Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ihana kesä!

Hellurei!

Jännä juttu, että vaikka vietin viimeisimmän vuoden kuitenkin suhteellisen aurinkoisissa ja lämpimissä tunnelmissa, niin nyt olen kuitenkin ihan fiiliksissäni tästä Suomen kesästä. Tietysti voi johtua myös siitä, että kerrankin mulla on kunnolla aikaa nauttia siitä, suurin osa viime kesistä kun on mennyt aika lailla töitä paiskiessa kellon ympäri. Oikeastihan mun kyllä pitäis opiskella tänä kesänä ahkerasti, mutta ei näin kauniilla ilmalla ole paljoa viitsinyt homehtua sisällä. Kyllähän ne vaihtokertomukset yliopistolle sitten kerkeää sadepäivinä kirjoitella… (Blogin kirjottaminenhan on sit ihan eri asia, kouluhommien välttelylle pitää vaan aina löytää joku hyvä tekosyy :D)

Yksi parhaita puolia Tampereella näin kesällä on kyllä puistot, joita löytyy joka puolelta. Ranskassa lähes jokaisessa puistossa oli kyltti: ”Nurmikolla kävely kielletty”, siellä puistojen idea oli selvästi vain olla kauniita koristeita. Onneksi Suomessa puistot on tehty oleskelua varten, ja voin luvata, että mut tulee tänä kesänä aika usein löytämään lähipuistosta aurinkoa ottamasta. Itse asiassa kesän eka puistopiknikkikin on vielä pitämättä. (Yläkuva on viime kesältä, niin kuin muutkin kuvat, en ole vielä hirveästi kerinnyt kesä-Suomea valokuvaamaan.)

Hei muuten, pitääpä vinkata, jos joku on kesällä reissussa Tampereella päin, niin yksi mahtava kesäpaikka täällä on Viikinsaari, jonne lähtee laivoja Laukontorilta. Kävin siellä viime kesänä, ja täytyy ehkä koittaa tänä vuonna ottaa uusiksi. Vaikka saarella on aika paljon lapsiperheille suunnattua toimintaa, niin ihan rauhaisia piknikkirantoja sieltä silti löytyi ja hellepäivän sai kyllä hyvin kulumaan poissa kaupungin tukahduttavasta kuumuudesta. Harmi vain, että meno-paluu -lippu on kuitenkin aika kallis, niin ihan joka päivä ei ole varaa lähteä. Mutta aikataulut ja hinnat löytyy Hopealinjojen sivulta, jos joku on kiinnostunut asiasta: http://www.hopealinja.fi/sivut/viikinsaari.htm.

Vaikka kaupunkikesässäkin on puolensa, niin se ”oikea” kesä löytyy kyllä mielestäni maalta. Valoisat kesäyöt, lintujen sirkutus ja aamu-usva viljapeltojen laidalla, sellaista ei vaan kaupungista löydä. (Selvennykseksi siis, olen alun perin Pohojammaalta kotoosin, ja sieltä on myös tuo kuva :D) Tosin maalaiskesästä löytyy myös aina niin ihania itikoita, mutta mitäs pienistä! Toivottavasti kerkeän pian mökkeilemäänkin, sillä eihän kesä ole kesä, jos ei käy mökillä keräämässä valtavaa hyttysenpuremakokoelmaa sääriin.

Kävelin eilen kirjastoon hakemaan kesäluettavaa, että eipähän tule ainakaan aika pitkäksi tänä kesänä (lisää tekosyitä vältellä kouluhommia :D). Yleensä kesäprojektina olen aina yrittänyt lukea pari klassikkokirjaa per kesä, ja tällä kertaa tavoitteena olis sitten lukea tuo 1000-sivuinen Leo Tolstoin Anna Karenina. Ja kaveriksi piti sitten valita muutama hieman kepeämpikin kirja. Jos joku on kesäluettavaa vailla, niin paras lukemani kesäklassikko ikinä on ollut Margaret Mitchellin Tuulen viemää, suosittelen!

Kesän toinen projekti onkin sitten juosta elokuun lopussa 10 kilometrin mittainen Helsinki Midnight Run, ja voin sanoa että näistä mun projekteista tuo tuhatsivuisen tiiliskiven lukeminen on todellakin se realistisempi tavoite… Mutta onneksi on vielä aikaa reenailla 😀

Sellaiset kesäterveiset tällä kertaa, tämän tytön kesä jatkuu nyt jätskinhakureissun merkeissä 🙂

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply