Suomen suurin matkablogiyhteisö

How do I survive winter???

Heippa taas!

Pitkästä aikaa kerkeän tännekin kirjoittelemaan, aika hektistä on ollut opiskelujen kanssa viime viikot, joten ylimääräistä aikaa ei turhaan ole jäänyt. Opiskeluissa olen selkeästi siirtynyt uuteen vaiheeseen, nimittäin ensimmäistä kertaa pystyn laskemaan, paljonko huolettomia opiskelijavuosia on vielä jäljellä. Ei hätää, sillä tällä tahdilla rentoa yliopistoelämää (tai no, onko se rentoa, jo viikkoon ei kerkeä tärkeitä blogipäivityksiä kirjoittaa…) on kuitenkin vielä reippaasti jäljellä. Mutta silti, silmät ovat auenneet sille tosiasialle, että jonain päivänä minäkin valmistun. Tämä pohdintahan sai alkunsa siitä, kun sain tietää, että lähes kaikki (turhat) vaihtokurssini kelpaavat korvaamaan opintojani Suomessa. Itse kun olisin veikannut, että mikään niistä hyödyttömistä ranskalaisen yliopiston opeista tuskin olisi täällä käynyt järkevän kurssin sisällöksi. Mutta toisin kävi, ja saan Kelalle iloisesti selvitellä, että kyllä, opintoni edistyvät, vaikkei se teidän rekistereissä näykään.

Mutta tarkoitus ei ollut nyt ruveta panikoimaan muutaman vuoden päässä häämöttävää valmistumista, vaan päivitellä tätä talven tuloa. Kysymys ”How do I survive winter?” tuntuu olevan kaikkien vaihtareiden huulilla tällä hetkellä, sillä talvi todellakin tekee tuloaan! Olen jo aika monta kertaa selvittänyt, miten täällä Suomessa kannattaa pukeutua, ettei syväjäädy koulumatkalla, mutta… Salaa mielessäni pohdin samaa kuin nämä eteläisistä maista kylmään Pohjolaan saapuneet kaverini. Siis mitä ihmettä pukisin päälle, jotta ulkona tarkenisi!? Jos syyskuussa kaivan talvitakin esille, niin miten voin ikinä selvitä helmikuusta? (Niinpä olen urheasti sinnitellyt vielä syystakilla, mutta vuorannut sen villakerroksilla.)

Talvi Montpellierissä oli myös kylmä, mutta siellä kylmyys oli erilaista (ja jopa kylmempää kuin Suomessa), koska se meni kosteuden ja tuulen takia suoraan luihin ja ytimiin. Joten -20 astetta joululomalla Suomessa ei tuntunut niin pahalta, kun oli ensin Ranskassa värjötellyt -5 asteessa. Mutta nyt, kun kuitenkin ”kesää” on takana aika paljon normaalia pidemmän aikaa, niin edessä väistämättömänä odottava Suomen talvi alkaa kammottaa. Että täytyy varmaan vaihtareiden tapaan alkaa metsästää ”the perfect clothes for Finnish winter”. He eivät tunnu uskovan, ettei oikeasti tarvita mitään erikoiskenkiä tai -takkeja talvea varten, vaan monella kerroksella pärjää. Toinen tuutoroitavistani oli jopa löytänyt netistä ohjevideon ”Näin pukeudut Suomen talveen”. Harmi vain, ettei hän tuntunut uskovan, että kyseinen varustus on tarpeen vain, jos aikoo lähteä Lappiin vaeltamaan talvella.

(Kuvat ovat parin talven takaiselta pulkkamäkireissulta, kuka tunnistaa maiseman? ;D)

Sellaisin miettein tässä suunnataan talveen. Ihanan kesän jälkeen on aika vaikeaa sopeutua tähän syksyn kylmyyteen ja pimeyteen, mutta eiköhän se tästä. Kunhan taloyhtiössämmekin tajuttaisiin jo laittaa lämmitys päälle… Ja on talvi myös mukavaa aikaa, pääsee taas pitkästä aikaa hiihtämään (ja pulkkamäkeen).

Millaisin miettein te lukijat suuntaatte talveen, hirvittääkö kylmyys vai pikottavatko hiihtoladut jo?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Veera Bianca tiistai, lokakuu 1, 2013 at 22:06

    Mä toivon, että osaisin suhtautua talven tuloon edes puoliksi positiivisella asenteella, mutta tilanne on kyllä kaukana siitä. Tärisen kauhusta pelkästä ajatuksesta, etenkin Israelissa vietetyn viikonlopun jäljiltä 😀

    • Reply Hanna keskiviikko, lokakuu 2, 2013 at 18:00

      Kunnon talvessa on se hyvä puoli, että se on ainakin parempi vaihtoehto kuin marraskuinen harmaus ja rapaisuus. Mutta tietysti ihanteellista olisi, että lämpötilat pysyis ihan inhimillisissä lukemissa…:D Ja ainahan voi ajatella niinkin, että jos meillä ei olisi näin kylmää talvea, niin ei se lämpö etelänlomilla tuntuisi niin ihanalle 😉

    Leave a Reply