Suomen suurin matkablogiyhteisö

Villefranche-sur-Mer, ihana kalastajakylä Rivieralla

Hellurei!

Kiirettä pukkaa kandin ja muiden koulujuttujen kanssa, ja voipi olla, ettei tämä blogi nyt helmikuun aikana kovin tiheään tuu päivittymään. En meinaan usko, että opettajat hyväksyvät kandin keskeneräisyyden syyksi sen, että on ahkerasti kirjoittanut postauksia. Oon jo luopunut toivosta, että saisin nämä kaikki vaihtojutut kerrottua ennen Malesian matkaa, tällä tahdilla vaihtovuotta muistellaan vielä ens syksynäkin!

Mutta jatketaan muisteloita tarinoilla ihanasta Villefranche-sur-Merin kalastajakylästä, joka löytyy Nizzan ja Monacon välistä. Nizzasta Villefrancheen pääsee bussilla numero 100, ja niitä busseja menee sen verran usein, ettei tarvi murehtia aikatauluista. Kannattaa vaan varautua siihen, että tsiljoona kiinalaista turistia on myös pyrkimässä samaan bussiin, koska kyseinen linja on se kuuluisa eurolla Monacoon -bussi. Itse pistäydyin Villefranchessa tullessani Èzestä, ja nämä kaksi kohdetta on helppo yhdistää päiväretkeksi, mikäli vaeltaa Èzestä vuorenrinnettä pitkin alas.

Villefranchen keskusta löytyy, kun bussipysäkiltä suuntaa mäkeä alas rantaan päin. Keskustan rakennukset ovat ihanan värikkäitä ja noilla kapeilla kujilla kannattaa kierrellä ja ihastella talojen välistä aukeavaa merimaisemaa.

Korkeuseroja keskustassa piisaa, ja valokuvauksellisia portaikkoja löytyy yhdet jos toisetkin.

Keskustasta löytyy myös tällainen katettu katu, Rue Obscure, joka nimensä mukaan on aika pimeä ja hieman pelottavakin. Villefranchen historia ulottuu jonnekin keskiajalle, ja tuolla kadulla kävellessä kyllä tuntui, että siirtyi itsekin ajassa satoja vuosia taaksepäin.

Rue Obscuren toisella puolella aukeaakin sitten aurinkoisemmat maisemat, nimittäin Villefranchen parasta antia oli tämä rantabulevardi ravintoloineen. Tämän lähemmäs merta tuskin enää pääsee ruokailemaan.

Villefranche sijaitsee suojaisan lahdenpoukaman perukoilla, ja rannalta käsin voi ihailla lahdelle parkkeerattuja veneitä.

Keskustan toisesta päästä löytyy pikkuinen hiekkaranta, joka kesäaikaan on varmasti tupaten täynnä turisteja.

Varsinaisia nähtävyyksiä Villefranchessa ei hirveästi ole, mutta keskustan laidalta löytyy linnoitus La Citadelle. Linnoituksen sisälle pääsi ilmaiseksi kiertelemään ulkoalueille. Nyt täytyy tunnustaa, etten muista oliko linnoituksessa mahdollisesti joku museokin, mutta itse en sellaiseen ainakaan maksanut sisälle.

Linnoituksen huipulta aukeutui upeat näköalat merelle, kaupunkiin ja satamaan.

Linnoituksen yhteydessä oli myös pieni puisto.

Villefranche-sur-Mer on ehdottomasti vierailun arvoinen kylä. Vaikka omat jalat olikin vuoristopoluilla vaeltamisen jäljiltä jo kipeinä, niin kyllä noin upeissa puitteissa vaan jaksoi vielä kävellä.

Nyt takaisin kandin pariin. Tästä viikonlopusta tuleekin harvinaisen villi ja mielenkiintoinen, vain minä ja kandi (ja excel, irtokarkkeja sekä mahdollisesti vähän olympialaisiakin…) Palailen taas blogin ääreen, kun to do -lista hieman lyhenee kouluhommien osalta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Lili lauantai, helmikuu 8, 2014 at 20:09

  ihanaa kuunnella muidenkin hehkutusta etelä-ranskan pikkukaupungeista ja nizzasta joka on toinen kotini. 🙂

  • Reply Hanna sunnuntai, helmikuu 9, 2014 at 10:20

   Haha, välillä tuntuu, että ylistyssanat ei riitä, kun joka kaupunki on vaan ihanaa ja upeaa! Mutta Etelä-Ranska on kyllä kaikkien hehkutusten arvoinen 🙂

   • Reply Lili sunnuntai, helmikuu 9, 2014 at 11:22

    Jep ja yleinen käsitys tuntuu olevan se että Ranska = Pariisi. Eieiei ole! 😀

    • Reply Hanna sunnuntai, helmikuu 9, 2014 at 12:04

     Totta! Onneksi Ranska on kuitenkin paljon muuta kuin pelkkä Pariisi 🙂

 • Reply Erjs keskiviikko, lokakuu 4, 2017 at 23:35

  Villefrance sur mer on kyllä minunkin mielestäni aivan ihastuttava paikka! Ja ranta on hyvä, hienoa hiekkaa ja sopivasti syvenevä ja lämmintä vettä. Merestä hauska ihailla ylhäällä olevia upeita rakennuksia.

  • Reply Hanna perjantai, lokakuu 6, 2017 at 21:41

   Joo se on kyllä ihana ja hurmaava kylä! 🙂 Mun siellä ollessa ei enää ollut niin rantakelit, mutta näytti kyllä kivalle rannalle 🙂

  Leave a Reply