Suomen suurin matkablogiyhteisö

Buenot Barcelona-vinkit osa 2

Hellurei!

Barcelona taitaa olla tunnettu ennen kaikkea Gaudin mielikuvituksellisesta arkkitehtuurista, mutta kaupungissa on kyllä paljon muutakin nähtävää. Omiin suosikkeihini eivät edes lukeudu nuo Barcelonan kuuluisimmat nähtävyydet, joilla parveilee turisteja yötä päivää. Tietysti ne ovat sellaisia paikkoja, jotka täytyy edes kerran elämässään nähdä, mutta parasta Barcelonassa (ja niin monessa muussakin kaupungissa) on vain kuljeskella ympäriinsä ja etsiä hienoja paikkoja. Tietty ei ihan missä tahansa kannata kuljeskella, vaan vanhasta kaupungista on aina hyvä alottaa ja siitä voi jatkaa L’Eixamblen alueelle (jolla kaikki talot ovat samanmuotoisia ja kartasta katsottuna alue näyttää symmetristen neliöden ryhmittymältä, tämä on taas niitä katalonialaisen arkkitehtuurin neronleimauksia).

Sagrada Famílian katedraali on ehkä Gaudin kuuluisimpia töitä, ja kyseinen pytinki ei vieläkään ole valmis. Kirkon tornien vieressä kohoavat siis korkeat nosturit, siitä voi olla montaa mieltä, onko se sitten kaunista… Sisältä koristeellinen kirkko on kuitenkin upea, käytiin vaihtariporukalla siellä ihmettelemässä (ja päällimmäisenä jäi mieleen se, kun audioguidesta pamahti visiitin lopuksi soimaan BaraBaraBereBere, tais olla meidän vetäjiltä vähä taajuudet hukas :D) Ja kirkon toisella sivustalla on muuten kanssa hyvä FrescCon tyylinen ruokapaikka, taisi olla Lactuca nimeltään (siellä on vielä paremmat jälkkärit!)

Toinen pakollinen Gaudi-nähtävyys on tietysti Park Güell -puisto, joka tosin ainakin mulle oli pienoinen pettymys. Olihan sieltä upeat näköalat ja mosaiikkiset penkit oli ihan hienot, mutta ihan liikaa turisteja! Kyseinen puisto on vähän ylempänä rinteessä, ja helmikuisena aamuna siellä oli myös vähän lunta! Ja by the way, ylös pääsee myös liukuportaita pitkin aika pitkälle, joten heikkojalkaisemmatkin turistit varmasti pääsevät kohteeseen.

Kolmas ja viimeinen Gaudin suunnittelema pytinki, jonka olen käynyt tsekkaamassa, on Casa Batlló, joka on siis sellainen vähän mielikuvituksellisempi talo. Sinnekin mentiin vaihtarireissulla audioguidejen kanssa ihmettelemään, ja ihan jees oli sisältä, vaikka ulkokuori taitaakin olla se hienoin.

Plaça Catalunya on iso aukio La Ramblan päässä.

La Rambla on siis Barcelonan Champs-Élysées (tai Hämeenkatu), eli toisin sanoen pääkatu. Kävele ainakin kerran päästä päähän, niin pääset oikein Barcelona-fiiliksiin. Mutta jos olet yksinmatkaava nainen, niin kävele päiväsaikaan, koska turistikrääsäkauppiaat ovat aika ahdistavia pimeän tultua…

Ramblan toisella puolella (vasen tai oikea, riippuu kuinka päin pitää karttaa) on vanha kaupunki, La Ciutat Vella, josta löytyvä Barri Gòtic-kortteli on varmasti upeinta Barcelonaa. Kannatta käveleskellä ympäriinsä kapeita katuja, ihailla katedraalia ja poiketa Plaça Reial-aukiolla, jossa on paljon turistiravintoloita. (Yhteen oli joka ilta hirvee jono, ja aateltiin, että täytyy olla hyvä paikka. No, ei mitään erikoista ruokaa ollu, kalliit hinnat vain.)

Biitsi löytyy siis osoitteesta La Barceloneta!

Suosikkipaikkoihini kuuluu myös Montjuïcin vuori, jonka huipulla olevaan linnoitukseen pääsee ilmaiseksi sisälle. Näköalat sieltä ovat huikeat, kaiken kapuamisen arvoiset. Ja puisto, jonka kautta ylös kavutaan, on myös näkemisen arvoinen. Tosin huipulle pääsee myös köysiratahissillä, jos pelkkä ajatus kiipeämisestä saa verenpaineet huitelemaan kahtasataa.

Montjuïcin lähellä on myös Plaça Espanya -aukio, ekalla visiitillä paikka jäi näkemättä, koska seikkailin eksyneenä Barcelonan metroverkostossa, mutta onneksi kävin vielä uudestaan Barcelonassa. Aukio on upea varsinki iltavalaistuksessa, etenkin tuo rakennus, joka taisi olla taidemuseo. Ja alueella on myös Magic Fountain, eli taikasuihkulähde (Font de Montjuïc). Pimeän tultua, olisko ollu tasatunnein suihkulähteellä esitetään upea valoshow, jota oli hirveä määrä ihmisiä katsomassa. Tuo oli tosi siisti, kannattaa käydä!

Edelleen Montjuïcin lähistöltä löytyy olympiakylä, Parco Olimpico. Siellä järjestettiin olympialaiset, oliko se nyt 1992 vai koska ne olikaan Barcelonassa. Nykyään paikka on aika autio. Hassua, että ei tuntunut olevan kovinkaan suuressa käytössä nuo alueet, jotka varmasti kalliillta on tehty nimenomaan olympialaisia varten. Nyt tuntui siltä kuin olisi kävellyt jossain aavekaupungissa.

Jalkapallofanien ehdoton must-see -juttu on tietysti Messi. Poikakaverin kanssa käytiin tosiaan katsomassa Barçan matsi, aika suolainen hinta oli mielestäni futismatsiksi, mutta jonkunhan niitten pelaajien palkatkin täytyy maksaa…:D Oltiin ostettu liput etukäteen netistä, mutta ilmeisesti niitä olisi saanut myös stadionin lipunmyynnistä, ei ihan loppuunmyyty ollut ottelu kuitenkaan. Myös Ramblalla näkyi kojuja, joissa turisteille kaupiteltiin futislippuja. Katsomossa tuntuikin olevan enemmän ulkomaalaisia kuin paikallisia, johtui varmaan siitä, että kyseessä ei ollut mikään ”tärkeä” matsi. Ja helmikuun iltana stadionin lehtereille suorastaan jäätyi, joten jos talvisaikaan on menossa katsomaan, niin kaikki peitot ja villahousut mukaan!

Käytiin myös stadikalla vierailulla edellisenä päivänä, ja oli siinäkin hieman rahastuksen makua, kun lippu sisälle maksoi 25€. Sillä hinnalla pääsi ihailemaan Champions Liiga -pyttyä museoon, kiertämään puku- ja lehdistötiloihin (Messin pukkariin ei tietenkää päässy, eikä koko tyyppiä näkyny missään hengailemassa, höh) ja ottamaan kuvia nurtsin laidalle. Että suosittelen lähinnä ihan absolutfanaattisille futishulluille, koska muille tuo hinta on aika suolainen.

Ei Barcelona ihan Pariisia päihitä, mutta upea kaupunki se silti on! Kannattaa kyllä varata useampi päivä paikan kiertämiseen, koska ihan kaikkea ei todellakaan päivässä näe. Varsinkin kun kaikki nähtävyydet ovat aika hujan hajan toisistaan.

Barcelona-postauksien jälkeen vaikea kysymys kuuluukin, mistäs paikasta seuraavaksi kertoisin? 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply