Suomen suurin matkablogiyhteisö

Helsinki ei olekaan tyhmä paikka

Heippa!

Koulu alkoi maanantaina ja aikamoista organisointia on ollu tässä alussa lukkarin kanssa. Ihana vaihtoyliopistoni ei ole vielä(kään) lähettänyt mitään todistusta kursseistani, ja en tiedä, mitä kursseja saan hyväksiluettua vai saanko mitään. Ja siksi onkin vähän hankala ollut suunnitella, mitä kursseja sitä nyt sitten pitäisi oikein ottaa. Espanjankin sain sivuaineeksi, joten isona musta tulee sitten ranskan, ruotsin ja espanjan ope, jee! 🙂 Tai ainakin voi tulla, ikinähän ei tiedä, mihin sitä lopulta päätyy.

Mutta niin kiire on ollut, että en ole vielä kerinnyt kirjoittelemaan viime viikonlopun Helsingin reissusta mitään. Midnight run oli todella siisti tapahtuma, vaikka juoksu ei omalta osaltani mennytkään ihan niin ku Strömsössä. Flunssan takia en päässyt edes maaliin asti, harmitti kyllä vietävästi, että pitikin just tollon tulla kipeeksi. Juoksin kuitenkin alkumatkasta niin paljon, kuin pystyin ja oli ihan mahtava tunnelma lähdön aikana. Muutenki juoksureitti kulki aika hienoissa maisemissa, vielä kun oli jo pimeää ja kaupungissa iltavalaistus päällä. Kadun varrella oli myös tosi hyvät kannustusjoukot, jotka jaksoi vielä tsempata meitä loppupään hitureitakin. Voipi siis olla, että ensi vuonna uusiksi, paremmalla onnella toivottavasti.

Tajusin muuten vasta nyt, että Helsinki onkin ihan hieno paikka, ja sinne pitäisi ehdottomasti suunnata turisteilemaan joku kerta. Ennen oon aina pitänyt Helsinkiä ihan tyhmänä paikkana (vähän niin kun ranskalaisetkaan eivät pidä Pariisista, jos eivät siellä asu), ja en ehkä vieläkään haluaisi siellä asua, koska Tamperekin tuntuu välillä liian isolta cityltä tällaiselle maalaistollolle. Jep, kuulun siis niihin ihmisiin, jotka ihan oikeesti kutsuu Helsinkiä Hesaksi. Vielä pari vuotta sitten taisin käyttää kaupungista lähes pelkästään Hesa-nimitystä, ennen kuin Helsinkiin muuttaneilta kavereilta sain kuulla, ettei ehkä kannattaisi. (Joko karkotin kaikki helsinkiläiset lukijat? ;D)

Helsingin keskusta on ehkä vieläkin aika sekava mielestäni (kun vertaa Tampereeseen, jossa on tasan yksi pääkatu), ja ne Forumit ja Kampit, missä ennen olen Helsinginreissuni suurimmaksi osaksi viettänyt, nyt eivät ole ihan rakennuksia sieltä kauneimmasta päästä. Mutta alueet, joilla juoksureittimme kulki, olivatkin sitten ihan toisenlaisia: ne vanhat kivitalot  Kaivopuiston lähellä on kyllä upeita, samoin Kauppatori (se tori lähellä Saulin ja Jennin linnaa?) ja tietty Senaatintori sekä Tuomiokirkko.

Mutta yksi asia Helsingissä ärsyttää. Mielestäni osaan aika hyvin liikkua julkisilla kulkuneuvoilla ihan missä päin vaan maailmaa: Pariisin tai Barcelonan metrot ei oo ikinä tuottanu mitään ongelmia, Nizzan bussireitit on ihan selkeitä ja monessa vieraassa kaupungissa oikea bussilinja löytyy kohtuuhelposti. Mutta Helsingin ratikkaverkosto on sellanenkin tilkkutäkki, että aukenee yhtä selkeesti ku pitkän matikan kaavat lukiossa. Siis jos tulee ratikalla numero x ja jää pois pysäkillä paikassa x, niin missä ihmeessä on saman linjan pysäkki sitten siihen toiseen suuntaan? Ei ainakaan siinä sitä toista pysäkkiä vastapäätä, missä sen kaikista järkevin ja loogisin paikka olisi. Paras esimerkki varmaan oli linja, jota käytimme majapaikkaan mennessämme, toiseen suuntaan linjan numero oli 2, toiseen suuntaan 3. Siis häh???

Käytiin muuten ennen juoksua tankkaamassa aika hyvässä ruokapaikassa. Rautatieaseman lähellä oli Vapiano-niminen ravintola, josta sai pasta-annoksia pikaruokameiningillä. Siis jonotettiin tiskille ja se annos tehtiin siinä ihan heti niin ku Mäkkäriski. Aika pitkät oli jonot, joten muidenki mielestä tais olla hyvä paikka. Mutta pasta oli kyllä todella hyvää, nam!

Kuvat on nyt vähän suttusia kännykkäkuvia, mutta eipä taida ollakaan tämä blogi tunnettu upeista kuvistaan saatikka bloggaajan kuvaustaidoista 😀

Ja helsinkiläiset, kertokaa toki tälle landelaiselle, mitä muuta upeaa kotikaupungistanne löytyykään! 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply