Reissaamisen aika koittaa myöhemmin

Tilanteet muuttuvat tällä hetkellä lähes päivittäin ja nyt ei ole oikea aika matkustaa yhtään mihinkään. Ei edes täällä koti-Suomessa. Yritetään pysyä terveinä ja reissaamisen aika koittaa kyllä myöhemmin. Itselläkin on nyt kaikki reissut jäissä eikä mitään ole varattuna tai tulossa kuluvan vuoden aikana.

Matkoista haaveilu ja menneiden reissujen muistelu näinä aikoina ovat sitä parasta lääkettä reissukuumeeseen. Matkahaaveita ei kannata missään nimessä haudata, niiden aika kyllä koittaa myöhemmin. Meneenkö siihen muutama kuukausi vai enemmän, sitä ei tiedä tällä hetkellä ehkä kukaan.

Balin temppelit siirtyy tulevaisuuteen…

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

…samoin Gili Trawanganin letkeä rantameininki

OMIA TULEVAISUUDEN REISSUHAAVEITA

Tulevana kesänä mulla oli suunnitelmissa palata muutamaksi viikoksi takaisin Balille sekä tehdä parin viikon kiertomatka Balkanin maissa. Suunnitelmat eivät ole hävinneet mihinkään, aikataulu on vain muuttunut. Se että pääsenkö lähtemään esimerkiksi Balille syksyllä vai vasta ensi vuonna on tällä hetkellä pieni murhe. Maailmassa on vielä monia upeita paikkoja joissa haluan käydä, näitä haaveita on vaan lykättävä tulevaisuuteen.

Tammikuussa tein toistaiseksi viimeisen reissun Thaimaahan ja Vietnamiin. Kuvassa Koh Sametin saaren hiekkarantaa…

…ja Saigonin vehreitä kaupunkimaisemia Vietnamista

LENNOT KANNATTAA OSTAA SUORAAN LENTOYHTIÖN OMILTA SIVUILTA

Vielä vinkkinä lentojen ostoon kunhan tilanne on jossain vaiheessa parantunut, lennot kannattaa ostaa suoraan lentoyhtiöltä ilman mitään välikäsiä. Itse olen nyt muutaman vuoden ostanut kaikki lennot esim. Qatar Airwaysilta ja Finnairilta suoraan yhtiöiden omilta sivuilta vaikka ne ovatkin yleensä muutaman kympin kalliimpia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Poikkeustapauksissa, lennon muutoksissa ja peruutuksissa ei ole välikäsiä välissä, joten kaikki muutokset voi hoitaa suoraan lentoyhtiön kanssa. Mikäli ostat lennot esim. siltä parikymppiä halvemmalta online-matkatoimistolta, on lentojen muutokset hoidettava sitä kautta mikä ei ole välttämättä enää yhtä helppoa kuin suoraan lentoyhtiön kanssa. Tosin itsekin olen näitä toimistoja käyttänyt ja kaikki on omalla kohdalla toiminut myös niiden kautta erinomaisesti.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post

4 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 23.3.2020 at 11:19

  Jep, näinhän se on, ei matkojen tarvinnut varsinaisesti lopullisesti peruuttaa, niiden aika on myöhemmin. Useampi matka on valitettavasti siirtynyt pitkälle tulevaisuuteen.

  Itse ostamme suurimman osan lennoista edelleen ”välikäsien” kautta. Tiedostamme kyllä, että muutostilanteet sujuu joustavammin, jos lennot on ostanut suoraan lentoyhtiöltä. Olemme kuitenkin loppujen lopuksi näistäkin tilanteista yleensä aina selvinneet pienellä säätämisellä ja koen, että pitkässä juoksussa näin on parempi. Saa tosin nähdä, miten tässä tilanteessa peruttujen lentojen osalta käy, täysimääräisenä ei rahoja ehkäpä saa takaisin…

  • Reply Reppureissaaja 23.3.2020 at 11:52

   Joo näinpä. Ja onneksi taitaa suurimmalla osalla lentoyhtiöistä olla mahdollisuus siirtää jo varatut lennot pidemmälle ilman muutosmaksuja.

   Piti vähän muokata tota osioita. Olen siis itsekin käyttänyt monesti nettimatkatoimistoja lentojen varauksiin ja kaikki on toiminut aina hyvin. Jos hintaeroa on ollut lähemmäksi viisikymppiä lennoissa, se on monesti ajanut matkatoimiston puoleen.

 • Reply Susanna 23.3.2020 at 17:02

  Toivottavasti tilanne paranee pian, koska myös liikkeille ja matkailualan yrityksille tulee kovat tappiot. Mutta nyt ei auta muu kuin odottaa ja toivoa parasta

  • Reply Reppureissaaja 23.3.2020 at 19:27

   Täytyy toivoa näin että tilanne paranee pian. Aika näyttää sen koska pääsee taas reissun päälle. Matkailualalle ja monelle muullekin alalle tämä on kyllä todella kova isku.

  Leave a Reply