Suomen suurin matkablogiyhteisö

Osaan vielä ranskaa!

Salut!

Luulin jo, että ranskan taitoni alkaa pikkuhiljaa ruostumaan, mutta iloinen yllätys: sujuu se vielä! Ranskalainen tuutoroitavani saapui tänään Tampereelle, ja pitkästä aikaa tuli taas kunnolla puhuttua ranskaa. Voi miten onkaan ollut ikävä surisevia ärriä ja soljuvia ässiä 🙂 J’adore le français!

Ihan hyvin vielä ymmärsi ja vaikka jotkut sanat olivat jo päässeet päästä hukkumaan, niin ihan hyvin sai ilmaistua itsensä. Vaihtovuoden antoisin osuus tällaiselle kielifriikille oli ehkä juuri se, että sai käyttää vierasta kieltä päivittäin. Suomessa kun ihan joka päivä ei löydy ranskankielisiä keskustelukumppaneita. Tai minkään muunkaan kielisiä… Espanjaa, ruotsia tai vaikka italiaa puhuvat ilmoittautukaa, haluan juttuseuraa! 😀 Ihan oikeasti tarvisin kyllä preppausta tohon espanjaan… Viikon päästä olisi sivuainekoe, ja en osaa kieltä enää sen vertaa, että olisin pystynyt lähettämään ilmoittautumisviestin espanjaksi (olin myös niin laiska, että en jaksanut katsoa sanakirjasta tarvittavia sanoja). Mitä lie espanjalainen professori aatellut, kun joku kahjo kirjoittaa suomeksi viestiä siitä, että haluaa osallistua kokeeseen. Varmaan kirjottaa mun nimen kohdalle, että tälle ei sitten opinto-oikeutta myönnetä.

(kuva: http://www.clowninside.nl/Details-Summer-workshops.html)

I <3 français, hassua miten tuntuu, että parasta vaihtovuodessa ei ollut Ranska, vaan ranska 😀 Se kieli on ehkä ollut aina mulle sellanen ihastuksenkohde, ja sen vuoksi on kestänyt epäkohteliaita ranskalaisia ja kaikenmaailman byrokratiakiemuroita. Oon kyllä oikeestaan jopa aika ylpeä ittestäni ja siitä, että yksi tavoite on saavutettu: nimittäin sujuva ranskan kielitaito. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, koska parannettavaa silti löytyy ääntämisessä ja kieliopin oikeellisuudesta. Ja opintojen alkaessa vois taas jaksaa kiinnittää huomiota nimen omaan siihen kielioppiin…

Ja ihan aiheeseen liittymättä: Käytiin tuutoroitavani kanssa Saludissa (Tuomiokirkonkatu 19) ja siellä oli nyt menossa se Tamperrada-viikko, joten kahden euron kappalehintaan sai maistella herkullisia pintxoja (baskilainen versio tapaksista). Oli ihan superhyvää, kannattaa käydä maistelemassa! Noihin pintxoihin tutustuin ekaa kertaa viime keväänä, kun olin reissussa Espanjan San Sebastiánissa, ja nuo tamperelaiset versiot olivat kyllä ihan yhtä hyviä kuin kuvassa näkyvät aidotkin!

Toinen turistivinkki Tampereelle on Rajaportin sauna, Suomen vanhin yhteissauna, jonne kannattaa mennä käymään. Kaverini vei mut sinne eilen, ja oli aika erikoinen paikka, joskin löylyt oli omaan makuuni ehkä hieman kovat… Mutta Pispalan valtatie 9 on osoite, sinne siis! Tosi paljon oli myös turisteja siellä, selkeesti The Authentic Sauna Experiencen perässä 😀

Huomenna suuntana on Pohjanmaa, toivon mukaan olis vähän lomaakin tiedossa siellä! Mukavaa viikonloppua kaikille 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply lena torstai, elokuu 22, 2013 at 20:53

  Ranskan kieli. <3

  Harmi vaan se ei oikein enää taivu, pitäsi vain käyttää jossain.. viisi vuotta on liian pitkä aika!

  • Reply Hanna torstai, elokuu 22, 2013 at 22:04

   Kielitaidon kanssa on kyllä aina ongelma, miten nopeasti taidot ruostuvat, jos ei kieltä käytä :/ Suomessa varsinkin todella harvoin tulee tilaisuuksia käyttää ns. harvinaisempia kieliä, kuten ranskaa. Itse huomasin Ranska-vuoden aikana, miten enkku rupesi takeltelemaan kun sitä ei käyttänyt kovin paljoa! 😀

   • Reply Joni Ahonen torstai, syyskuu 12, 2013 at 09:16

    ”…ilmoittautukaa, haluan juttuseuraa! :D”

    Minäkin! Aloitan ranskan alkeiden opiskelun tänään työväenopistolla ja olen tässä muutenkin kesän ajan opiskellut kieltä itsenäisesti ääninauhoja kuunnellen ja Audrey Tautoun leffoja katsellen. 🙂

    Olen yleensä ottaen kielissä todella surkea, joka johtuu siitä kun ei edes enkkua ole tarvinnut paljon käyttää arkielämässä. Syy miksi nyt opiskelen ranskaa on suunnitelmani lähteä vaihtoon sveitsiin ensi syksynä ja siellä olevassa yliopistolla käydään paljonkin luentoja ranskaksi. Olen harmitellut sitä kovasti kun ei ole ketään jonka kanssa voisi puhua ranskaa, kun niin sitä parhaiten oppisi. 🙁

    Asun itsekin muuten Tampereella päin. Opiskelen TAMKissa toista vuotta kuvataidetta ja unelma olisi päästä sveitsiin jatkamaan taideopintoja päästä ranskaakin näkemään.

    Olisi kiva moikata teikäläistä. 😉

    • Reply Hanna maanantai, syyskuu 23, 2013 at 15:08

     Tsemppiä alkaviin ranskan opintoihin! Tuo onkin se ikuisuusongelma kielten oppimisessa, ettei ole tilaisuuksia, missä sitä kieltä oikeasti pääsisi käyttämään. Suosittelen siis vaihtareihin tutustumista, varmasti TAMKillakin on jonkin verran ranskalaisia, niin rohkeasti vaan juttusille 😀 Tampereellahan toimii myös ESN-FINT -niminen järjestö vaihtareille, ja he järjestävät muun muassa kieliryhmiä, joihin voivat kaikentasoiset tulla treenaamaan kielitaitoaan, ja vetäjinä on ihan ranskankielisiä ihmisiä. Itsekin olen harkinnut, että pitäisi ruveta siellä käymään, mutta en ole vielä ehtinyt/ saanut aikaiseksi.

 • Reply ranskalainen tiistai, marraskuu 19, 2019 at 16:18

  Hei määki osaan puhuu ranskaa ! Plus osaan myös suomea.syntynyt Ranskassa mut suomalainen myös ☺️😊

 • Leave a Reply