Suomen suurin matkablogiyhteisö

Instagram Travel Thursday: Ahmatti suklaatehtaalla

Heippa!

Hengissä ollaan edelleen, vaikka blogin puolella aika hiljaista onkin ollut viime viikkoina. Tämä viikko on mennyt ”lomaillessa”, vaikka en kutsuisi lomaksi sitä, että vietän nyt neljättä päivää sisätiloissa kouluhommiin hukkuen. Onneksi jo parin viikon päästä pääsee reissuun rentoutumaan! 🙂

Loma alkoi kuitenkin makeissa merkeissä, koska viime perjantaina käytiin yliopistoporukan kanssa ”luokkaretkellä” Fazerin suklaatehtaalla Vantaalla. Oltiin kaverin kanssa yhtä innostuneita retkestä kuin ekaluokkalaisetkin, ja pohdittiin etukäteen, miten saadaan maksimoitua suklaanahmiminen maistelupisteellä. Kaikki mahdolliset salakuljetussuunnitelmatkin käytiin jo läpi, mutta lopulta päätettiin, että täytyy vain kaksin käsin sitten kauhoa suklaata suuhun.

Aluksi meille pidettiin infoluento Fazerin toiminnasta (ja työpaikka, jossa saa syödä niin paljon suklaata kuin jaksaa kuulostais kyllä ihan kivalta). Olin luullut, että päästäisiin myös ihan tehtaalle katsomaan, kuinka suklaata oikeasti tehdään, mutta valitettavasti tiukkojen hygienisäädösten vuoksi itse tuotantolinjoille ei ollut mitään asiaa. Me päästiin kiertämään sellainen elämyskäytävä, jolla kerrottiin vielä lisää Fazerista, ja käytävän lopussa oli sitten se kuuluisa, syö-niin-paljon-kuin-jaksat-maistelupiste!!! 😀

1741410_1408735256051461_1362280742_n

Todettakoon, että olin aika pettynyt itseeni, kun sain syötyä vain kolme suklaapatukkaa ja pari konvehtia ennen kuin tuli äklö olo. Maailman kamalin tunne oli se, että aikaa oli vain noin 10 minuuttia, ympärillä paaaljon suklaata, jota saat syödä niin paljon kun ehdit/pystyt ja pelkkä ajatuskin suklaasta parin maistiaisen jälkeen alkaa oksettamaan! 😀 En oikein tiedä, millainen taktiikka tuolla maistelupisteellä täytyisi olla, ainakaan sellainen, lapa suklaata naamaan kaksin käsin -taktiikka osoittautui aika huonoksi. Tuossa oli tietysti se juju, että mitään ei saanut viedä mukanaan, eikä maistelun aikana saanut myöskään juoda mitään. Joten varmasti hetken mussuttamisen jälkeen tulikin huono olo, kun vettä sai juoda vasta pisteeltä poistuttuaan.

1799808_642128645822837_550074618_n

Poislähtiessä päästiin vielä Fazer-kauppaan, josta sai ostaa suklaata hieman kaupan hintoja halvemmalla. Ja sitten saatiin myös Fazer-tuotekassi, josta löytyi kaikkea herkullista suklaalevystä ruisleipään. Että tehtaalta poistuttiin hyvin suklaisissa tunnelmissa 🙂 Tuon suklaaähkyn jälkeen tuntuu, ettei oikein vieläkään tee mieli syödä suklaata…:D

Instagram Travel Thursday on viikoittainen kokoelma blogipostauksia, joilla halutaan tuoda esiin Instagramia matkailun tietolähteenä ja inspiroijana. Tempauksen Suomessa järjestävät matkabloggaajat Satu (Destination Unknown), Nella (Kaukokaipuu) ja Veera (Running with Wild Horses), ja järjestäjien blogeista voi lukea tarkemmat osallistumisohjeet.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katja torstai, maaliskuu 6, 2014 at 17:32

  Voi ei, suklaata! 8D
  Aikamoista kidutusta tuo ”syö niin paljon kuin haluat, muttei saa juoda eikä ottaa mitään mukaan”. Kaikki on niin lähellä, siinä käden ulottuvilla, mutta silti niin kaukana kun äklöttää. Itsellä uppoaisi varmaan säälittävät kaksi patukkaa ja sitten alkaisi jo itkettämään.

  • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 19:38

   Haha no tunnelmat oli juurikin tollaiset. Voi, jos olisi saanut kauhoa sieltä mukaansa sitä suklaata, periaatteella ota niin paljon kuin jaksat kantaa…:D Että aika säälittäväksi jäi nyt tämä yritys, en sitten viittinyt väkisin syödä enempää, kuin mahaan uppoaa :/

 • Reply Teea torstai, maaliskuu 6, 2014 at 18:31

  Haha, hauska paikka! Siis tuo ”syö niin paljon kuin haluat”. Tuollaisessa tilanteessa ei taitaisi kovinkaan paljoa sitä suklaata alas mennä. Itsellä heräsi myös ajatus, että jos sinne suklaakauppaan mennään tuon jälkeen, niin luulisi kaupan käyvän siellä huonommin. En itse ainakaan suklaaähkyssä ostelisi lisää suklaata (ainakaan suuria määriä), paitsi lahjaksi ehkä 🙂

  • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 19:39

   Joo ei munkaan kovin tehnyt sen jälkeen ostaa enää yhtään lisää suklaata kaupasta 😀 Tosin pari levyä ostin tuliaisiksi muille, mutta sekin oli oikeeastaan turhaa, kun saatiin ne lahjakassit kuitenkin ja siellä oli vaikka mitä 🙂

 • Reply Kea torstai, maaliskuu 6, 2014 at 19:40

  Muistan joskus lapsena halunneeni aina tuonne tehtaalle, mutta pääsin vasta lukiossa kun suklaa ei enää niin maistunut. Sekös harmitti! 🙂

  • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 19:40

   Joo tuo on kyllä tollanen lasten unelmakohde, mutta yllättävän paljon siellä oli myös aikusia vierailijoita 😀

 • Reply satuvw torstai, maaliskuu 6, 2014 at 23:06

  En ollut varma uskallanko avata postauksesi kun näin otsikon, makeanhimo on juuri nyt aikamoinen 😉 Kuten Kea, haaveilin muksuna tuolla tehtailla käynnistä mutta vieläkään en ole sinne selvinnyt. Ehkä vielä joskus…

  • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 19:41

   Taitaa tuo suklaatehdasvisiitti olla joka muksun toivelistalla, nuorempana sitä suklaatakin olisi varmasti pystynyt vetämään enemmän 🙂

 • Reply Maarit Johanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 09:52

  Eikä, mun on pakko päästä tonne! Mutta yhden patukan kyytipoikana uppoaa normisti ainakin lasi vettä että itku saattais päästä mullaki. Kävisin varmaan ostamassa lohdutuspalkinnoksi kaupasta fazeria ja mussuttaisin rauhassa kotona :p

  • Reply Hanna perjantai, maaliskuu 7, 2014 at 19:43

   Mä en ollu ees ajatellut aikasemmin, että suklaansyönti ilman vettä olis jotenkin vaikeaa… Mutta ei oo kyllä ennen tullut tilannetta, jossa vedenjuonti olisi kiellettyä. Kotona mussuttaminen on sekin hyvä vaihtoehto, saa ainakin herkutella rauhassa, eikä väkisin ahmia itseään ähkyyn 😀

  Leave a Reply