Suomen suurin matkablogiyhteisö

Matkamuistoja: haaste!

Hellurei!

Ajattelin eri paikkojen esittelyn lomassa kirjoitella vähän yleisempää löpinää, nimittäin pohdin seuraavien kysymysten avulla itseäni matkailijana ja muistelin aikaisempia matkakokemuksiani. Heitänkin nyt haasteen muille bloggaajille, vastatkaa tekin kysymyksiin blogissanne, ja linkittää kirjoituksenne tähän kommenttina, niin pääsen lukemaan teidän vastaukset (ja samalla löydän mahdollisesti uusia, kiinnostavia matkablogeja).

1. Upein paikka, jossa olet koskaan käynyt?

Istanbul on jäänyt aika positiivisesti mieleen, sopivasti sekaisin vanhaa ja uutta, itämaista ja länsimaista. Ja 16-vuotiashan oli ihan sekaisin siellä basaarissa, jossa mÿytiin Versacea ylihalvalla… Yhtä paikkaa on kyllä aika vaikea nimetä, suosikkeja on niiin monta. Nizza, Biarritz, San Sebastián, Ézen pikkukylä, Bordeaux ja tietysti Pariisi ovat kaikki upeita. Sveitsi vuoristomaisemineen on myös yksi suosikeistani, ja Kreikan Parga oli myös kaunis paikka. Ehkä henkeäsalpaavin maisema avautui kuitenkin tuolta Ézen kylän huipulta Välimerelle, valitaan siis se!

2. Elämäsi ensimmäinen ulkomaan matkakohteesi?

Ahvenanmaa? No ei varsinaisesti kyllä ulkomailla, mutta sillä reissulla taidettiin käydä päiväseltään laivalla Ruotsin puolella, taisi olla Norrtäljessä, jossain Tukholman pohjoispuolella. Ruotsissa tuli pienenä käytyä aika monena kesänä, ehkä siksi olenkin nykyään niin Ruotsi-myönteinen 😀

3. Minne et halua enää palata?

Kävin viime vuonna monessa pienemmässä paikassa, jotka eivät olleet mitenkään erityisiä, joten niihin tuskin halua enää uudestaan. Marrakech on ehkä isommista kaupungeista sellainen, johon tuskin palaan. Itse kaupunki oli ihan hieno, mutta mieleen jäi lähinnä se, miten väsyttävää siellä kulkeminen oli. Koko ajan sai olla varuillaan taskuvarkaiden ja huijareiden varalta, ja jatkuva huutelu ja tuputtaminen kävivät hermoille. Lisäksi olin Marrakechissa tammikuussa, ja se kylmyys oli ihan jäätävää. Eipä tullut mieleen, että tuolla aavikkoilmastossa yöt ovat ihan tajuttoman kylmiä, ja lämmitetty hotelli voisi olla ihan kiva juttu. Marrakech oli ehkä niin turistikaupunki, että siellä huijaamisesta ja vedättämisestä oli tehty taidetta, joten jos Marokkoon vielä palaan, niin johonkin muuhun kaupunkiin.

4. Mikä on parasta matkailussa?

Näkee maailmaa, erilaisia kulttuureja ja upeita paikkoja. Matkaillessa oppii myös paljon itsestään, ja matkailuhan tunnetusti avartaa. Reissun jälkeen on myös aina ihana palata kotiin 🙂

5. Paras matkamuistosi /-kokemuksesi?

Reissasin viime vuonna ensimmäistä kertaa yksin, ja ihan ekan matkan yksin tein Nizzaan. Etukäteen pelkäsin, mitäköhän siitä tulee, kun on yksin matkassa, mutta lopulta kaikki sujui hyvin, ja oli rentouttavaa kulkea yksin, kun sai itse päättää kauanko missäkin paikassa viipyy. Aika voittajafiilis oli reissun jälkeen, kun uskalsi ylittää itsensä ja tehdä jotain, mitä ei ennen ollut tehnyt. Myös Alpeilla hiihdellessä oli aika upea fiilis, ja ehkä myös silloin, kun ekaa kertaa näki iltavalaistun Eiffel-tornin.

6. Suurin matkailuun liittyvä haaveesi?

Tällä hetkellä haaveilen matkasta Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Tyynenmeren saarille. Myös toinen interrailmatka olisi haaveena ennen kuin olen liian vanha, ja joudun maksamaan täyden hinnan reilikortista. Pitkään suurin haaveeni oli käydä Pariisissa, mutta nyt kun se on toteutettu, niin täytyy kehitellä uusia.

7. Mitä pakkaat aina matkalle mukaan?

Kirjoitan kalenteriini aina listan mukaan pakattavista tavaroista, joten aina uutta matkaa varten pakatessani katson edelliset listat läpi, ja valitsen niistä asioita kohteen mukaan. Näin harvemmin unohtuu mitään, koska vertaillessa montaa eri listaa ei haittaa, vaikka hammasharja joltain listalta olisi unohtunut, koska seuraavalta listalta se löytyy. Perusjutut, kukkaro, kamera, kännykkä, passi ja hammasharja kulkevat tietysti mukana, mutta lisäksi usein otan myös jonkin vihon mukaan, johon voin kirjoitella matkapäiväkirjaa. Yleisestikin varaudun ehkä vähän liikaa ihan joka asiaan, aika monella reissulla viime vuonna raahasin kumppareita mukana (monesti tosin tulivat ihan tarpeeseen). Muutenkin otan aika käytännöllisiä vaatteita ja kenkiä mukaan, korkkarit ja mekot jätän yleensä suosiolla kotiin. Yksi asia, jonka pyrin aina muistamaan, ovat maitohappobakteeritabletit. Sitä en tiedä, onko niistä mitään hyötyä ollut, koska joka toisella reissulla on kuitenkin ollut maha kipeä…

8. Kaupunkimatka, seikkailumatka vai rantaloma?

Ehkä seikkailukaupunkimatka. Ehdottomasti ainakin omatoimimatka. Kerran olen ollut perinteisellä valmismatkalla, ja vaikka viikko auringossa makoilua oli ihan jees, niin ehkä mieluummin matkustan paikkaan, jossa joka toinen vastaantulija ei ole suomalainen. Kaupungeissa olen matkustellut paljon ehkä siksi, että julkisilla on helpompi liikkua kaupungeissa kuin maalla, mutta jahka auton vuokraaminen tästä halpenee tarvittavan iän tullessa täyteen, niin varmasti maaseutumatkanikin yleistyvät. Ehkä kunnon seikkailumatkat, patikointi viidakossa ym. eivät ole ihan mun juttuni, en kuitenkaan koe olevani mitenkään erähenkinen ihminen, mutta seikkailu kaupungeissa on ihan jees, juurikin vaikka reilaamalla.

9. Unelmien matkailumaasi?

Ranska on vaan ihan tajuttoman monipuolinen maa. Siellä on vuoret, rannat ja upeat kaupungit, idyllistä maaseutua ja monta erilaista maakuntaa. Ehkä mystinen Uusi-Seelanti on sitten se toinen.

10. Kuinka usein reissaat?

Ihan liian harvoin. Viime vuosi oli siinä mielessä poikkeuksellinen, että reissasin parin, kolmen viikon välein. Mutta normaalisti kerran puolessa vuodessa, kerran vuodessa. Ai niin, mutta reissaanhan mä ainakin kerran kuukaudessa junalla Pohjanmaalle, lasketaanko se? 😀

11. Minne suunnittelet reissua seuraavaksi?

Malesiaan ja Singaporeen, kuten pari päivää sitten kerroinkin jo. Tietysti koska maaliskuuhun on vielä niin pitkä aika, niin olisi kiva päästä käymään jossain viikonloppumatkalla ennen sitä. Mutta voi olla, että jää haaveeksi viikonloppu Lontoossa tai Budapestissä/Bratislavassa kaverini luona. Marraskuu kun ei ole mikään paras matkailukuukausi Euroopassa.

Toivottavasti joku tarttuu haasteeseen 🙂 Toki kysymyksiin voi vastailla tuolla kommenttiboksissakin, jos ei omaa blogia omista.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply