Suomen suurin matkablogiyhteisö

Joulu-Tampereen parhaat

Moro!

Ja huhhuh… Olihan junamatka… Tarkotus oli lähtee ysin junalla Tampereelta, ja sen takia jouduin herätä jo seiskalta, että ehdin bussiin ja asemalle ajoissa. Bussiliikenne pyhäaamuisin ei oikein hyvin toimi Tampereellakaan. Asemalla sai siis odotella reippaasti ennen junan lähtöä, varsinkin kun juna lähti lopulta noin tunnin myöhässä. Ekan kerran menin laiturille ihan ajallaan, kun kuulutettiin, että juna saapuu raiteelle kaksi. Kohta kuulutettiin, että junan arvioitu saapumisaika onkin vasta 10 min päästä, ja hetken odoteltuani lähtöaika taulussa vaihtui vielä myöhäisemmäksi. Eiku takasi asemahalliin ja Ärrältä vähän suklaata, että jaksaa odotella. Lähtöaika siirtyi tasaisin väliajoin aina kauemmas, kunnes näytti, että juna saapuisi parin minuutin kuluttua. Monet siirtyivätkin sitten laiturille katsomaan näkyykö junaa, vain todetakseen, että siinä välissä lähtöaikaa oli taas lykätty. Viimein kuulutettiin, että juna saapuu, lähtöaika vaihtui 10.01, sitten takaisin 10.53 ja siitä vielä 10.55. Selkeesti VR:n henkilökunnalla oli siellä joku oma joulubingo meneillään junan saapumisajan arvuuttelusta.

Junassa sitten vielä kuulutettiin lisää ihania uutisia, nimittäin jatkoyhteys Seinäjoelta ei jäisi odottamaan meitä mattimyöhäisiä, vaan saataisiin ootella seuraavaa junaa noin tunnin verran. Ja tietysti näin sunnuntaina ei ollut Seinäjoella mikään ruokapaikkakaan auki ennen kahtatoista, joten suunnitelma odotusajan hyödyntämisestä Heseruuan äärellä meni mönkään. Ihme ja kumma, perille päästiin, vaikkakin kaks tuntia myöhemmin ku suunnitelmissa oli. Nyt pitäs vielä jaksaa hakea korvauksia VR:ltä, tosin en tiedä, miten se onnistuu, kun oltiin ostettu tarjousliput Tampere-Kokkola, mutta jäätiinkin jo Seinäjoella pois ja jatkettiin siitä. Junahan oli varmaan sitten Kokkolassa juuri sen 55 minuuttia myöhässä, ja VR kieltäytyy maksamasta mitään… On va voir….

Mutta joo, alun perin piti tulla kirjotteleen tamperelaisesta joulusta. Meinaan, on ne nääs niin komiat nuo Tampereen jouluvalot! Kävin tällä viikolla vihdoinkin tsekkaamas tämänvuotiset Valoviikot ja vaikka Tampereella oonkin jo useemman vuoden asunut, niin Valoviikot jaksaa aina vaan sykähdyttää. Avajaisia vietettiin joskus lokakuussa jo, mutta on ollut niin kiireinen syksy, ettei ole kerinnyt kameran kanssa keskustaan turisteilemaan. Seuralaiseni taas sai hävetä silmät päästään, kun pölläilin Hämeenkadun varrella kamera kouras 😀 Mutta koska kamerani ei oo mikään superbueno, niin kuvanlaatu vois olla pareekin…

Tampereella Muumitkin osaa lentää!

Käytiin samana iltana myös Keskustorin joulutorilla, ja vaikka Ranskan joulumarkkinat olivatkin upeita, niin kyllä näissä Suomen pakkasasteissa vain pääsi paremmin joulutunnelmiin. (Harmi, että kaikki lumi oli tollon kerinnyt jo sulaa, nyt sitä taas satoi lisää, valkoinen joulu on siis vielä mahdollinen.)

Torin kulmalla oleva Raatihuone on kyllä mielestäni yksi Tampereen upeimmista rakennuksista, varsinkin iltavaloissa!

Jos joululahjat on vielä hankkimatta, niin tuolta torilta löytää aika kivoja juttuja. Ruoveden herkun kojulla oli erilaisia sinappeja, säilykkeitä ja ihania lumimanteleita, sieltä on jo monena vuonna löytynyt hyviä joululahjoja. Lisäksi torilta sai vastajauhettua joulukahvia, koruja, joululimppuja, koriste-esineitä joka lähtöön sekä erilaisia puutuotteita kuten voiveitsiä ja puuhaarukoita. Ai niin, ja jos ei jaksa kävellä Pyynikinharjun päälle, niin Pyynikin näkötornin kuuluisa munkkikahvila myy Tampereen parhaimpia munkkeja myös joulutorilla!

Tässä hieman tunnelmia viimevuotiselta, lumiselta joulutorilta.

Lisäksi eilen tuli käytyä myös Tallipihan joulukylässä, siellä en ollutkaan ennemmin käynyt. Tallipiha löytyy Finlaysonin alueelta keskustan pohjoispuolelta, ja se on siis jonkun tehdaspampun aikoinaan rakennuttama, no tallipiha. Suloisissa pikkumökeissä ja ulkorakennuksissa on erilaisia käsityöläispuoteja ja lisäksi alueella on luonnollisesti suloisia eläimiä (ja ennen kaikkea heppoja!) Ihmeteltävää riittää siis niin vauvalle kuin vaarillekin 😀

IHANA! Tollasen hepan haluan isona… (Paitsi olen ollut niin kiltti, että joulupukki voisi tuoda sellaisen jo tänä jouluna, eiköhän se parvekkeelle tai kellarivarastoon mahtuis :D)

Rohtoja löytyi joka vaivaan, ehkä olisi pitänyt ostaa itselle tuo pullo hevoskuumeen hoitoon…:D

Heppojen jälkeen ihaninta Tallipihalla oli tietenkin suklaapuoti. Olisin voinut ostaa tuolta herkkuja vaikka kuinka paljon, mutta tyydyin ostamaan vain muutaman suklaakonvehdin. Laatu korvaa määrään (tai sitten en ihan raaskinut ostaa viidelläkympillä karkkia). Mutta oli kyllä vaikea päättää kaikista ihanista konvehtivaihtoehdoista, mitkä valitsee. Konvehtitiskillä oli sen verran ryysistä, että kuvia en kehdannut siellä ruveta räpsimään.

Tallipihalla on myös kahvila, ja siellä oli tällainen hauska kyltti. Välillä tosiaan toivoisi, että kännyköiden näytön tuijottamisen sijaan ihmiset muistaisivat jutella toisilleen ihan livenä. Yksi mukava keskustelu saa kyllä varmemmin hymyn huulille kuin sata hauskaa juttua netin syövereistä. Täytyisi ehkä ottaa kännykkäriippuvuudesta vieroittautuminen uudenvuodenlupaukseksi…

Mutta siinäpä mun suosikkeja Tampereen joulusta, löytyykös muualta näin upeita jouluvaloja tai -toreja? 😀

Viime viikolla sain myös viimeisetkin joululahjat hankittua ja joulukortit postitettua, joten nyt alkaa jouluhässäköinti olemaan hyvällä mallilla ja voi keskittyä rentoutumiseen. Paitsi aion vetää ensi viikolla oikein kunnon lukulomatyyppisen rutistuksen kandin suhteen ja oikeesti vihdoinkin aloittaa sen. Aloitin urakan jo tänä päivänä järjestelemällä työpisteen kuntoon (paitsi palkintosuklaat puuttuu…) Eipähän jää aloittaminen huomenna kiinni ainakaan siitä, että kirjoituspöydän lamppu on hukassa.

Ihanaa joulunalusaikaa kaikille! Ja ehkäpä tuun tännekin kirjoittelemaan jotain ensi viikolla siinä kandin pakertamisen lomassa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply maaritjohanna sunnuntai, joulukuu 15, 2013 at 19:11

  En tiennykkään että Suomestaki löytyy noin hienoja joulutoreja! Ehkä ens vuonna pysyttelis vain kotimaassa shoppailemassa ^^ tai sitten ei :p

  • Reply Hanna maanantai, joulukuu 16, 2013 at 10:21

   En tiennyt mäkään ennen ku Tampereelle muutin! Tuolla on kyllä kiva käydä vuodesta toiseen joulufiilistelemässä 😀 Tosin kiva olis myös päästä aina tähän syksyn pimeimpään aikaan ulkomaille joten ei sekään huono vaihtoehto ikinä oo..:D

 • Reply Teea maanantai, joulukuu 16, 2013 at 01:08

  Raatihuone on tosiaan yksi upeimpia rakennuksia Tampereella. Sitä kelpaa tuijotella vuodesta toiseen ja kuten kirjoititkin, niin varsinkin iltaisin se on komean näköinen.

  Tallipihan kahvilasta tykkään kanssa, pieni, mutta tunnelmallinen paikka pysähtyä hetkeksi.

  • Reply Hanna maanantai, joulukuu 16, 2013 at 10:27

   Vanhat kivitalot on kyllä aina upeita, niitä sais olla vaikka koko keskusta täynnä! 😀 Ja Tallipihan kahvila vaikutti tosi kivalle paikalle, me ei jääty sinne syömään mutta kaikenlaista hyvää olis ollu tarjolla 🙂

  Leave a Reply