Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuoden 2018 luetuimmat jutut blogissa

Mitkä jutut ovat kiinnostaneet blogissa viime vuonna? Viimeisten kuukausien aikana jutut Langkawin saaresta ja Koh Lipeltä ovat olleet selvästi luetuimmat, mutta tasattuna koko viime vuodelle edelle kiilaavat jutut Portugalin Porton kaupungista, pienestä kiertomatkasta Italiassa ja Romanian pääkaupungista Bukarestista. Kymmenen luetuimman jutun joukosta löytyy myös mm. jutut Minskistä ja Slovenian alppijärvistä.

Vuoden 2019 Matkamessut lähestyvät! Messut pidetään Helsingin messukeskuksessa 18.-20.1.2019 ja nyt sinulla on mahdollisuus voittaa yksi pääsylippu vuoden suurimpaan matkailutapahtumaan. Osallistut arvontaan kommentoimalla tähän juttuun minkälaisia matkasuunnitelmia sinulla on alkaneelle vuodelle. Muista jättää kommenttiin toimiva oma sähköpostiosoite, sillä toimitan voittajalle pääsylipun sähköpostitse. Sähköpostia ei käytetä mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin ainoastaan mahdollisesta voitosta ilmoittamiseen ja lipun toimittamiseen.

Osallistumisaikaa arvontaan on 9.1.2019 asti ja arvon lipun osallistujien kesken 10.1.2019. Onnea arvontaan! Blogin facebook-sivuilla on myös samanlainen arvonta käynnissä sivun tykkääjien kesken. Molempien arvontojen messuliput tarjoaa Messukeskus & Matkamessut.

MOLEMMAT ARVONNAT ON SUORITETTU 10.1.2019 JA VOITTAJILLE ON TOIMITETTU LIPUT SÄHKÖPOSTITSE.

 

Mutta nyt niiden luetuimpien juttujen kimppuun! Otsikot toimivat linkkeinä kyseisiin juttuihin.

Porto

1. POHJOIS-PORTUGALIN TÄYDELLINEN PORTO

Portugalin toiseksi suurin kaupunki Porto on roikkunut jo pitkään luetuimpien joukossa ja itse myös tykästyin täysin tähän hienoon kaupunkiin lomaillessani siellä vuonna 2016 kesällä. Porto on nykyisin entistä helpompi saavuttaa Suomesta käsin, kun Finnair aloittaa suorat lennot Portoon kesällä 2019. Mikäli et ole vielä käynyt Portossa, suosittelen lämpimästi kaupunkia viikonloppureissun kohteeksi.

Positano

2. KOLME YÖTÄ ITALIASSA – ROOMA, NAPOLI & SORRENTO

Kolmen yön kiertomatka Italiassa on tuonut googlen kautta pitkään paljon lukioita blogiin. Tein syyskuussa 2016 kolmen yön kiertomatkan Roomaan, Napoliin ja Sorrentoon. Yövyin jokaisessa kaupungissa yhden yön ja lisäksi seikkailin yhden päivän Amalfin rannikolla Positanossa. Jakamalla pitkän viikonlopun moneen osaan, tuntui tämä pidennetty viikonloppu paljon viikonloppua pidemmältä reissulta.

Bukarest

3. KOLME SYYTÄ OTTAA BUKAREST REISSUKOHTEEKSI

Romanian pääkaupunki Bukarest on kiinnostava ja edullinen matkakohde ja sinne on mahdollista lentää suorin lennoin romanialaisen halpalentoyhtiö Blue Airin siivin. Mikäli kaupunki ei ole vielä tuttu, kannattaa kaupunki pistää harkintaan viikonloppulomaa varten. Lomailin itse Bukarestissa alkusyksystä 2017 ja voisin kuvitella suuntaavani joskus uudestaan seikkailemaan kaupungin katuja pitkin.

Pantai Tengah Langkawilla tarjosi upeita ja rauhallisia rantamaisemia

4. MALESIAN PARATIISISAARI LANGKAWI

Näin talven tullen Malesian Langkawi kiinnostaa selvästi ja Langkawi on roikkunut viimeiset pari kuukautta blogin selvästi luetuimpana juttuna. Langkawin saari tarjoaa edullista verovapaata lomailua upeilla valkohiekkaisilla palmujen reunustamilla rannoilla, ystävällisiä ihmisiä ja hyvät palvelut. Langkawin loma on helppo yhdistää vaikka Singaporeen kuten itse tein. Lomailin Langkawilla talvella 2018.

Koh Lipen kristallinkirkas meri ja pitkähäntäveneitä

5. THAIMAAN KOH LIPE YHDESSÄ PÄIVÄSSÄ

Jos Langkawi kannattaa yhdistää esimerkiksi Singaporeen, kannattaa Thaimaan pieni Koh Lipe yhdistää Langkawin lomaan! Koh Lipe on helposti saavutettavissa Langkawilta lautalla ja saareen ehtii tutustumaan yhden päivän aikana. Verrattuna Langkawiin Koh Lipe tarjoaa kirkkaammat vedet ja autottoman rennon ympäristön. Mikäli mahdollista, kannattaa Koh Lipelle varata enemmän aikaa ja yöpyä saarella.

Upea ja värikäs Penan palatsi on yksi Sintran isoimmista nähtävyyksistä

6. PÄIVÄREISSU LISSABONISTA SINTRAAN

Mikäli joskus lähdet lomailemaan Lissaboniin Portugaliin, on kaupunkiin todella helppo yhdistää päivä satumaisen kauniissa Sintran linnakaupungissa. Itse toteutin päiväreissun Sintraan kesällä 2016 ja tästä blogijutusta löytyy vinkkejä ja kuvia päiväreissua varten. Mikäli aikaa on, kannattaa Sintrassa yöpyä yksi yö, tällöin paikan ehtii koluamaan paremmin läpi ilman sen pahempaa kiirettä.

Lake Bledin upeita järvimaisemia

7. SLOVENIAN USKOMATTOMAN KAUNIIT JÄRVET BLED & BOHINJ

Tunnin bussimatkan päässä Slovenian pääkaupungista Ljubljanasta sijaitsee kaksi upeaa alppijärveä, Lake Bled ja Lake Bohinj. Siinä missä Bled on turistien kansoittama ja tarjoaa täydet lomapalvelut, Bohinj tarjoaa rauhallisempaa menoa ja melkeinpä upeampia maisemia alppien juurella. Molemmat järvet on mahdollista saavuttaa samalla bussilla Ljubljanasta käsin. Lomailin viisi yötä Bledillä kesällä 2017.

Gdanskin rantapromenadi kutsuu kävelemään kesäisin

8. VIISI EDULLISTA KAUPUNKILOMAKOHDETTA EUROOPASSA

Edulliset matkakohteet kiinnostavat! Tuorein luetuimmista jutuista on tämä. Jutun viisi edullista kaupunkilomakohdetta Euroopassa käsittää Gdanskin, Vilnan, Bukarestin, Minskin ja Riian. Näistä varsinkin Puolan Gdansk on upea ja edullinen lomakohde johon on kesällä mahdollista yhdistää myös rantaloma läheisessä Sopotin rantakaupungissa.

Minsk

9. MINSK- SIISTI JA EDULLINEN KAUPUNKIKOHDE

Valko-Venäjän pääkaupunki Minsk on Euroopan edullisimpia matkakohteita ja lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Minsk tarjoaa kaupunkilomalle sopivasti eksotiikkaa, kaupunki on siisti ja kompaktin kokoinen ja kaupungissa on mahdollista lomailla viisumivapaasti mikäli saapuu maahan lentäen ja lähtee takaisin lentäen. Minskiin lentävät Suomesta suoraan sekä Finnair että Belavia. Lomailin kaupungissa keväällä 2018.

Rotterdamin katumaisemia

10. MODERNIN ARKKITEHTUURIN ROTTERDAM

Kun Amsterdam on nähty ja koluttu moneen kertaan läpi, kannattaa Alankomaissa suunnata Rotterdamiin. Rotterdam on täynnä mitä mielenkiintoisinta arkkitehtuuria, rentoa menoa ja mikä parasta – Rotterdamin majoitushinnat ovat edullisemmat mitä Amsterdamissa. Rotterdamiin pääsee junalla suoraan sekä Amsterdamin keskustasta että kaupungin lentokentältä.

ONNEA KAIKILLE ARVONTAAN!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Suvi T 3.1.2019 at 15:41

  Tämän vuoden matkahaaveena (ja alustavana suunnitelmana) olisi F1-matka johonkin päin Eurooppaa. Saa nähdä toteutuuko!

 • Reply Sari 3.1.2019 at 16:27

  Houkuttaisi kovasti vaellusreissu euroopassa. Vaihtoehdoista on vaan runsaudenpulaa!

 • Reply Lissu 3.1.2019 at 17:09

  Varattuna maaliskuulle lennot Bangkokiin, josta tarkotus jatkaa Vietnamiin ja toukokuulle on lentolippu Portoon😍

 • Reply MarjaKoo 3.1.2019 at 17:40

  Niin paljon houkutuksia, että sanotaan vaihteeksi vaikka Italia 🙂

 • Reply Marianna 3.1.2019 at 22:26

  Jonnekin kaupunkilomalle jos pääsisi ja sitten loppuvuodesta jonnekin kauas kauas, ehkä Uuden-Seelannin suuntaan !

 • Reply Susanna 4.1.2019 at 00:35

  Hyvä kooste. Lähtisin mielelläni jälleen Välimeren maihin/saarille taas ja mielellään pitkälle reissulle. Ja jos pidemmälle niin joku trooppinen saari kaukana tai vaikka Florida

 • Reply Lilli 4.1.2019 at 13:09

  Rappioromanttinen Berliini odottaa!

 • Reply Juha Männistö 4.1.2019 at 18:07

  Helmikuussa suunnitelmissa mennä Bangkokin kautta Myanmarin suunnille pyörimään. Paluumatkalla vaihto on Dohan kautta ja siellä myös tullaan viettämään kaksi yötä. Loppuvuoteen tulee myös reissuja jonnekin, mutta niistä suunnitelmia tehdään vasta nyt tämän ensimmäisen matkan jälkeen…

 • Reply EK 4.1.2019 at 20:54

  Ei vielä mitään suunnitelmia! Ehkä joku vkloppureissu budapestiin tm:)

 • Reply Pirkko 7.1.2019 at 12:01

  Tavoitteena käydä tänä vuonna jossain uudessa kohteessa, toivottavasti useammassakin!

  • Reply Reppureissaaja 10.1.2019 at 10:15

   Onnea Pirkko! Onni suosi tänään sinua ja lähetän sinulle sähköpostiin pääsylipun matkamessuille. Ehkä sieltä löytyy inspiraatiota johonkin uuteen kohteeseen. 🙂

 • Reply NannaS 7.1.2019 at 14:05

  Kreikan saaristo 🙂

 • Reply Milla 8.1.2019 at 13:07

  En ole koskaan vielä käynyt ulkomailla ja tänä vuonna olisi nyt sitten vihdoin ja viimein tarkoitus suunnata Espanjaan 🙂

 • Reply Sirpa 8.1.2019 at 20:26

  Varattuna synttärireissu pojan kanssa Lontooseen (Harry Potter studio) ja junailu sieltä mantereelle. Eurostarilla kanaalin ali, ICE junalla Kölniin ja Frankfurtista lennetään kotiin. Tämä matka Reppureissataan!

 • Reply Minna 9.1.2019 at 12:05

  Malediiveille olisi ihana matkustaa 🙂

 • Reply Jani 9.1.2019 at 18:13

  Tallinna!

 • Reply Ruskarouva 10.1.2019 at 14:30

  New York 🙂

 • Reply Helmi 10.1.2019 at 20:51

  Ihan perinteinen rantaloma tekisi hyvää

 • Leave a Reply