Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mon année 2013

Hyvää vuoden 2013 viimeistä päivää!

Kaikissa blogeissa tuntuu olevan nyt koosteita kuluneesta vuodesta tai vuoden reissuista. Itse tein blogiurani alussa koosteen kaikista vaihtovuoden reissuista, ja toukokuun jälkeen Suomeen palattuani en ole sen kummempia reissuja tehnyt, niin en aatellut kirjoittaa uusiksi koostetta, joka on jo tehty. Mutta mennyttä vuotta voisin silti hieman muistella.

Vuosihan vaihtui turvallisesti Tampereella, josta sitten loppiaisen jälkeen suuntasin takaisin Ranskaan. Tammikuussa tuli jätettyä monet hyvästit, kun vain puoli vuotta vaihdossa olleet kaverit palasivat kukin kotimaahansa (Mes amis montpéllierains, vous me manquez énormément!).

Kevättä rytmittivät aika pitkälle reissut ympäri Ranskaa ja vähän Ranskan ulkopuolellekin sekä tietysti vieraat Suomesta. Ja siinä välissä kävin jonkin verran kouluakin, mutta yleisesti aika rennosti otin. Arkielämä Montpellierissä oli välillä hieman tylsää, ja odotin myös kovasti Suomeen paluuta.

Toukokuu sujui jo pitkälti lomaillessa, ja vappuna tein jopa yllätysvisiitin Suomeen. Ehkä sen takia viimeiset kolme viikkoa Ranskassa sujuivat nopeasti ja toukokuun lopussa suuntasin takaisin Suomeen lopullisesti. Oli aika epätodellista jättää Montpellier, josta kuitenkin jollain tapaa oli muodostunut kotini viimeisten yhdeksän kuukauden aikana. Oli hassua luoda viimeisiä silmäyksiä asuntolahuoneeseen, Place de la Comédielle sekä tutuille kaduille, ja ajatella, että ei ehkä ikinä tule enää näkemään niitä. Hassua, miten vieläkin muistaa elävästi sen ympäristön siellä. Supermarketin hajun, huoneeni oven lukosta kuuluneen äänen, ikkunan alta viilettävän ratikan kolinan sekä kylppärin irtoilevat seinät. Biisit, joita kuuntelin vuoden aikana tuovat aika paljon muistoja mieleen. Lucenzon Baila Moreno, jonka tahtiin tanssittiin telttaretkiviikonloppuna vaihtareiden kanssa, Alex Ferrarin BaraBaraBereBere, joka pärähti soimaan audioguiden kuulokkeista Sagrada Familian portailla, Robinin Puuttuva palanen, jota soitin repeatilla, kun iski oikein kova koti-ikävä, Ranskan NRJ:n kevään hitit, jotka soivat radiosta monta kertaa vuokra-autolla roadtrippaillessa sekä Maitre Gimsin J’me Tire, joka jostain syystä muistuttaa Ranska-vuoden suosikkiaamu- ja iltapalastani: fromage blanc mansikoiden tai banaanien kera.

Unohtumatonta vaihtokevättä ajatellessa loppuvuosi tuntuu aika tylsältä itse asiassa. Kesä meni Tampereella töissä ja ihanista hellepäivistä nauttien. Kävin Jyväskylässä sekä elokuussa Helsingissa Midnight Runin merkeissä. Lisäksi kesällä elämässäni tapahtui eräs ihana asia, jota juhlittiin loppukesästä pariinkin otteeseen.

Koulun alku oli aika kiireistä aikaa, koska tuutoroin paria Erasmus-vaihtaria ja eri toimistoissa jonottaminen toi taas elävästi oman vaihtovuoden mieleen. Lisäksi melkeen puolentoista vuoden rennon elämän jälkeen täytyi taas alkaa ottamaan opiskelut tosissaan, ja ruveta miettimään kandiaihetta. Syksy olikin kaikin puolin kiireistä ja stressaavaa, kun kävin koulun lisäksi myös töissä satunnaisesti. Tällä hetkellä ei paljon lohduta se, että keväästä on tulossa vielä hektisempi ja joulun jälkeen en ole jaksanut uhrata ajatustakaan koko kandille.

Nyt kun katsoo taaksepäin, nyt koko syksy muistuu mieleen vain ankeana ja harmaana. Olin jo ehtinyt unohtaa, miksi inhoan syksyjä niin kovin, mutta pimeät päivät, talviuneen vaipunut luonto ja sateiset ilmat saavat kyllä kaipaamaan kovasti Ranskan lämpöön. Aluksi olin todella iloinen Suomeen paluustani, mutta pikkuhiljaa alkaa taas kaivata Ranskaan. Siellä ollessa tuntui, että Suomessa kaikki on paremmin, mutta nyt on kelkka taas kääntynyt, ja muistan enää vain Ranskan ihanat puolet. Tuuliviiri, sanoisinko…

Vuodelta 2014 odotan ainakin jo maaliskuista Malesian ja Singaporen reissua. Lisäksi kesäksi on jo hieman suunnitelmia, ja toivon mukaan saisin viettää kesän yhdessä lempikaupungissani meren toisella puolen… Lisäksi vuoden tavoitteena on säästää mahdollisimman paljon reissurahaa, sillä olen ihan tosissani ruvennut haaveilemaan maailmanympärimatkasta. Siksi laitankin nyt mieluummin rahaa säästöön, että pystyisin muutaman vuoden päästä tekemään yhden pitkän reissun kaukomaille, kuin että tekisin monta pientä reissua Euroopassa. Toivottavasti kärsivällisyys palkittaisiin joku päivä, nyt tuntuu turhauttavalta, kun ei pääse reissaamaan niin paljon kuin haluaisi. Kirjoittelin pari päivää sitten paperille kymmenen tavoitetta ensi vuodelle, ja täytyy sanoa, että haastavimmalta vaikuttaa kohta numero 8: poistata viisaudenhampaat. Tosin tässä on nyt jo pian viikko kärvistelty hammaskipujen kanssa, ja alankin olla pikkuhiljaa sitä mieltä, että repikööt kaikki viisurit kerralla, kunhan pääsen niistä eroon!

Supermahtavaa ja reissurikasta uutta vuotta kaikille teille ihanille lukijoille! 🙂

” Bats-toi seulement pour le meilleur… Chaque seconde de bonheur te donne le goût de vivre encore plus fort.”

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply