Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sommaren i Stockholm 2014

Jeejeee!

Olenkin tainnut täällä jo vähän vihjailla, että kesälle olisi tiedossa kivoja suunnitelmia, mutta en ole viittinyt kauheasti vielä elätellä suuria toiveita, kun mikään ei ole ollut vielä varmaa. Vieläkään en uskalla tuudittautua sataprosenttiseen varmuuteen, mutta ainakin ensi kesälle olisi näillä puheilla tiedossa kämppä Tukholmasta! 😀 Jee jee ja vielä kerran jee!

Että ensi kesänä sitten bloggaillaan tunnelmia Stockholmista ja toivon mukaan vielä töitäkin löytyisi sieltä suunnalta. Tarkoitus on siis hengailla rakkaassa länsinaapurissamme vähintään se kaksi kuukautta, että saan pohjoismaisten kielten sivuainekokonaisuudesta uupuvan kieliharjoittelun tehtyä, mutta muuten suunnitelmat ovat aika auki. Aika paljon oleskelun pituus riippuu siitä, löytyykö töitä vai ei, koska mukavampihan olisi, jos tilille tulisi kesän aikana jotain plussaakin, eikä pelkkää miinusta. Mutta Tukholmaan kyllä menen, vaikka en töitä saisikaan, koska kieliharjoittelun haluan saada alta pois. Tulee vaan hieman kalliimpi reissu, jos pelkillä yliopiston apurahoilla koittaa pärjätä… Olin meinannut nostaa opintotukea kesältä ja turvata toimeentulon sillä, mutta asiaa tutkaillessa totesin, että tukikuukaudet ei taida muutenkaan riittää koko opiskeluajaksi, kun olen aikaisempina kesinä nostellut niin innokkaasti kesäopintotukea. (Aattelin nimittäin, että totta kai opintotukea saa automaattisesti koko sen seittemän vuoden ajaksi, joka on tutkinnon enimmäissuorittamisaika. Koska yhtään kuukautta en halua jättää nostamatta (kaikki avustukset vaan köyhälle opiskelijalle, mitä irti lähtee), niin oon sitten nostellut joka kesä aina vähän ylimääräistä, että ei sitten jää opintojen loputtua tukikuukausia käyttämättä…)

Mutta takas Tukholmaan. Kyseessähän on nimittäin yksi mun lempikaupungeista, ja vaikka Helsingistä en erityisemmin pidä, koska se on liian suuri, niin Tukholmassa tuli sellanen fiilis viimeksi, että täällä haluan asua jonkin aikaa. Viimeksi olin Tukholmassa yliopiston porukan kanssa erääseen kurssiin liittyvällä reissulla, ja vaikka huhtikuinen sää yllätti ihan järjettömällä räntäsateella ja kengät kastui jo hostellin ovella, niin silti ihastuin palavasti tähän kaupunkiin. Ikinä en ole minkään maan pääkaupungissa asunut (ja jos tarkkoja ollaan, niin en asu kyllä ensi kesänäkään, mutta vähän niin kuin Espoossa kuitenkin), joten saapi nähdä, miten käy. Rupeanko ajattelemaan, että Tukholma on yhtä kuin Ruotsi ja kaikki Stokiksen ulkopuolella asuvat on onnettomia juntteja, kunnon lantiksia 😀 Todennäköistä kyllä taitaa olla, ettei musta ihan parissa kuukaudessa kuoriudu trendikästä stockholmarea, vaan ihan yhtä landepaukkuna junttina sieltä palataan, kun on oltu tähänkin asti.

Nyt pitäis viimeisen lomapäivän kunniaksi kaivaa taas kandiaineistot esiin ja ruveta väsäämään sitä, kun kovista suunnitelmista ja aikatauluista huolimatta en saanut sitä mitenkään liikaa nyt lomalla tehtyä. Koko loma meni aika huomaamatta, ja to do -lista on ihan yhtä pitkä vieläkin kuin silloin joulukuussa, kun lomat alkoi. Että jos mua ei täällä paljon näy, niin revin hiuksia päästäni ja hukuttaudun koulupapereihin. Malesian matkaa lukuun ottamatta tästä keväästä ei kovin kiva ole tulossa. Kandin lisäksi oon jättänyt kaikki tylsimmät kurssit tähän kohtaan, joten kasvatustieteitä ja iki-ihania kirjallisuuskursseja läpi kahlatessa voi kyllä pariinkin otteeseen tulla mieleen, että mitä ihmettä tuun näillä tiedoilla joskus työelämässä tekemään. No en mitään! Ja kun päälle lisää vielä sen, että loppukeväästä on tiedossa yksi ei-niin-mukava toimenpide, viisaudenhampaiden poisto, niin todellakin toivon, että aikaa vois kelata eteenpäin ja olisin jo tuolla Tukholmassa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply