Suomen suurin matkablogiyhteisö

Uleåborg

Hellurei ja hälsningar!

Viime viikonloppuna kävin tosiaan Oulussa, ja vaikka junamatka sinne oli pitkä ja kallis, niin kiva oli käydä sielläkin päin Suomea. Olen käynyt Oulussa vain kerran aiemmin joskus ala-asteikäisenä, joten hirveän selkeät muistikuvat paikasta ei oo jäänyt.

Itsenäisyyspäivää vietettiin rauhallisesti kämpillä linnanjuhlia (tai tänä vuonna Tampere-talon juhlia) katsellen, mutta lauantaina suunnattiin sitten kaupungille kiertelemään. Viikonlopun aikana tuli käveltyä ainakin 15 kilometriä, kiitos Oulun toimivan ja kattavan julkisen liikenteen verkon. Toisaalta kävely saattoi olla ihan hyväkin asia, kun yleensä viettää päivät istuen sisätiloissa, joten tulipahan kunnon raitisilmamyrkytys! 😀 Tosin täältä etelästä tullessa en ihan ollut osannut varautua siihen, miten kylmä tuolla oli. Oululaiset tuntuivatkin olevan aika tolkkua porukkaa, ja toppahousut olivat aika pop, myös kaupungilla. Käytännöllisyys kunniaan, se onkin ollut pukeutumismottoni (ja tyylikkyyteni salaisuus, hehheh) jo pitkään, joten oli kiva nähdä, että jossain on ihan ok hiihdellä toppahousuissa keskustassa, eikä palella farkuissa tyylikkyyteen vedoten.

Oulun keskustahan sinällään ei mitenkään erikoinen ollut, kauppoja olisi saanut olla enemmänkin, mutta ilmeisesti jossain huitsinnevadassa on Zeppelin-ostoskeskus, josta löytyy enemmän shoppailtavaa.

Kauppatorin viereiset puurakennukset oli hienoja, varsinkin tuo pinkki talo!

Terkkuja Siperiasta… Oulun kuuluisa Toripoliisi (vai polliisi??)

Meren rannalla oli myös komeita aittoja, joissa ainakin osassa näytti toimivan pikkuputiikkeja ja kahviloita.

Tuolta pannukakkutalosta saa kaverini mukaan hyviä pannareita.

Kauppahallissa käytiin myös ihmettelemässä, täytyy kyllä todeta, että Suomenkin kauppahalleissa on vielä kiitettävästi toritunnelmaa. Ranskan vihannes- ja hedelmätoreja rakastin, joten kauppahallit varmaan olisivat suomalainen versio niistä, ja kannattaisi käydä niillä useamminkin.

Oulussa muuten oli aika kivoja ruokapaikkoja tuossa torin lähistöllä. Lauantaina käytiin legendaarisessa burgerbaarissa Kauppuri 5:ssa (Kauppurienkatu 5), ja vaikka tarjoilija hieman naureskelikin tälle nirsolle, joka halusi pihvinsä kypsänä, niin hampparit oli hyviä. Jopa niin hyviä, etteivät kerinneet kuviin tallentua. Paikan suosituin burger oli Teurastaja-nimellä kulkeva lihamättö, jossa oli sisällä pihvin lisäksi ainakin pekonia, paahtopaistia ja possunniskaa. Itse tosin tyydyin ihan perus cheddar-burgeriin.

Sunnuntaina kävin sitten kaverini kanssa lounaalla Beijing-nimisessä kiinalaisessa ravintolassa (Rantakatu 5), ja siellä sai viikonloppubuffetin 14 eurolla. Itse en hirveästi käy aasialaisissa ravintoloissa, mutta tuo buffetti oli kyllä hyvä ja ennen kaikkea täyttävä. Ei meinaan ollut yhtään nälkä vielä silloinkaan, kun pääsi illalla takas Tampereelle.

Sellanen kotimaanmatkailukokemus oli tällä kertaa, kunnon extremeurheiluloma pohjoisessa (jos siis laskee kävelyn pakkassäällä extreme-urheiluksi…:D)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply lena tiistai, joulukuu 10, 2013 at 23:48

  Eipä ole tullut Oulussa vierailtua. Ihania nuo talvimaisemat siellä 🙂

  • Reply Hanna keskiviikko, joulukuu 11, 2013 at 10:56

   Siellä oli kyllä jo kunnon talvin kun vertaa Tampereeseen!:) Ja Suomessa tulee kyllä harmittavan vähän matkusteltua, Pohjois- ja Itä-Suomi on lähes kokonaan tuntematonta seutua minulle.

 • Reply Katja keskiviikko, joulukuu 11, 2013 at 09:20

  Kiva lukea omasta kotikaupungista turistinäkökulmasta! : )
  Julkinenliikennehän täällä ei tosiaan toimi ollenkaan, nopeammin pääsee pitkiäkin matkoja kävellen kuin odotellen tunnin bussia. 😀
  Ja tosiaan täällä ei paljoa hienostella, itsekin aina toppahousuilla ja villavaatteilla kaupungissa.. 😀 sitten kun tulee esim helsinkiin tuntee aina itsensä kunnon juntiksi. 😀
  Kiva että ruoka on maistunut ja jäänyt edes jonkunlainen hyvä kuva Oulusta kaupunkina. Tämähän on tämmöinen kesäkaupunki, että näin talvellahan täällä on aika kuollutta. : )

  • Reply Hanna keskiviikko, joulukuu 11, 2013 at 11:08

   Täytyy siis tehdä uusi visiitti kesällä, että näkee Oulun parhaimmillaan! 😀
   Tuo on kyllä harmi, että julkinen liikenne toimii aika huonosti monissa Suomen kaupungeissa. Varsinkin, kun on tottunut näihin Tampereen busseihin, joita menee kuitenkin sen verran usein, että jo puolen tunnin odotus alkaa tuntumaan hirmupitkältä. Oulussa oli tosin kivoja ne citybussit, joihin lippu maksoi vaan 1,50€, sellaisella huristelin kerran, kun en jaksanut enää kävellä 😀
   Ja itse kyllä melkeen olen mieluummin juntti toppahousuissa kuin palelen minihameessa, joten jos muuttaisin joskus Ouluun, niin sopisin ainakin hyvin joukkoon 😀

  Leave a Reply