliin pääsi kävelemään. Mekin maksettiin itsemme sinne ja ihan kivastihan sieltä näki. Puistossa on kyllä paljon muutakin kuin vain nuo puut ja alue on aika iso. Me ei ehditty kovin paljoa kiertää päiväsaikaan, vaan ukkoskuuron yllättäessä juostiin takaisin Marina Bayn kauppakeskukseen. Iltasella kierreltiin sitten vähän enemmän puistossa, mutta öisistä maisemista sai harmittavan vähän kunnollisia kuvia.

Puisto on ihan Marina Bay Sands -hotellin vieressä, ja itse asiassa yksi reitti puistoon kulkikin hotellin läpi. Olisin halunnut päästä tuonnekin ylös käymään, koska siellä on se siisti uima-allas, jota kehutaan joka paikassa. Mutta sinne tuskin olisi päässyt, jos ei ole hotellin asiakas…

Cloud Forest -kasvihuoneessa oli valtava vesiputous ja tuon ”vuoren” sisälle pääsi sitten kiertelemään. Yläilmoissa kulki polkuja, joista käsin kasvihuonetta sai ihmetellä yläilmoista. Odotin ehkä jotain tajunnanräjäyttävää kokemusta, mutta Cloud Forest jäi kyllä sille ihan hieno -asteelle.

Ihan vuoren huipulla oli tällainen salainen puutarha, joka oli varmaan kasvihuoneen hienoin paikka. (Alkaa tuntua, että kaikki nää postaukset on vaan valivali-sarjaa, vaikka oikeesti oli hyvä reissu 😀 Ehkä en vaan osaa suhtautua joka asiaan niin yltiöpositiivisesti, että välittyis sinne ruudun toiselle puolelle…)

Toinen kasvihuoneista, Flower Dome, on varmasti kukkien ystävän paratiisi, mutta meidän mielestä se oli aika laimea. Ei taideta kumpikaan ymmärtää kauniiden kukkien päälle. Tuolla oli siis eri maanosien kasvillisuutta sekä paljon ruusuja.

Rankkasateen yllättäessä päädyttiin syömään kasvihuoneiden sisäänkäynnillä olevaan ravintolaan, josta sai kyllä hyvää pastaa (ihanaa vaihtelua riisiin ja nuudeliin). Hinnat oli aika turistihinnat tosin, mutta siinä kohtaa oli jo pakko päästä syömään, eikä kaatosateeseenkaan huvittanut lähteä juoksemaan. Ootettiin, että sade vähän laantui ennen kuin lähdettiin, mutta valitettavasti se yltyi matkalla uudestaan ja ei siinä paljon sateenvarjosta ollut iloa, sen verran kovaa satoi. Oli varmaan kovin ukkosmyrsky, jonka olen nähnyt! Tuntui, että koko maa jyrähteli salamoiden voimasta 😀

Seuraavana päivänä käytiin puistossa illalla, ja valaistut superpuut olivat kyllä upea näky. Tasatunnein tai viittä vaille tasatunnein oli myös musiikki-/valoshow, joka onnistuttiin missaamaan kaksi kertaa, kun oltiin aina väärällä puolella puistoa sen aikana. Mutta se mitä kaukaa nähtiin, oli aika hienon näköistä.

Kaiken kaikkiaan siis suosittelen visiittiä Gardens by the Bayn puistoon. Noista superpuista on kyllä nopeasti muodostunut Singaporen must see-nähtävyys ja puistoalue on muutenkin tosi viihtyisä (ja siisti niin kuin kaikki Singaporessa). Kasvihuoneisiin maksamista kannattaa harkita, ja miettiä kiinnostavatko ne oikeasti 28 dollarin edestä, mutta muuten kyllä oli hieno paikka.

P.S. Mulla on kesäloma, jee!!! (Teoriassa siis, käytännössä kirjotan vieläkin niitä esseitä :D)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply eeru sunnuntai, toukokuu 4, 2014 at 21:24

  Komppaan sua, ehdottomasti käynti Gardens by the bayssa on kokemisen arvoinen. Tuo ulkona oleva puutarha-alue on valtava. Itsellä on jäänyt siitä puolet näkemättä, vaikka olen siellä käynyt pariinkin kertaan.

  Mun mielestä Flower dome ja Cloud forest olivat sen 28dollarin arvoiset, en tiedä missä muualla vastaaviin pääsisin käymään – mutta nämähän on makuasioita 😉 Tosin mulle riitti, että kävin niissä kerran. Paikallisille myydään niihin jopa kausikortteja, näyttelyt kun flowerd domessa vaihtelee muutaman kuukauden välein.

  Tammikuussa käytiin Gardens by the bayssa niin että siellä järjestettiin ilmainen ulkoilmakonsertti. Paikallinen sinfoniaorkesteri soitti klassisia kevät -teemaisia kappaleita. Vaikka tosiaan tuo välillä tulee fiilis, että koko puutarha on tehty vain rahastusmielessä turisteille, niin tämä kokemuksen perusteella näin että se tarjoaa oikeasti jotain myös paikaillisillekin.

  • Reply Hanna maanantai, toukokuu 5, 2014 at 10:02

   Joo meilläkin jäi aika iso alue kiertämättä, kun pyörittiin lähinnä noiden superpuiden ja kasvihuoneiden nurkilla. Mutta löydettiin sentään yksi foodcourt-alue vähän syrjemmästä! Mutta kyllä tuolla saisi yhden päivän kulumaan, jos joka nurkan kiertäisi, sen verran iso paikka.

   Hienojahan ne kasvihuoneet oli, ja kyllä niihin kerran maksaa tuon 28 dollaria, vaikka vähän kirpaiseekin, ainakin näin opiskelijabudjetilla 😀 Ylipäätään en hirveästi käy maksullisissa nähtävyyksissä ja moni paikka on jäänyt näkemättä liian kalliin pääsymaksun takia. Monesti nuo pääsylippujen hinnat on aika ylihinnoiteltuja, ja helposti päätän sitten siinä kohtaa säästää sen pari euroa ihailemalla kyseistä nähtävyyttä vain ulkoapäin. Mutta makuasioita nämä tosiaan on 🙂

   Paikallisten lippujen hinnat taisi muuten olla vähän matalammat tuonne, joten kiva, että siinä on ajateltu, että he pääsevät ihailemaan kasvihuoneita halvemmalla. Ja tosi kivalle idealle kuulostaa tuo konsertti, harmi ettei me osuttu sellaisen aikana puistoon 🙂

  Leave a Reply