Suomen suurin matkablogiyhteisö

Montpellier, tu me manques!

Hellurei!

Yksi ikuisuusprojekti taas aloitettu, nimittäin vaihtovuoden kuvien läpikäyminen kuvakirjaa varten. Huhhuh, että kuvia on paljon, sellaset vaatimattomat 9900, että jos nyt ens kesään mennes sais sen kirjan tehtyä (vai pitääköhän tehdä suosista kirjasarja..)

Kuvia katsellessa iski Montpellier-ikävä. Tutut paikat kuvissa aiheuttivat kunnon nostalgiafiilikset, näissä maisemissa tallustelin vuosi sitten!

Ihanat vanhan kaupungin kapeat kujat, joilla kuljeskellessa löysi aina uusia kiinnostavia paikkoja.

Ja upea Place de la Comédie iltavaloineen!

Uskotteko, että kuvassa on suora seinä, ja talo on vain maalauksen luoma illuusio? Aika upea, n’est-ce pas? Noita illuusiomaalauksia oli muuallakin, mutta tää oli ehdottomasti taidokkain.

Nää kuvat on vielä elo- ja syyskuulta, kun olin just vasta saapunut Montpellieriin, ja puut oli ihanan vehreitä ja kaikkialla oli kesäistä (ja myös tukahduttavan kuumaa). Mutta aika kultaa muistot, kuumuudesta ei oo enää mitään muistikuvaa. Ja vaikka kaupungin kauneuteen vuoden aikana ”turtui”, eikä jaksanut joka kauppareissulla ihastella upeita rakennuksia, niin nyt, pienen hetken jälkeen näkee taas paikan koko kauneuden.

Että näitä maisemia muistellessa poljen kiltisti huomenna vesisateessa ja tuulessa yliopistolle. Ja toivon, että aurinko näyttäytyisi Suomen taivaalla ennen ensi kesää edes kerran…

 Montpellier, je reviens un jour, c’est sûr.

P.S. Mitäs pidätte uudesta bannerikuvasta? Kuka arvaa, mistä otettu? (5 pisteen vihje: EI ole Ranskasta tällä kertaa!)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nina Palonen torstai, joulukuu 7, 2017 at 12:41

  Hei!
  Löysin tänään sattumalta sinun blogisi! Ja ihania kuvia !!
  Sattuisitko jaksaa antaa reissuvinkin? Kerron hiukan taustaa miksi kysyn.
  Olemme kolmihenkinen perhe, joka reissaa kyllä paljon. Aasia on ehdoton favorite, mutta Euroopassakin on helmensä. Jostain kumman syystä vaan useimmiten kun Eurooppaan lähdemme, osuu kohde Italiaan. Varmaan lähinnä siksi, että se on nuoruuden rakkauteni, ja lisäksi osaan jotenkin luontaisesti reissata siellä. On helppoa mennä junalla, löytää ae sopiva aliscafo, tutkailla mitä muuta jännää löytäisi ympärillä. Tai sitten mennään Espanjaan. Se taasen ei sinänsä ole matkailumaana niin tunnelmaltaan kiva, mutta kaupunkilomiin vallan passeli. Ja ehjiä nuo maat ovat valikoituneet siksikin, kun puhun italiaa ja espanjaa suht sujuvasti .
  Monta monta kertaa olemme kuitenkin jo alustavasti olleet menossa Ranskaan, mutta sitten aina käy jotain, eli esim saa suoerhalvalla lennot sinne Italiaan, tai jotain ?
  Ranskassa olemme kumpikin käyneet vain Pariisissa, ja laskettelulomalla Les Deux Alpesilla.
  Ranskan rannikko kiinnostaisi, tai sitten joku jokilaaksokin. Mutta olen siis aina tuskaillut kunpa tuntisin jonkin, joka voisi vinkata kivan kohteen Ranskassa. Ja toki kotiläksyt oon tehnyt Rivierasta, sinnekin joskus on päästävä. ( ainakin Villefranche sur Mer, Eze, ja Nizza innostaa)
  Mutta siellä helposti majoitus maksaa aika maltaita, joten nyt voisi olla järkevää ensi kesänä mennä johonkin sellaiseen paikkaan joka ei ole niin ”Hot- Hot”, vaan vaikka kätketympi helmi.
  Lentoja ajattelin Montpellieriin,missä olisi kanssa kiva viettää muutama päivä. Mutta haluatko vinkata, minne sieltä olisi kohtuuhelposti yhteys, ja joku viehättävä kohde, missä mieluusti myös rantaelämääkin pääsisi viettämään ?
  Yst Nina P

  • Reply Hanna sunnuntai, joulukuu 17, 2017 at 13:19

   Hei Nina! Anteeksi, kun vastaaminen on kestänyt, en enää aktiivisesti käy täällä blogissa lukemassa kommentteja. Etelä-Ranskassa tosiaan riittää nähtävää ja Rivieran aluetta suosittelen minäkin. Mutta kuten sanoit, siellä turismi näkyy, joten ihan autenttisinta Ranskaa sieltä ei löydy. Suosittelen tutustumaan myös Atlantin rannikkoon, siellä Bordeaux on ihana kaupunki ja etelämpänä Espanjan rajalla on kuvankaunis Biarritzin rantakaupunki. Säät eivät tuolla tietysti ole yhtä varmasti lämpimät kuin Välimerellä, mutta maisemat ovat upeat ja vehreät. Jos Montpellieriin ottaa lennot, kannattaa ehkä vuokrata auto ja kierrellä lähiseutuja. Cévennien vuoristossa on upeat maisemat, esim. Gorges du Tarn -jokilaaksossa. Carcassonnen pikkukylä on tunnettu linnoituksestaan, joka on toiminut innoituksena myös lautapelille. Ja ei kannata unohtaa Marseillen kaupunkia, joka on hieman rosoisempi kulttuurien sulatusuuni. Marseillen lähellä on ihana Aix-en-Provencen pikkukaupunki, Les Calanques de Marseille -kalkkikivirannikot ja tietysti ne kuuluisat laventelipellot löytyy noilta seuduilta. Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua, suurimmasta osasta paikkoja löytyy postauksia täältä blogista, tunnisteilla Languedoc-Roussillon ja Provence löytyy nimenomaan Etelä-Ranskan kohteita. Mukavaa matkansuunnittelua teille! 🙂

  Leave a Reply