Turistit Tukholmassa

Miehen kanssa lähdettiin alkusyksystä piipahtamaan viikonloppureissulla Tukholmassa. Itse olen jo pitemmän aikaa halunnut käydä tsekkaamassa Tukholmaa kun se edellinen kerta taisi olla joku yläasteen tai lukion risteily. Tukholma oli helppo valinta siinäkin mielessä että koska idea reissuun lähtemisestä tuli nopealla aikataululla niin saimme sinne lennot suhteellisen halvalla eikä matka-aikakaan päätä huimaa kun perille pääsee tunnissa. Mies ei kovasti innostu pitkistä kävelyreissuista kuten minä, joten hotellikin varattiin aivan keskustasta Norrmalmilta heti Arlanda Expressin pysäkin vierestä. Majapaikkana siis trendikäs Hotel C Stockholm, jota voin varauksetta suositella. Sijainti oli loistava ja henkilökunta todella ystävällistä ja avuliasta, ainoan miinuksen hotellille antaisin siitä että huoneissa ei ollut ilmastointia. Itse asiassa tämä hotelli valikoitiin suuresta valikoimasta sillä perusteella että hotelli erottui joukosta koska sen tiloissa sijaitsee Icebar, joka herätti meidän mielenkiinnon. Icebarista teen oman postauksen myöhemmin.

Meillä ei ollut oikeastaan mitään suunnitelmia Tukholman suhteen vaan päätimme ottaa rennosti, syödä ja juoda hyvin, katsella maailmanmenoa ja ehkä vähän katsella nähtävyyksiä. Ensimmäisenä iltana suunnistimme tutkimaan vanhaa kaupunkia ja söimme burgerit yhdessä katuravintolassa ja joimme drinkit toisessa.

Pahaksi onneksi miehen orastava flunssa paheni heti ensimmäisenä reissupäivänä ja apteekkireissu oli tosiasia. Auttavalla ruotsin kielen taidolla löysimme  onneksi apoteekista yskänlääkettä ja särkylääkettä. Päätimme että paras tapa nähdä kaupunkia tässä tilanteessa oli istahtaa perinteisen turistibussin kyytiin ja ihailla kaupunkia sieltä käsin. Tämä ei ollutkaan mikään huono päätös sillä näimme paljon eri puolia Tukholmasta ja tietysti ne päänähtävyydet eikä miesflunssaisen matkakumppanin tarvinnut liikahtaakaan paikaltaan. Iltasella päätimme vielä tsekata Solnassa sijaitsevan Mall of Scandinavia-ostoskeskuksen. Tämä monikerroksinen shoppailuparatiisi sisälsi yli 170 liikettä ja tilat olivat viimeisen päälle, mutta ainakin meidän mielestä hintataso oli päätä huimaava eikä mukaan tarttunut kuin pari t-paitaa miehelle.

Viimeinen Tukholmapäivä vietettiin harhailemalla kaupungilla ja tsillailemalla terassilla. Tukholma on todella kaunis kaupunki ja mukava kohde viikonloppureissulle vaikka aikaa olisi saanut kulumaan täällä enemmänkin. Tulen mielelläni tänne uudelleenkin.

instagram
Previous Post

No Comments

Leave a Reply