Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pitkä kuuma kesä ja ranskalaisia leivonnaisia

Holahola!

Jos joku on Tampereen suunnalla liikkeellä tänä viikonloppuna, niin pari menovinkkiä. Keskustorilla on lauantaihin asti kansainväliset suurmarkkinat, kannattaa käydä jos kansainväliset herkut kiinnostavat, siellä oli vaikka minkämoisia kojuja!

Lippujen perusteella markkinoilla oli aika monta kansallisuutta edustettuna, keski- ja eteläeurooppalaiset tietysti ehkä vähän sankemmin joukoin, mutta myös thaimaalaista ruokaa löytyi.

Ja Ranskakin oli edustettuna, nyt olisi tilaisuus päästä maistelemaan kuuluisia lättyjä, crêpes’ksiä.

Ihania kuivattuja hedelmiäkin löytyi, noita tapasin ostaa aina, jos Ranskassa törmäsin johonkin markkinoihin (tosin siellä taisi olla vähän halvemmissa hinnoissa).

Italia oli hyvin edustettuna, löytyi parmesan-juustoa, suklaata ja Venetsian karnevaalinaamioita.

Italian Temptations, ja boksista löytyy…

Ei mitään hajua, että mikä tämä herkku olisi nimeltään. Mutta makeaa oli, tuo oli mansikkasuklaa, mutta siellä oli myös muita makuja. Ja sitten oli italialaista nougat’ta, nam. Tosin tästä yhdestä palasta sai jo pulittaa reilu kuusi euroa, että ei ihan halpaa lystiä ollut. Boksiin olisi saanut siis ottaa useammankin, mutta itse tyydyin vain tähän yhteen.

Oli hyvää!

Ja ihan lopuksi löytyi sitten mun paikka: koju, jossa myytiin ranskalaisia leivonnaisia (ja patonkia). Pain au chocolat, eli suomeksi suklaapulla, on kyllä yksi asia, jota olen eniten kaivannut Ranskasta. Voitaikinaa, jonka sisällä on suklaata ei välttämättä kuulosta jokaisen korvaan maailman parhaalle herkulle, mutta voi että, kun on sitten hyvää. Tämähän on muuten ranskalaisten tyypillistä aamupalaruokaa croissantien lisäksi.

Markkinoilta matka jatkui Pyynikin kesäteatteriin katsomaan Kuuma kesä ’85 -musikaalia. Olipas sekin aika hyvä, että vielä tänä kesänä ehtii katsomaan. Ja nuo puitteet oli aika upeat, kun teatteri on ihan järven vieressä.

Itse esityksestä ei saanut ottaa kuvia, mutta pääsin lopuksi yhteiskuvaan yhden pääesiintyjän kanssa 😀

Ei, en Sami Hintsasen kanssa, vaan sen auton… Melkeen sama asia kuitenkin 😀

”Pitkä, kuuma kesä, ja mä aion elää sen…” Nyt soi tuo biisi aika vahvasti päässä, joten näissä tunnelmissa toivottelen teille hyvää viikonloppua! Saa nähdä, kerkeänkö kirjoittelemaan ennen maanantaita, kun tiedossa olisi aika ohjelmantäyteinen pari päivää Pohjanmaalla.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply