Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mitäänsanomaton Bayonne

Moro!

Koska yleensä tulee kehuttua kaikkia paikkoja maasta taivaisiin, niin otetaanpa vaihtelun vuoksi yksi kaupunki, joka oli niin tylsä ja mitäänsanomaton, että päätin lähteä sieltä pois mahdollisimman nopeasti. Palatessani San Sebastiánista, pysähdyin Bayonnessa, jossa olin suunnitellut viettäväni päivän kierrellen ennen takaisin Montpellieriin suuntaamista. Bayonne on ihan upean Biarritzin vieressä, joten odotukset olivat korkealla.

Mutta jo ensivaikutelma kaupungista oli: tässäkö kaikki? Koska Bayonnessa ei ollut oikeastaan mitään nähtävää. Siellä oli suuri joki, joka haarautui keskustan kohdassa. Jokia on aika monessa Ranskan kaupungissa, ja tämä joki ei ollut mitenkään erityisen kaunis näky.

Keskusta oli niin tylsä kuin vain voi olla, rakennukset olivat kaikki sellaisia ihan kivoja, mutta eipä kummempaa.

Tämä patsas taisi olla kuuluisimpia nähtävyyksiä. En kyllä tiedä, ketä mahtoi esittää, ja mitä tekemistä kyseisellä henkilöllä oli Bayonnen kanssa.

Keskustan talot olivat jopa aika ränsistyneitä, ja Bayonne vaikutti muutenkin melko rähjääntyneeltä. Kaukana Biarritzin kuninkaallisesta loistosta siis.

Koska olin Bayonnessa sunnuntaina, niin kaikki kaupat olivat oikeastaan suljettuja. Paria muuta sunnuntaikävelijää lukuunottamatta paikka oli ihan kuollut. Kaupunki ilman ihmisiä siis… En tiedä, onko meno erilaista arkena, mutta minua Bayonne ei vakuuttanut elinvoimaisuudellaan.

Bayonnessa oli myös kirkko. (Missä kaupungissa Ranskassa niitä ei ole? Lähes kaikki kirkot näyttävät muuten aika samalta.) Tekstini alkaa kuulostaa jo teini-ikäisen angstilta, mutta sellaiset olivat fiiliksetkin. Tietenkään koko totuutta ei nähnyt siinä parissa tunnissa, jonka paikassa vietin, mutta silti. J’étais déçue. 

Aavekaupunki.

Ihanan turkoosia vettä tässä Bayonnen kuuluisassa joessa…

Kaiken kaikkiaan vierailuni Bayonneen ei siis ollut onnistunut, ja mitään en olisi menettänyt, vaikken olisi siellä pysähtynyt. Muista siis seuraavan kerran tarkistaa, onko reissukohteessasi mitään nähtävää, koska itse en ollut sitä jaksanut tehdä. Mielipiteeseeni paikasta voi myös vaikuttaa se, että olin tulossa Biarritzistä ja San Sebastiánista, jotka molemmat ovat upeita paikkoja. Myös kylmä tuuli ja laukun mukana raahaaminen vaikuttivat intooni kierrellä kaupunkia. Onneksi sain vaihdettua junalippuni aikaisempaan junaan lähes ilmaiseksi. Hieman sähläystä siinä oli, sillä ensin pääsin vain Toulouseen asti, mutta siellä kävin vielä uudestaan lippuluukulla, ja selvisin tunnin vaihtoyhteyden odottelulla.

Aina ei voi onnistua, ja ihan jokainen maailman kaupunki ei ole näkemisen arvoinen. Onkos teillä samanlaisia kokemuksia? Onko joku paikka pettänyt odotukset ja osoittautunut ihan rumaksi/ likaiseksi/ rähjäiseksi/ tylsäksi / mitäänsanomattomaksi?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Aurore torstai, lokakuu 17, 2013 at 20:32

    Minun vierailuni oli ihan toisenlainen, väkeä oli paljon ja tunnelma mukava… Ei tosin tainnut olla sunnuntai. Mutta se on ihan totta, että Bayonnessa ei välttämättä ole kauheasti nähtävyyksiä. Paitsi suklaapuodit 😉 Bayonne on Ranskan suklaapääkaupunki, joten sinne kannattaa mennä suklaa- ja kaakaomaistiaisille!

    • Reply Hanna perjantai, lokakuu 18, 2013 at 12:03

      Voi suklaapääkaupunki! Ja minä en tiennyt asiasta mitään 😀 Varmasti olisi jäänyt Bayonnesta positiivisempi kuva, jos olisi päässyt suklaata maistelemaan. Yhteenkään suklaapuotiin en nyt törmännyt, koska kaikki paikat oli kiinni. Ranskalainen sunnuntai ei kyllä ole sieltä eloisimmasta päästä, joten uskon että normipäivänä olisi Bayonnessakin ollut enemmän elämää.

    Leave a Reply