Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lupa haaveilla!

Jippii!

Työkuviot alkaa selkenemään (vihdoinkin!) ja nyt voi hyvillä mielin alkaa kasvattelemaan jo valmiiksi kovaa matkakuumetta! Tosin kaikki, joille olen maininnut halustani lähteä reissuun ovat vain todenneet: ”Just oot ollu vuoden reissus, eikö se jo riitä…” Mutta jos diagnoosina on krooninen, pahaksi äitynyt jatkuvasti oireileva matkakuume, niin ei riitä! 😀

Mutta ihan vielä ei taida lentolippujen varailu olla kuitenkaan ajankohtaista, annoinpahan vain itselleni luvan haaveilla ensi talven reissukohteista. Haluaisin kovasti päästä johonkin Euroopan ulkopuolelle, koska tähän asti olen aika tiiviisti reissaillut vain tutusti ja turvallisesti euromaissa (ja Marokossa, ai niin ja Istanbulin matkalla olen viettänyt kaksi tuntia Aasian puolella, sitä ei kyllä voi laskea).

Tuo Aasia ehkä houkuttelee tällä hetkellä eniten, mutta mitään päätöksiä suuntaan tai toiseen ei ole vielä tehty, ehkä ykkösenä kohdelistalla keikkuu kuitenkin just nyt Malesia.

Kyllähän tollasilla paratiisirannoilla varmaan kelpais aurinkoa ottaa… Ehkä… 😀 Ja onhan Malesia aina eksoottisempi kohde kuin perus-Thaimaa (ja minähän en halua mennä mihinkään pakettimatkakohteeseen, missä joka toinen suomalainen on jo käynyt, nimim. ei ikinä Kanarian saarille :D). Mietteissä on ollut, että olis kiva käydä kattomassa joku F1-kilpailu joskus, ja Malesian gp vois olla yks vaihtoehto. (Jos joku formulainnokas lukee tätä, niin ittellä ei oo mitään hajua, mitä kisaa kannattaa mennä kattomaan, ja onko lippujen hinnoissa eroja kisojen mukaan, joten vinkkejä otetaan vastaan! Ai niin, enkä myöskään tiedä, mitä ne liput noin niinkun yleensä ottaen maksaa, että siitä lähdetään liikkeelle…)

Kuala Lumpur varmaan olis aika pakollinen kohde Malesiassa, mutta haluaisin ehkä yhdistää myös rantaloman tähän reissuun, ei tosin hirveästi hajua mihin kannattais suunnata. Rantapallon sivuilta luin Langkawin saarista, kellään kokemuksia paikasta? Tai Malesiasta ylipäätään?

Jos rahat ei ihan piisaa tän reissun toteutukseen, niin onhan se Thaimaa aina myös vaihtoehto, kun kerran elämässä haluaisin sielläkin käydä, ihan vain niiden upeiden maisemien takia. Ja tollasten paratiisirantojen takia myös…

Thaimaasta löytyy upeita rantoja

Yksi paikka Aasiassa, missä haluan myös vielä joskus käydä on Dubai, ja sinne ei vissiin ole edes ihan niin kallista lentää. Samalla reissulla voisi varmasti pyörähtää myös Abu Dhabin kaupungissa, missä Sinkkuelämää 2 -leffassa pyörittiin. (On mahdollista, että lisäsin Arabiemiraatit matkakohdelistalleni vasta tuon leffan katsomisen jälkeen…:D)

Myös monipuolinen Kiina houkuttelisi, mutta siellä on jo niin paljon nähtävää, että aika vaikea olisi päättää, mitä viikon, parin reissulla haluaisi/ pystyisi näkemään. Kiinan muuri, Peking, Shanghai, Hongkong, ne mahtavat vuoret, jotka oon nähnyt Kirjava Huntu -leffassa, Himalaja…? Niin, ja varsinkin, kun välimatkat ovat aika pitkät :/

Pekingin parhaat palat - 5 vinkkiä

Ja villikorttina matkahaaveissani keikkuu tällä hetkellä Argentiina! Etelä-Amerikassa olisi joskus kiva käydä, mutta kun sinne asti lähtee, niin iskee taas suuruudenhulluus ja haluaisin kuitenkin käydä kaikki paikat saman reissun aikana. Että kyseiseen reissuun saisikin varata aikaa vuoden verran, ainakin. Tapasin Pariisin matkallani hostellissa yhden argentiinalaisen tytön, jolta kyselin matkavinkkejä, ja aika mahtavalta paikalta Argentiina kuulosti. Välimatkat tosin kuulemma ovat aika pitkiä sielläkin,  mutta samalla reissulla pystyisi kokemaan sekä tropiikin lämmön, että maan eteläosien kylmyyden. Ja Buenos Aires varmaan olis kans ihan vierailun arvoinen paikka. Mutta, lattarimaat eivät vissiin ihan löydy sieltä turvallisimmat maat matkailijoille -listan kärkipäästä…Argentiinan matkakohteet

Koska näitä haaveita ja suunnitelmia taas on enemmän kuin matkakassa sallii, niin olis kiva kuulla, jos jollain on kokemuksia kyseisistä paikoista! Mihin kannattaa mennä, mitä tehdä ja miten reissusta selviää opiskelijabudjetilla? 🙂 Ja muitakin reissukokemuksia ja matkavinkkejä saa mielellään kertoilla tänne päin, niin ehkä tämä matkakuume tästä kasvaa vielä massiivisempiin mittasuhteisiin 😀

(Kaikki kuvat on täältä Rantapallon sivuilta kohde-esittelyistä, koska omaa kuvamateriaalia ei (vielä) löydy.)

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply