Pikavisiitti Budvaan

Kolmas Montenegron aamu alkoi siirtymisellä Kotorista Budvaan. Matka taittui taksikyydillä kätevästi ja mukava taksikuski kyseli meiltä Suomesta ja me Montenegrosta. 25km matka sujuikin oikoreittiä nopeasti. Kuski soitti autosta majapaikkaan ja sai opastuksen perille. Me päästiin heti huoneeseen vaikka kello ei ollut vielä edes kahtatoista. Apartments Rajcevic on ihan jees, siisti ja simppeli. Meillä on iso terassi, mutta ollaan silti vähän sivussa keskustasta ja biitsiltä.

Kamat huoneeseen ja maksaminen. Emäntä ei puhu lainkaan enkkua mutta jotenkin saatiin asiat selviksi. Sitten kaupungille. Budva vaikuttaa aika erilaiselta paikalta kuin Kotor, tämä on ennemminkin rantalomakohde pitkine uimarantoineen ja lukuisine rantaterasseineen ja baareineen. Me päätettiin ensin tutustua vanhaan kaupunkiin ja etsittiin sen turist info, josta ei kauheasti muuta apua ollut kuin että saatiin kartta matkaan. Seikkailtiin vähän aikaa vanhassa kaupungissa ja syötiin sen muurien sisällä mukavan pikku ravintolan terassilla; minulle spagetti ja äipälle piroshki. Oli kuulemma super hyvää. Äiti innostui vielä tilaamaan jälkkärinkin. Seuraavaksi päätettiin mennä paikalliseen dinosaurusnäyttelyyn. Oli fossiileja ja replikoita. Kummipojille piti ottaa paljon kuvia. Sitten biitsille.Viidellä eurolla saatiin aurinkotuolit ja -varjo. Siellä sitten pötköteltiin puoli kuuteen asti, yhdet pehmikset ja paljon vettä kurkusta alas. Äiti kävi uimassakin vaikka vesi oli vielä kylmää.

Majapaikkaan kaupan ja leipomon kautta. Ehkä vähän muutakin shoppailua tehty. Kortit postiin ja automaatilta rahaa. Kantamusten kanssa oli vähän pitkä matka kämpille. Korkattiin taas viinipullo. Nukkuminen oli hieman haastavaa kun petivaatteet oli omituista ryppyistä materiaalia joka hiersi ihoa niin että piti viritellä tyynyjen päälle pyyhkeet niin ettei iho kuoriutuisi yöllä naamasta pois.

Budvaa varten oltiin varattu vain yksi päivä ja se riittikin hyvin meille. Budva vaikutti mielestäni ennen kaikkea biletyskohteelta eikä se ollut niin idyllinen ja rauhallinen kuin ihana Kotor. Ihan mukava paikka, kyllähän täällä viihtyy, mutta Budvan ja Kotorin välillä valitsisin ehdottomasti Kotorin. Seuraavaksi meidän matka jatkuisi bussilla kohti pohjoista, siitä lisää seuraavassa postauksessa.

instagram
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply