Suomen suurin matkablogiyhteisö

Macaron-leivokset à la ”Ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä”

Moikkamoi!

Macaron-leivokset ovat tyypillisiä ranskalaisia leivonnaisia, ja niitä löytyy lähes jokaisen leipomon valikoimista. Parhaimmat löytyvät kuitenkin Paul-ketjun leipomoista, joita on varmaan jokaisella Ranskan juna-asemalla. Macaroneja on vaikka mitä makuja, omia suosikkejani ovat vadelma, mustaherukka (cassis ranskaksi) sekä tietysti ihana suklaa!

Koska Suomesta ei paljon macaroneja saa, niin toin mukani tee-se-itse -leivontapakkauksen, jonka ostin paikallisesta supermarketista. Kannen kuvan perusteella pakkauksesta saisi siis tehtyä herkullisia suklaamacaroneja.

Paketti on vähän päässyt kärsimään matkalaukussa, mutta sisällä oli kaksi ainesosapussia, toinen täytettä varten, toinen taikinaan.

Eikun tuumasta toimeen! Paketin ainesosien lisäksi tarvittiin kaksi vatkattua kananmunanvalkuaista, joiden sekaan lisättiin taikinapussi. Tässä kohtaa taisi käydä pieni kömmähdys, koska valkuaisvaahdon kuohkeus katosi tossa sekoittamisvaiheessa.

Täyte tehtiin lisäämällä pussin ainekset kiehautettuun maitoon. Taisi siinäkin maitoa hieman lorahtaa liikaa, koska täyte jäi ihan lilluksi, ja valui pois macaronien välistä.

Sitten pursotettiin tasaisen pyöreitä palloja… Tasaisuudesta ja pyöreydestä voikin olla montaa mieltä 😀

Eikun uuniin ja voilà! Macaron-kuoret ovat valmiita (ja täydellisen pyöreitä).

Vielä leivosten kasaaminen ja valmista tuli! Osat maistuivat erikseen ihan oikeilta, mutta yhdistettynä tulos oli se, että kuoret olivat liian kuivia ja täyte löllöä. Yö jääkaapissa onneksi hieman paransi koostumusta, mutta ihan vielä en taida päästä pariisilaiskonditoriaan kesätöihin. Ehkä seuraavalla kerralla onnistuvat paremmin, ja kyllä näistäkin ihan syötäviä tuli, vaikka ulkonäkö ei ihan vedä vertoja aidoille.

Ja ei tästä nyt ruokablogia ole tarkoitus tehdä, palaillaan seuraavalla kerralla taas matkajutuilla 😀

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply