Suomen suurin matkablogiyhteisö

Marrasmasennus

Moikka!

Marraskuuta kuvaamaan en keksi kuin yhden adjektiiviin: masentava, déprimant, depressing, deprimerande, deprimente ja mitä näitä nyt on. Jos yksi kuukausi pitäisi viettää joka vuosi poissa Suomesta, niin kuluttaisin marraskuun mieluusti jossain lämpimässä paikassa, eikä oikeastaan tarvisi olla edes lämmintä, olisi edes valoisaa enemmän kuin pari tuntia päivässä.

Siitäkin tietää, että on syksy, kun aamulla ei paljon huvittaisi kömpiä peiton alta ulos tihkusateeseen. Tällaisilla fiiliksillä siis olen matkassa tänään, eikä asiaa  paljon auta ne kymmenet artikkelit, jotka pitäisi kandia varten lukea.

Mutta jos ulkona ei aurinko paista, niin tässä hieman auringoa tänne blogiin rantakuvien muodossa: (ja tiedän, tällaisten katseleminen marraskuisessa Suomessa on yhtä haitallista kuin tupakointi, ainakin kukkarolle, voi meinaan iskeä yllättävä halu varata äkkilähtö…)

 

P.S. Tämä oli myös kuva-arvoitus, mikä kuva ei kuulu joukkoon?

Mitä muita keinoja löytyy marrasmasennuksen karkottamiseen kuin äkkilähtö lämpimään? Vitamiiniyliannostus? Jouluvalot? Vai täytyisikö vain oppia tunnelmoimaan marraskuussa ja lukea kirjaa kynttilänvalossa kuppi kuumaa kaakaota kädessä ja lämpimän viltin alla?

Taidanpa kokeilla ensiapuna zumbaa, luulisi kepeiden lattarirytmien tahdissa hyppiessä vähän mielikin piristyvän. Ja joku ilta voisin vaikka suunnata katsastamaan, mille näyttävät Tampereen tämänvuotiset Valoviikot!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply