Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Puerto Ricon San Juan

Puerto Rico on helppo ja suhteellisen turvallinen matkakohde Karibianmerellä. Puerto Ricon saari yhdessä muutaman lähisaaren kanssa muodostaa Yhdysvalloille kuuluvan itsehallintoalueen, joten englannilla pärjää hyvin vaikka espanja onkin virallinen kieli ja mm. valuuttana toimii yhdysvaltojen dollarit. Puerto Ricon värikäs pääkaupunki on San Juan ja varsinkin San Juanin vanhakaupunki on yhtä värien ilotulitusta. 

San Juanissa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Itse majoituin vuonna 2017 San Juanin kyljessä Isla Verden rannalla ja ranta tarjoaa pitkiä huojuvia palmuja, hiekka on valkoista ja meri ihanan turkoosi. San Juanissa on toimiva ja edullinen (0,75$) bussiverkosto ja myös San Juanin kansainvälinen lentokenttä on saavutettavissa samaan hintaan joukkoliikenteellä. Ruokailu San Juanissa hoituu edullisesti ja helposti ”paikallisissa” pikaruokapaikoissa, mm. Taco Bell, Wendy’s tai Burger King. Puerto Ricoon matkustattaessa vaaditaan Yhdysvaltojen sähköinen ESTA-matkustuslupa, jonka voi helposti hakea täältä.

KYMMENEN VALOKUVAA SAN JUANISTA

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

San Juanin vanhankaupungin väriloisto

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

San Juanin merimaisemia

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

San Juanin vanhankaupungin väriloistoa

Castillo San Felipe del Morro

Isla Verden rantamaisemia

San Juanin lomaan on helppo yhdistää Karibianristeily, sillä kaupungissa sijaitsee suuri satama ja risteilyaluksia lähtee joka päivä eri puolille Karibiaa. Yksi maailman kauneimmista rannoista (Flamenco Beach) sijaitsee myös Puerto Ricossa, viereisellä Culebran saarella. Culebralle järjestetään paljon päiväretkiä San Juanista ja saarelle on myös mahdollista mennä omatoimisesti joko lentäen tai laivalla. Oma suositukseni on majoittua Culebralla muutama päivä, saari on aika lähellä täydellistä lomakohdetta. Lisää Culebrasta voit lukea täältä. Lopuksi vielä yksi kuva Flamenco Beachilta:

Flamenco Beach Culebran saarella on aikamoinen rantaparatiisi

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply