Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sata ja yksi tekosyytä vältellä kouluhommia

Heijssan!

Istun täällä koneen ääressä ja revin hiuksia päästäni. Toisin sanottuna kandin kirjoittaminen ei oikein ota onnistuakseen… (Lupasin jo maksaa pikkuveljelle sata euroa, jos kirjoittaa sen mun puolesta. Harmi vain, että kandi pitäisi tehdä ranskaksi, joten ihan heti ei löydy ketään, joka voisi sen mun puolesta kirjoittaa…:D)

Tähän mennessä olen vältellyt kirjoittamista muun muassa siksi, että…

1. Jos ei aloita heti aamusta, niin turha aloittakaan. Aamu sujui kotipaikkani kirkonkylällä shoppaillessa (hehheh, kauppoja kun on siellä niin valtavasti, että shoppailu on loistava sanavalinta…). Kahden aikaan viimeinkin sain koneen auki, ja vähän tuntui turhalta enää siihen aikaan mitään aloittakaan, kun paperien levittämiseen ja tiedostojen avaamiseenkin kului oma aikansa.

2. En jaksa tarkistaa kielioppia. Olen äärimmäisen laiska tarkistamaan kielioppia jälkikäteen, joten kirjoitan mieluummin kerralla oikein. Nyt ei kuitenkaan yhtään huvita tarkistaa joka lauseen kielioppia saatika viittauksien oikeellisuutta, joten parempi olla kirjoittamatta mitään.

3. En voi kirjoittaa puolikaan siitä, mitä haluaisin, koska ensiksi pitäisi kirjoittaa jostain muusta. En voi kirjoittaa johdantoa, ennen kuin analyysi on valmis. Eli en voi siis kirjoittaa järjestyksessä, vaan pitäisi hyppiä osasta toiseen, ja silloinhan tekstistä tulee niin kökkö, että parempi kuin ei kirjoita ollenkaan.

4. En voi istua kauaa pöydän ääressä, koska selkä kipeytyy. Jep, olen mummoinen, mutta ihan oikeasti fysioterapeutti suositteli istumisen minimointia. Ja onhan selän terveys nyt tärkeämpää kuin yksi kandi.

5. En jaksa tuijottaa tietokoneen ruutua koko päivää. Pää hajoaa, jos koko päivän viettää koneella. Lisäksi tarkoitus oli vähentää koneella oloa, joten kandin kirjoittaminen ei sovi siihen tavoitteeseen ollenkaan.

6. En jaksa tutkia noita lähdeartikkeleja. Lähteitä on ihan tuhottamasti, enkä jaksaisi kahlata kaikkia uudestaan läpi. Vaikka muistiinpanotkin on hienosti värikooditettu, niin ei se paljon helpota aloittamista. Voisiko joku vain tehdä mulle listan, että kirjoita nämä?

7. Aloitan sitten huomenna oikein kunnolla, koska onhan tässä vielä aikaa. Tätä mantraa on hyvä hokea niin kauan, kunnes eräänä kauniina päivänä tajuaa, että pitäisi ollakin huomenna valmista. Mutta siihen asti on hyvä tuudittautua ajatukseen, että vielä kerkeää.

8. Nyt on loma. Ja lomalla pitäisi ottaa rennosti, eikä stressata. Ajatus koulujuttujen teosta lomalla ei oikein houkuttele, mutta aika pakkorako tuntuu nyt olevan.

9. Pimeys tulee niin varhain, että alan viimeistään viideltä suunnitella nukkumaanmenoa. Ulkona on nyt jo ihan säkkipimeää, ja tuntuu, että kello on jo yhdeksän illalla. Koska periaatteeni on, että viimeistään ysiltä lopetan koulujutut, niin sisäinen kello huutaa aika vahvasti, että nyt riittää!

10. En osaa. En pysty. En kykene. Enkä jaksa. Siinä kiteytettynä. Tavoite saada kandinpaperit keväällä siintää tällä hetkellä aika kaukana horisontissa.

(kuva: täältä)

Monelle tuntuu iskevän siivousinnostus juuri silloin, kun deadlinet painaa päälle. Itse vihaan siivousta jopa enemmän kuin kouluhommia, joten sellaista ihmettä ei ole vielä tapahtunut. Se olisi sentään positiivista, nyt kulutan aikaa hengailemalla netissä ja kirjoittamalla tällaisen postauksen, joka tuskin ketään kiinnostaa 😀

Mitäs muita hyviä koulujuttujen välttelyyn sopivia tekosyitä vielä löytyisi? En jaksa istua sisällä, kun pihalla on niin kaunis ilma tuskin sopii tähän päivään…

No ehkä lopetan tältä päivältä, huomenna sitten alotan, ihan varmasti! 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply