Suomen suurin matkablogiyhteisö

Täydellinen lomapäivä New Yorkissa

Aamun sarastaessa ensimmäisenä ohjelmassa aamuseitsemältä on juoksulenkki keskuspuistossa. Mikä voikaan olla parempi tapa aloittaa ensimmäinen lomapäivä mykistyttävän upeassa New Yorkissa? No, mulle ei tule samantien muuta mieleen.

Lenkin jälkeen on hyvä nauttia aamukahvit ja sämpylä puiston penkillä auringon paistaessa. Eli siis hotellin myymälästä alle kahden dollarin kahvi ja viiden dollarin täytetty sämpylä mukaan ja takaisin kohti keskuspuistoa. Hotellin sijainti aivan keskuspuiston kyljessä ei voisi olla parempi tähän. Central Parkin vehreys puiden takaa näkyvin pilvinpiirtäjieen on aika upea ilmestys. Puistosta on myöhemmin aika lähteä tutustumaan New Yorkin parhaimpiin puoliin.

Sitä tunnetta on vaikea kuvailla sanoin, kun viimein pääsee kävelemään pitkin ikuisen haavekaupungin katuja ja puiston polkuja.

Central Parkin vehreyttä

Maisemia Central Parkista

New Yorkin metroverkosto on kattava ja jopa näin ensikertalaiselle yllättävänkin helppo. Suhautan metrolla ensitöikseni Brooklynin puolelle ja kävelen ihastelemaan Brooklyn Bridgeä. Central Parkin lisäksi silta ovat ensimmäiset mitä haluan New Yorkissa nähdä. Parhaimmat näkymät sillalle avautuvat juuri Brooklynin puolelta ja taustalta häämöttää upea Manhattanin silhuetti.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Koska aikaero rasittaa vielä vähän edellisen päivän reissupäivästä Kanadan Vancouverista on aika ostaa aamun toinen (vähän kalliimpi) kahvi kahvilasta ja nauttia se Brooklyn Bridge parkissa ihastellen edessä avautuvaa maisemaa Manhattanille. Tämän jälkeen on aika siirtyä takaisin Manhattanille, tietenkin kävellen Brooklyn Bridgeä pitkin. Aamupäivällä sillalla ei ole vielä kovin kovaa tungosta ja sillalla pääsee kävelemään vaivattomasti ihaillen samalla edessä avautuvaa maisemaa Manhattanille. Tässä vaiheessa aurinko paistaa jo aika kuumasti.

Takaisin Manhattanilla!

Suuntaan muutaman mutkan kautta kohti One World Trade Centeria (Yhdysvaltain korkein rakennus) ja sen vieressä olevia vuoden 2001 terrori-iskun muistomerkkejä. En itseasiassa tiennyt että kyseisiä ”altaita” on kaksi kappaletta. Alueella on myös yksi New Yorkin uusimmista nähtävyyksistä, World Trade Centerin futuristinen metroasema Oculus.

World Trade Center

World Trade Center

World Trade Center

Jatkan matkaa metrolla pienen pätkän Manhattania ylöspäin ja nousen takaisin maan pinnalle parin pysäkin jälkeen. Pienen patikoinnin jälkeen eteen pelmahtaa Flatiron Building. Hienon näköinen talo! Lounaaksi nautin täyttävän kahdeksan dollarin hodarin ja jatkan matkaa edelleen Broadwayta pitkin kohti Time Squarea. Kaduilla vilisee runsaasti New Yorkin perinteisiä keltaisia takseja, jotka kaikki näyttävät nykyään olevan japanilaisia autoja muutamia Fordin maastureita lukuunottamatta.

New Yorkin katumaisemia

Flatiron Building

Time Squaren lähestyessä värikkäät valomainokset ja suuremmat ihmismassat täyttävät näkökentän. Time Square on täynnä ihmisiä, hälinää, lukuisia katutaiteilijoita sekä levottomampaa menoa. Paikka on hieno ja vaikuttavan näköinen mutta samalla sellainen, missä ei kauaa viihdy. Time Square on kuitenkin ollut must see listalla ties kuinka kauan ja on maailman vierailtuimpien nähtävyyksien listalla ihan kärjessä. Väkimäärästä päätellen uskon sen.

Time Square

Time Square

Time Squarelta suuntaan kävellen takaisin kämpille ja pienen lepotauon jälkeen edessä on paluu Central Parkkiin. Puisto on todella laaja keidas keskellä Manhattania ja puistossa saa helposti kulumaan monta tuntia. Puistossa kävellessä ja New Yorkissa muutenkin tuntuu että olisin ollut kaupungissa jo monesti aikaisemmin. Kaikki paikat näyttävät niin tutuilta lukuisista elokuvista ja tv-sarjoista. Central Parkista löytyy paljon nähtävää, katumuusikoita, rauhallisempia alueita, paljon penkkejä ja ajanvietettä ruokaa unohtamatta.

Central Park

Romanttinen hetki New Yorkissa

Central Park

Central Parkista palaan Whole Food Storen (Upea ruokakauppa, josta saa edullisesti lämmintä ruokaa mukaan) kautta takaisin kämpille syömään ja illalla suuntaan vielä Manhattanin eteläkärkeen Battery Parkkiin ihastelemaan merimaisemia ja kaukana merellä siintävää vapaudenpatsasta. Tässä vaiheessa aikaerorasitus ja pitkä päivä kaupungilla alkaa jo tuntumaan ja pienen tovin jälkeen on aika suunnata takaisin hotellille.

New Yorkin katumaisemia

Battery Park

Battery Park

Vapauden patsas hyvin kaukaa kuvattuna

Takaisin hotellille päästyä jaloista huomaa että on tullut liikuttua. Ensimmäisen päivän perusteella New York oli juuri sitä mitä odotinkin. Täydellinen ensimmäinen lomapäivä New Yorkissa päättyy mukavasti viinimuki kädessä ihastellen huoneen ikkunasta upeita maisemia Keskuspuiston suuntaan. Uni tulee nopeasti silmään ja seuraavana päivänä on odotettavissa lisää New Yorkin nähtävyyksiä.

Lomailin ensimmäistä kertaa New Yorkissa neljä yötä toukokuun loppupuolella 2018 osana pidempää reppureissua.

Millainen olisi sinun täydellinen lomapäivä New Yorkissa?

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply