Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissukuvia – Espanjan Alicante

Alicanten kaunis ja kompakti kaupunki sijaitsee Espanjan itärannikolla Costa Blancan alueella ja kaupungissa asuu reilu 300 000 asukasta. Alicantessa on helppo yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Kaupungin sydämmessä sijaitseva El Postiguet Beach oli tosin toukokuussa lomaillessani vähän turhankin tiiviisti kansoitettu. Kaupungin ulkopuolelta löytyy kuitenkin monia muita rantoja mikäli rantalomailu kiinnostaa.

Alicanten tärkeimpiin nähtävyyksiin lukeutuu upeat maisemat Benacantilvuoren huipulta tarjoava Santa Barbaran linnoitus, tyylikäs Explanada de España kävelykatu sekä Alicanten vanhakaupunki. Alicanteen pääsee helposti Suomesta sekä Norwegianin että Finnairin suorilla lennoilla lentoajan ollessa reilu neljä tuntia. Menopaluulennot voi halvimmillaan löytää Norwegianilta noin sadalla eurolla. Alicanten lentokenttä El Altet sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta ja matkan taittaa helposti lentokenttäbussilla C6 joka liikennöi ympäri vuorokauden ja matka maksaa vajaa neljä euroa.

 KYMMENEN VALOKUVAA ALICANTESTA

Explanada de Españan marmoripäällysteinen kävelykatu

Näkymät Benacantilvuorelle

Näkymät Benacantilvuorelle

El Postiguet Beach

El Postiguet Beach

Alicanten vanhaa kaupunkia

Matkalla ylös Santa Barbaran linnoitukselle

Näkymät ylhäältä Santa Barbaran linnoitukselta kaupunkiin

Näkymät ylhäältä Santa Barbaran linnoitukselta kaupunkiin

Hiljainen hetki Alicantessa

Alicante oli ainakin itselleni hyvä ja mielenkiintoinen lomakohde pidennetyn viikonlopun viettoon ja jonkun verran halvempi varsinkin majoituksen suhteen verrattuna vaikka Barcelonaan. Alicanten vahvuuksiin kuuluu myös paljon rauhallisempi meno, kaupungilla on kiva pyöriä ilman sen suurempaa väenpaljoutta vaikka kaupunki tarjoaa myös laajat ostosmahdollisuudet ja iltaelämäkin on aika vilkasta.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Susanna 1.10.2018 at 02:46

  Kävin toista kertaa Alicantessa keväällä. Siellä pidin etenkin palmupuistosta+palmukaduista. Palmupuisto on tosin sivummalla keskustasta. Kävin myös Valenciassa junalla

  • Reply Reppureissaaja 1.10.2018 at 21:43

   Mulla jäi palmupuisto väliin ja Valencia olisi myös joskus kiva kokea. 🙂

 • Reply Pirjo 1.10.2018 at 16:45

  Santa Barbaran linnoitus keskellä kaupunkia on huikea.Kävelimme ylös ja alas eri reittejä ja maisemat olivat mielettömät.Olimme kaupungissa huhtikuussa joten kävely ja kipuaminen oli sään puolesta miellyttävää.Hirmuhelteessä turvautuisin kyllä hissikyytiin.Muuten Alicante kaupunkina ei oikein säväyttänyt,vaatisi enkä toisenkin muutaman päivän visiitin.

  • Reply Reppureissaaja 1.10.2018 at 21:46

   Linnoitus on kyllä upea. Sekä maisemat sieltä ja onhan se hienon näköinen kun näkyy joka puolelta kaupunkia. 🙂 Mulla taas Alicante säväytti samantien, mutta nämä ovat niin makukysymyksiä.

   • Reply Helena 3.10.2018 at 12:54

    Hola! Olemme vakavasti harkinneet Alicantea seuraavaksi lomakohteeksi kesäkuussa. Kiva lukea siitä käyttäjäkokemuksia!

    • Reply Reppureissaaja 3.10.2018 at 21:31

     Hola! Kuulostaa hyvältä. Ja ainakin oman kokemuksen perusteella Alicante ei ole huono valinta lomakohteeksi. 🙂

  Leave a Reply