I <3 London

Palataanpa hetkeksi takaisin Lontoo tunnelmiin ja alkuvuoden reissuun. Helmikuu ei ehkä ole sään puolesta se kaikkein paras ajankohta matkustaa Brittein saarille, mutta Suomen pakkasten ja lumisohjon keskellä se Lontoon +10 astetta kuulosti oikein oivalliselta. Sinne siis äidin kanssa talvilomareissuun. Majoitus onneksi järjestyi luottohotellista ja edulliset lennot Norwegianilta. Jos joku etsii mukavaa (keskihintaista) majoitusta Lontoosta niin suosittelen ehdottomasti Best Western Victoria Palacea. Olen Lontoossa yöpynyt kaiken maailman rotankoloissa ennen kuin löysin tämän helmen. Sijainti on loistava, lyhyen kävelymatkan päässä Victorian asemalta, johon pääsee suoraan Gatwickin lentoasemalta junalla. Todella siisti paikka, avulias henkilökunta ja mukavat huoneet. Vaikka nytkin olimme talvella liikkeellä niin huone oli lämmin, mikä ei aina ole niin itsestäänselvyys.

Koko reissuun oli varattu viisi päivää joista muut Lontoossa ja yhtenä päivänä Anderson Toursin retki Doveriin ja Canterburyyn. Lontooseenkin jäi siis kivasti aikaa ja mietittiin etukäteen mitä tehdään sillä ajalla. Tämä ei olisi meidän kummankaan eka reissu Lontooseen, joten monet ”isoimmista” nähtävyyksistä oli jo nähty ja koettu mm. British Museum, Science Museum, National Gallery, Trafalgar Square, Natural History Museum, London Film Museum, Imperial War Museum, Tate Modern, St. Paulin Katedraali, London Dungeon, Madame Tussauds, Kew Gardens, Borough Market, Buckingham Palace, Houses of Parliament ja London Zoo, on käyty myös double deckerillä kiertoajelulla ja Thamesin risteilyllä. Onneksi Lontoosta löytyy loputtamista uutta nähtävää, joten meillä todellakin oli runsaudenpula mistä valita.

Tällä reissulla päätimme vierailla Sky Gardenissa, joka sijaitsee 34-kerroksisen pilvenpiirtäjän yläkerroksessa Cityn kaupunginosassa.  Se on nimensä mukaisesti iso puutarha, jossa on tietty myös kahviloita ja ravintoloita sekä aivan huikeat näköalat kaupungin ylle. Itse varattiin pöytä etukäteen aamupalalle yhteen ravintoloista, mutta Sky Gardeniin pääsee myös maksutta kunhan muistaa varata käynnin nettisivuilta etukäteen. Maisemat aamupalalla olivat siis aika jees vaikka sää olikin sumuinen ja sateinen eikä ulkoterassille päässyt.

Yksi englantilainen traditio meiltä kummaltakin oli kokematta elikäs afternoon tea. Siihen luonnollisesti kuuluu teen juomista ja tyypillisesti eteen tuodaan kolmikerroksinen tarjotin joka on lastattu leivillä, skonsseilla ja pienillä leivonnaisilla. Afternoon teetä tarjoavat monet hienommat hotellit, mutta myös jotkut kahvilat/ravintolat. Hinnat lähtevät yleensä 30 punnasta ylöspäin. Netistä voi kuitenkin löytää hyviäkin diilejä. Me varattiin pöytä The Athenaeum hotellin ravintolasta läheltä Hyde Parkia. Taisi olla grouponista kun löydettiin tarjous 30e/hlö johon kuului lisäksi lasilliset shampanjaa. Tästä saatiin aikaiseksi myös pienoinen vaatekriisi sen suhteen että mitä on sopivaa laittaa päälle kun dress code iltapäiväteelle on yleensä smart casual. Siitäkin selvittiin ja voin kyllä suositella kyseistä paikkaa. Tarjoilu oli viimeisen päälle, itse saatiin valita teelajike jota halusimme nauttia ja syötävää oli reilusti. Ei kannata etukäteen syödä mitään sillä tästä tulee maha täyteen eikä edes jaksettu kaikkea. Tarjoilija olisi mielellään pakannut meille loput mukaan mitä ei jaksettu, mutta olimme menossa suoraan National Galleryyn eikä viitsitty kantaa leivonnaisia mukana.

 

Näiden lisäksi kävimme Natural History Museumissa (täältä löytyy dinokauppa, josta sain dinohullulle kummipojalle loistavat tuliaiset), Novello Theatressa katsomassa Mamma Mia, shoppailemassa Oxford Streetillä ja Bond Streetillä sekä Covent Garden Marketissa joka on eräänlainen katettu tori Covent Gardenin idyllisellä alueella.

Paras aamulenkki löytyy Lontoon Southbankista eli omassa tapauksessa London Eyen luota London Bridgelle. Matkan varrelle osuu National Theatre, Oxo Tower, Shakespearen Globe Theatre, Tate Modern ja tietysti monta upeaa siltaa. Thamesin rantaa pitkin kulkeva kävelytie tarjoaa upeat maisemat ja toki matkalle sattuu monenmoista ravintolaa ja kahvilaa. Itse jatkoin lenkkiä vielä London Bridgen yli Monumentin metropysäkille ja sieltä metrolla/DLR junalla Greenwichiin, joka oli minulle uusi tuttavuus mutta josta ehdottomasti tuli uusi Lontoon suosikki. Greenwichissä sijaitsee mm. kuninkaallinen observatorio, nollameridiaani ja Merimuseo. Itse keskityin tälle erää vain katselemaan maisemia kävellen jokivarrella ja valtavassa puistossa joka alkoi National Maritime Museon takaa.

instagram
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply