Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sori Pori!

Heijssan!

Ensiksi pahoittelut kaikille Porissa eilen autoilleille, tunnustan olleeni se törppö, joka ajeli kuinka sattuu ja jumiutti koko kaupungin 😀 Mutta puolustukseksi todettakoon, että ajaminen oudossa kaupungissa ei ollut ihan helpoimmasta päästä, kun piti olla sekä kuski että kartturi yhtä aikaa. Olis kyllä kiva tietää, kuinka monta liikenneonnettomuutta on sattunut kuskin tuijottaessa navigaattoria niin tiiviisti, että muun liikenteen seuraaminen on unohtunut. (En tunnusta olleeni se, joka unohtui risteykseen tutkailemaan karttaa puhelimen näytöltä, ja viimein tajuttuaan, että pitäisi varmaan liikkua johonkin suuntaan, lähti epähuomiossa liikkeelle kolmosella ja sammutti auton keskelle risteystä :D)

Mulla oli jokunen tunti hengailuaikaa Porissa, kun odotin, että kaverini pääsee töistä, ja huomaamattani aloin tutkailla kaupunkia saman kaavan mukaan, kuin kaikkia paikkoja, missä vaihtovuoden aikana reissasin. Tein usein junalla päiväreissuja Montpellierin lähikaupunkeihin, ja yleensä nämä retket alkoivat sillä, että hain turisti-infosta kartan (jos info löytyi jostain aseman läheltä) tai yritin löytää kadulta jonkun kartan ja sitten seurasin kylttejä eri nähtävyyksille. Ensiksi kiersin tärkeimmät nähtävyydet kävellen melko reipasta tahtia (puolijuoksua siis), ja sitten vaeltelin kaduilla vain katsellen ympäriinsä, kunnes tuli aika palata junalla kotiin. Ja koko tämän ajan otin hirveästi turistikuvia.

Porissa kartta löytyi puhelimesta, että turisti-infossa en vieraillut, mutta sen sijaan, että olisin mennyt vain kiertelemään kauppoja, kuten aikaisemmin Suomen kaupungeissa vieraillessa, niin nyt teinkin pienen turistikierroksen kävellen keskustassa. Ja kävin autolla Yyterin hiekkarannoilla, missä en aikaisemmin ollut käynyt. Ja huomasin katsovani paikkoja turistin silmin, etsien kauniita maisemia ja rakennuksia valokuvien kohteeksi. Että vähän siinä kyllä tuli vaihtoreissut mieleet. Ja kyllä, otin myös niitä turistikuvia… Porista… Eipä olisi käynyt mielessäkään vielä viime vuonna.

Yyterin rannoilla oli hiljaista, eipä siellä aamutuimaan paljon muita näkynyt kuin minä ja viisimiljoonaa sääskeä. Uikkaritkin olin ottanut mukaan, mutta tyydyin vain kahlaamaan merivedessä tällä kertaa.

Täydelliset rantakengät, kahden askeleen jälkeen täynnä hiekkaa… Olisi siellä sitten ollut sellainen puusta rakennettu ”tie”, mutta paljon extremempäähän oli kiipeillä dyynien yli 😀

Muuten, pitääpä vinkata, jos joku sattuu liikkumaan Porissa päin, nimittäin löysin aika hyvän ruokapaikan keskustasta. Kauppakeskus Ison Karhun alakerrassa on Café Steiner -niminen paikka, josta sai todella hyviä salaattiannoksia. Ainekset sai valita itse tiskillä esillä olevista, ja myyjät tekivät sitten juuri sellaisen sekoituksen kuin itse halusi. Aika kätevää, kun ei sitten tarvi nyppiä oliiveja tai muita inhotuksia pois. Ja valinnanvaraa löytyi niin reilusti, että suorastaan oli vaikea päättää, mitä ottaa.

Ja jälkkäriäkin sieltä olis löytynyt…

Seuraavan kerran pitää kyllä muistaa ottaa kamera joukkoon, koska mulla menee joka kerta hermot, kun yritän siirtää puhelimelta kuvia koneelle. Varmaan kaikki muut puhelimet siirtävät kuvat ihan vain, kun yhdistää piuhan koneeseen, mutta ihana Lumiani vaatii kuvien siirtämiseen jonkun ihmeohjelmiston ja asentaa pari tuntia jotain päivityksiä ennen kuin pääsee edes siirtelemään noita kuvia ja sit kuvat pitää kopioida yksi kerrallaan koneelle ja huhhuh… Oikeen älykäs älypuhelin kyllä…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply