Suomen suurin matkablogiyhteisö

Next destination: Malesia ja Singapore

Hellurei!

Matkakuume on kasvanut entisestään (meinasin eka kirjottaa, että helpottanut hetkeksi, mutta se ei oikein kuvaa tämänhetkistä tilannetta…), nimittäin seuraava reissu on nyt tiedossa. Eilen varattiin lennot Singaporeen, ja maaliskuussa suuntana on siis Malesian gp, paratiisirannat sekä shoppailu Kuala Lumpurissa ja Singaporessa!

Säästövinkit Singaporeen

Päädyttiin lentämään Singaporeen, koska sinne oli jonkin verran halvempaa lentää kuin suoraan tonne Kuala Lumpuriin, jossa ne formulat ajetaan. Lisäksi Singapore on myös must see -listallani, joten miksipä ei kävisi siellä samalla, kun sielläpäin liikkuu. Vietetään varmaan ekaksi päivä pari tuolla Singaporessa, ja lennetään sieltä AirAsian halvoilla lennoilla Kuala Lumpuriin viikonlopuksi katsomaan formuloita. Kuala Lumpurissa viivytään sitten jonkin aikaa ennen kuin suunnataan Pulau Tioman -saarelle itärannikolle. Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi vielä mennä bussilla Mersingiin, ja sieltä lautalla tuonne saarelle, mutta busseja en ole vielä sen tarkemmin katsonut, että saa nähdä, miten onnistuu.

Malesian Pulau Tioman on sukeltajien suosikkikohde

Tioman -saarella lekotellaan muutama päivä, riippuen vähän fiiliksestä, ennen kuin suunnataan takaisin Singaporeen pariksi viimeiseksi päiväksi. Tällä hetkellä suunnitelmat eivät ole vielä turhan tarkkoja, eikä varmaan majoitusta varata etukäteen, muuta kuin formuloiden ajaksi. Sitten voi mennä vähän fiiliksen mukaan, jos tuntuu, että joku paikka on nopeasti nähty, ja jossain paikassa voi sitten viihtyä kauemmin. Olisin halunnut nähdä myös Perhentian-saaret, mutta ne ovat sen verran kaukana, että ehkä kahden viikon aikana ei ihan sinne asti kerkeä kaikkien muiden paikkojen lisäksi.

Kuala Lumpur

Suurin kysymysmerkki tällä hetkellä onkin se, miten paljon aikaa Singaporen ja Kuala Lumpurin kiertämiseen käytetään. Haluaisin tuolla maailman kauneimpien saarten joukkoon rankatulla Tiomanilla kuitenkin olla vähän kauemmin kuin sen pari päivää, mutta koska siirtymiseen toisesta paikasta toiseen pitää varmaan varata aina se yksi päivä, niin aika per suurkaupunki uhkaa jäädä aika vähäiseksi. Joten vinkkejä otan vastaan Singaporen/ Kuala Lumpurin kävijöiltä, onko kyseisissä kaupungeissa paljon nähtävää, vai riittääkö pari päivää olennaiseen? Muutkin vinkit ovat tervetulleita, varsinkin koska matkasuunnitelmat ovat vielä niin auki.

Paratiisiranta Malesiassa

Sellaista siis tiedossa maaliskuussa, pieni varaslähtö kesään. Jotenkin on ollut hassua, kun nyt pystyy taas ihan vapaasti päättämään mihin matkaa. Viime vuonna kun lentoja tuli varattua lähinnä Montpellierin lähilentokentät – Suomi -välillä.

(Kuvat Rantapallon sivuilta taas kerran)

P.S. Viime viikolla muokkasin hieman tätä ulkoasua, ja tuli muuten hieno, paitsi ainut ongelma oli se, etten enää päässyt kirjautumaan blogiin sisälle! Joten jatketaan tällä vanhalla ulkoasulla vielä toistaiseksi, toivon mukaan se uusi teemakin jossain kohtaa alkaisi toimimaan. Koulukiireet ovat nyt hetkeksi tauonneet, joten katsotaan olisiko näin loman kunniaksi aikaa kertoilla vielä vähän viime vuoden reissuista. Tavoite on saada vaihtojutut julkaistua ennen tota Malesian reissua, koska sitten onkin varmaan jo muuta kerrottavaa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lena keskiviikko, lokakuu 16, 2013 at 01:18

  Valitsi, huippu reissu tulossa 🙂 itse viihdyin paremmin Singaporessa kuin KL:ssa, ja uskaltaisin sanoa ettei KL:iin liikaa aikaa kannata käyttää Singaporen jälkeen varsinkin jos suunnitelmissa on paratiisisaaret! Riippuu tietenkin mistä tykkää.

  • Reply Hanna keskiviikko, lokakuu 16, 2013 at 10:30

   Kiitti vinkeistä! 🙂 Joo niin vähän itsekin luulen, että tuo Tioman-saari on se kohde, jossa haluaa eniten viettää aikaa 😀 KL:ssa tulee kuitenkin vietettyä vähintään se yksi viikonloppu niiden formuloiden takia, joten siinä kerkeää samalla vähän miettiä, että jääkö kaupunkiin formuloiden jälkeenkin, vai jatkaako heti matkaa eteenpäin. Mutta täytyypä sitten ruveta pohtimaan, miten ehtii myös Singaporessa kierrellä tarpeeksi!

 • Reply Lena keskiviikko, lokakuu 16, 2013 at 01:19

  Ennustava tekstinsyöttö käytössä, Sorry 🙂

 • Leave a Reply