Valkmusan kansallispuisto, Pyhtää

Äidin kanssa innostuttiin jo talvella miettimään että mitä kaikkia kansallispuistoja ehdittäisiin tänä vuonna käymään, ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui läheinen, Pyhtään ja Kotkan välimaastossa sijaitseva Valkmusa. Hävettää myöntää, mutta kumpikaan meistä ei ollut edes kuullut Valkmusasta ennenkuin löydettiin se kansallispuistoja käsittelevästä kirjasta. Sehän olisi siis ehdottomasti tsekattava.

Valkmusa on siitä erikoinen kansallispuisto että sen 17 neliökilometristä suurin osa on suota. Koska kansallispuistossa kiertävä reitti oli lyhyt, n. 2,5km, mukaan lähtivät innokkaat seikkailijat, alle kouluikäiset kummipojat. Iso osa reitistä kuljettiin pitkospuilla. Reitin varrella oli myös lintutorni, josta päästiin bongailemaan lintuja. Nähtiin joutsenia ja valtava kalasääski. Lintutornin juurella oli myös eväiden syöntipaikka. Koska satoi vettä, ei nähty paljon muita ihmisiä, vaan saimme rauhassa ihmetellä tätä soista erämaata ja nautiskella hiljaisuudesta. Suo oli myös pienelle kulkijalle jatkuva ihmetyksen aihe ja parasta ikinä oli suossa lilluva vaaleanvihreä lima 😀

instagram
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply