Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pitäisi käydä useamminkin kahviloissa

Moikka!

Oon aika huono käymään kahviloissa, vaikka niitä on vaikka millaisia ihania paikkoja. Ranskassa tottakai tuli vähän enemmän kierrettyä kivoja kahviloita, kun reissuissa piti saada jotain syötävää tai muuten vaan päästä kylmällä ilmalla sisälle lämmittelemään. Suomessa tulee kyllä todella harvoin käytyä missään kahvilassa, ehkä osittain myös siksi, etten kahvia edes juo, mutta myös sen takia, että kahvilat ovat monesti, no, kalliita.

Pitäisi kuitenkin useammin käydä, ja nimenomaan sellaisissa ei-ketjupaikoissa (CoffeeHouset ja Arnold’sit on niin nähty). Mikähän siinä on, että jotenkin aina huomaa hakeutuvansa saman tutun ja turvallisen ketjun ravintoloihin? Vaikka ajattelee aina, että olis kiva kokeilla jotain uutta, niin sitten menee kuitenkin aina Amarilloon syömään? Tuttu ja turvallinen, niinhän se on, tai sitten vain ei laiskuudeltaan jaksa perehtyä asiaan ja selvittää, mistä löytäisi jonkun kivan uuden kahvilan/ ravintolan.

Tässäpä siis kaksi kahvilavinkkiä Tampereelle, kun repäisin ja kävin paikoissa, joista en ollut aiemmin kuullutkaan!

La Fondasta(Puutarhakatu 12) onkin pitänyt kirjoittaa tänne blogiin jo kauan aikaa sitten, mutta aina on unohtunut. La Fonda on latinalaisamerikkalainen kahvila Tampereella, kävin siellä parin kaverin kanssa alkukesästä. Paikasta saa myös lattarityyppistä ruokaa, mutta me eksyttiin paikkaan meksikolaisen kaakaon, chocolate mexicanon perässä. Ihania kakkuja ja leivoksiakin oli tarjolla, otin kaakaon kaveriksi tuollaisen cookien ja hyvää oli. Tuo kaakao olikin jännää, mietittiin kovasti, että mikä sen erottaa suomalaisesta kaakaosta, koska maku oli kyllä erilainen. Veikkailtiin kardemummaa, mutta ihan hyvin voi olla joku muukin mauste, joka antoi jännän säväyksen. Oli aika tujun makeaa tavaraa kuitenkin!

Toinen kahvilavinkki on paikka, johon eksyin torstaina googlettamalla salaattiravintola, kun kaupungilla iski nälkä. Bistro Venla (Kauppakatu 6) nousi heti suosikkikahvilakseni koko Tampereella, jos sellaisesta nyt voi tällä kahvilassakäyntiaktiivisuudella puhua… Salaatit oli tosihyviä ja runsaita, ja kakkuja olisi ollut vaikka mitä ihania. Oli ihan jälkkäriä valitessa valinnanvaikeutta! Suolaiset piiraat näytti kans herkullisilta, ja sellaista kokeilen kyllä seuraavan kerran.

Hehe, puolet kakusta oli jo kadonnut, kun muistin, että niin joo, voisin ottaa kuvanki!

Ja lopuksi vielä bonusvinkki: Tampereen ehdoton must-kahvila on tietysti Pyynikin näkötornin munkkikahvila, josta saa maailman parhaita munkkeja! Ja parin euron pääsymaksulla pääsee ihailemaan Tamperetta yläilmoista näkötornin huipulta. Tosin aikamoinen mäki tuonne näkötornille täytyy nousta, mutta munkinkuvat siintäen silmissä ei tuota ongelmia!

Leppoisaa sunnuntaita! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Teea sunnuntai, syyskuu 8, 2013 at 21:36

  Oih, rakastan kahviloita ja niissä istuskelua. Joko yksinään kirjan parissa, hommia tehden, ihan vain ohikulkijoita katsellen taikka vaihtoehtoisesti hyvän ystävän seurassa maailmaa parantaen :).

  Tampereella asustelen, mutta empä ole La Fondassa käynyt. Kiitos vinkistä! Venlasta olen kyllä samaa mieltä, hyvä paikka, varsinkin kesällä.

  On niin helppoa mennä samaan paikkaan kerta toisensa jälkeen.. Pitäisi kyllä vierailla enemmän muissakin kahviloissa kuin Europassa tai Runossa (omat suosikkini). Jokin aikaa sitten vierailin Hämeenkadulla sijaitsevassa Kulmassa, mistä tykkäsin. Tampereelle on avattu hiljattain muitakin kahviloita, joihin en ole vielä rohjennut mennä, mutta ehkä taas seuraavalla kahvitteluretkellä korkkaan uuden paikan 🙂

  • Reply Hanna maanantai, syyskuu 9, 2013 at 14:06

   Hei kiitos myös vinkeistä, Runosta tai Kulmasta en ole ennen kuullutkaan, täytyypä tsekata joskus! 🙂 Ja Europa on tosiaan kanssa omallakin suosikkilistalla, tosin miellän sen ehkä enemmän jo pubiksi kuin kahvilaksi, koska aika paljon on tullut kaikenlaisissa opiskelijaillanvietoissa siellä istuttua iltaa. Täytyisi kyllä todellakin ruveta ennakkoluulottomammin kokeilemaan uusia kahviloita ja kaupungilla liikkuessa vähän katsella ympärilleen, että millaisia paikkoja sitä oikein onkaan. Monesti kahvilat ovat melko huomaamattomiakin, esimerkiksi tuon Venlan ohi olen kulkenut vaikka kuinka monta kertaa tiedostamatta, että siinä on noinkin kivannäköinen paikka.

 • Reply lena maanantai, syyskuu 9, 2013 at 12:45

  Kahvilat ovat kyllä mukavia piristeitä arkipäivään, tosin kuten totesit ne ovat todella kalliita Suomessa.
  Näitä pieniä kahviloita on aina mukava tukea suurten ketjujen sijaan. 🙂

  • Reply Hanna maanantai, syyskuu 9, 2013 at 13:49

   Niinpä, kävisin varmasti useammin, jos kakkupalan saisi kahdella eurolla sen neljän euron sijasta :/ Ja todellakin, tunnelmalliset pikkukahvilat kunniaan! 🙂

  Leave a Reply