Kolme syytä ottaa Miamin South Beach reissukohteeksi

Floridan osavaltion toiseksi suurin kaupunki Miami levittäytyy laajalle alueelle Atlantin valtameren rannalla ja kaupungin ehdoton helmi on pitkästä hiekkarannastaan ja vilkkaasta menostaan tunnettu South Beach. Itseasiassa pienen faktantarkistuksen jälkeen South Beach on osa Miami Beachia ja eri kaupunki kuin Miami mutta itse ainakin miellän nämä yhdeksi ja samaksi paikaksi.

Lomailin South Beachilla kesällä vuonna 2018 yhteensä viisi päivää ja rakastuin paikkaan täysin.

Miamiin on mahdollista lentää suorilla lennoilla kotimaisin Finnairin siivin talvikaudella lokakuun lopulta maaliskuun puoliväliin asti. Lentodiilien kautta voi myös bongata monesti todella edullisia yhden pompun lentoja Miamiin. Miamin kansainväliseltä lentoasemalta on helppo yhteys linja-autolla suoraan keskelle South Beachin sykettä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

South Beachin väriloistoa

KILOMETRIEN PITUINEN HIEKKARANTA JA SEN VÄRIKKÄÄT RANTAVAHTIEN KOPIT

Kilometrien pituisen valkohiekkaisen Miami Beachin eteläisin osa on South Beach. South Beachin tunnusmerkkinä on upean värikkäät rantavahtien kopit. Mikäs sen parempaa lomatekemistä on Miamissa kun kävellä auringonpaisteessa pitkin valkohiekkaista rantaa ja ihastella samalla näitä hienoja rantavahtien koppeja. Allaolevien koppien lisäksi rannalta löytyy monen muunlaisiakin koppeja, kaikista ei tullut vaan otettua kuvia.

South Beachin rantavahtien koppeja

South Beachin rantavahtien koppeja

South Beachin rantavahtien koppeja

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

South Beachin rantavahtien koppeja

South Beachin rantavahtien koppeja

Rannalta löytyy monia pieniä baareja joista on mahdollista ostaa pientä naposteltavaa tai juotavaa. Ja mikäli auringonpaiste käy liian kuumaksi ja tuntuu että aurinkorasvat on valuu pitkin poskia, löytyy rannan läheisyydestä myös ”automaatteja”, mistä saa ilmaiseksi aurinkorasvaa. Loistava kombo lomapäivän kävelylenkille ainakin itselläni oli kävellä toiseen suuntaan avojaloin pitkin tätä upeaa rantaa ja paluumatka hotellille ihastellen Ocean Drivella hienoja Art Deco -rakennuksia:

Waldorf Towers Ocean Roadilla

UPEAT ART DECO -RAKENNUKSET

Sykkivä ja eloisa Ocean Road on South Beachin pääkatu ja kadun varrelta löytää toinen toistaan upeampia Art Deco rakennuksia. Nämä pastellin eri sävyissä loistavat talot ovat peräisin 1920- ja 1940-lukujen välistä ja talot ovat saaneet vaikutteita 1920-luvun Ranskasta. Nykypäivänä näissä rakennuksissa varsinkin Ocean Roadilla sijaitsee monia hotelleja, ravintoloita ja kahviloita. Itsekin majoituin Ocean Roadilla Starlite Hotellissa, jonka neonkyltit näkyivät kauas.

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Ocean Driven Art Deco -rakennuksia

Eniten Art Deco -rakennuksia löytyy juuri Ocean Roadilta sekä samansuuntaiselta Collins Avenuelta. Tätä aluetta voidaan kutsua myös nimellä Art Deco Historic District. Alueelle on mahdollista varata maksullisia kävelykierroksia mutta ainakin itse sain alueesta parhaimman kuvan kävelemällä ja katselemalla ihan omassa rauhassa näitä upeita rakennuksia palmujen huojuessa merituulessa yläpuolella. Mikäli reissubudjetti antaa myöden, suosittelen hotellin varaamista Ocean Roadilta, tällöin joka paikkaan on lyhyt matka ja hotellilta käsin pääsee helposti kokemaan paikan ainutlaatuisuuden.

South Beachilla riittää pitkiä palmuja. Kuva on otettu hotellihuoneen ikkunasta Ocean Roadilla

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LUMMUS PARKIN PITKÄT PALMUT JA RENTO RANTAMEININKI

Ocean Driven ja South Beachin välissä sijaitsee vehreä Lummus Park jonka pitkät tuulessa huojuvat palmut, toisella puolella näkyvät värikkäät Art Deco -rakennukset ja toisella puolella näkyvä turkoosi meri luovat upean miljöön kävelylenkille. Puistoa halkoo pyörä- ja kävelyraitti ja alueelta löytyy kuntoilupisteitä ja levähdyksiä varten tuoleja. South Beachilla ranta on läsnä nimensä mukaisesti kaikkialla ja rannalle johtaa monia tunnelmallisia polkuja joiden taustalta siintää turkoosina kimmeltävä Atlantti.

Lummus Parkin palmumaisemia

Lummus Parkin palmumaisemia

Lummus Parkin palmumaisemia

Suuntana South Beachin ranta!

Suuntana South Beachin ranta!

Suuntana South Beachin ranta!

Vaikka South Beach tai Miami eivät ole mitään budjettilomakohteita ja varsinkin majoitus Ocean Drivella tai lähistöllä vie aika ison osan lomabudjetista, suosittelen South Beachia lomakohteeksi mikäli rantaelämä ja hyvät palvelut kiinnostavat. Kaupungissa on toimiva joukkoliikenne ja kävellen pääsee siirtymään hyvin paikasta toiseen. South Beachilla jos missä voi yhdistää hyvin sekä ranta- että kaupunkiloman!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply