Suomen suurin matkablogiyhteisö

Il neige!

Jeij!

Ensilumi satoi sitten tänään. Talvi tulee, onko VR valmis? Siinäpä kysymys, johon vastaus selviää viimestään sunnuntaina, kun täytyy taas junailla takas Tampereelle. Nyt kuitenkin voi vielä keskittyä iloitsemaan hitaasti maahan leijailevista lumihiutaleista (tai no, räntäsateeksi se on jo tainnu muuttua…).

Päivällä otin kuitenkin kameran käteen, ja kävin kuvaamassa lumista maisemaa. Skönt!

Viime vuonna ensilumeen törmäsin bussimatkalla Andorraan. Tie nousi johonkin parin kilsan korkeuteen ja siellä lunta tuli ihan myräkäksi asti. Joku autoilijakin yritti epätoivoisesti bussikuskimme avustamana saada lumiketjuja asennettua renkaisiin. Siinä myräkässä ei mikään mukavin homma varmasti ollut. Ranskassa lunta on yleensä vain vuoristossa, joten Montpellierissa satoi yleensä vain vettä. Pari kertaa tuli sielläkin kevyitä hippusia, jotka tosin sulivat heti maahan osuessaan. Hauskinta oli kuitenkin ero suomalaisessa ja ranskalaisessa suhtautumisessa ensilumeen. Suomessa ollaan ihan fiiliksissä (ainakin itse olen), että ihanaa ensilumi, talvi tulee. Ranskassa taas ihmiset taivastelivat, miten kamala ilma on, kun vähän räntää satelee. Ja tietysti hytisivät kylmissään valtaisissa -1 asteen pakkasissa. Kulttuurieroja taas kerran 🙂

Loppuun vielä pari kuvaa eiliseltä makkaranpaistoretkeltä. Kotiseutumatkailu kunniaan!

Ihania syyspäiviä, itse suuntaan nyt kaupungille shoppailemaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply