Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissubudjetti – Bali & Sydney

Kesän toinen pidempi lomareissu on nyt takanapäin. Seikkailin puolitoista viikkoa Indonesiassa Balin saarella ja tein sieltä käsin muutaman päivän pikavisiitin Australiaan, Sydneyyn. Paljonko tämä reissu tuli loppupeleissä maksamaan? Olisin päässyt paljon halvemmalla jos olisin pysynyt Balilla koko reissun ajan kuten alunperin suunnittelin, mutta sitten olisi Australian valloitus jäänyt tekemättä.

Mikäli olisin pysynyt koko reissun ajan Ubudissa, olisi 10 yön reissun kokonaishinnaksi tullut yksin matkustavana ainoastaan 807 euroa sisältäen menopaluulennot sekä majoituksen aamiaisella omassa bungalowissa. Näin toteutettuna Balin loma olisi ollut hyvinkin edullinen! Kahden viikon reissuna samanlainen paketti olisi ollut 940 euroa, joten ei Balille matkustaminen kallista ole.

Sydneyn kaupunkimaisemia

Ubudin palmumaisemia

LENNOT

Reissun suurin menoerä oli tietenkin lennot. Ostin Qatar Airwaysin lennot joulukuussa tarjouksesta ja maksoin niistä yhteensä 477 euroa. Qatar Airways oli kaikin puolin hyvinkin miellyttävä lentokokemus, palvelu oli loistavaa, koneet tilavia ja uudehkoja. Lentolippujen hintaan kuuluu ateriat (4 mennessä ja 4 tullessa), ilmaiset juomat, matkalaukku ruumaan ja paljon muuta.

Balilta Sydneyyn lensin australialaisella halpalentoyhtiöllä Jetstarilla ja nämä lennot tuli maksamaan paikkavarauksella ja välipaloilla mennen tullen vähän vajaa 300 euroa. Jetstar lentää väliä uusilla Dreamlinereilla ja kaikki toimi niinkuin pitääkin.

 • Helsinki – Bali – Helsinki: 477€ (Qatar Airways, välilasku Dohassa)
 • Bali – Sydney – Bali: 278€ + lisäpalvelut n. 20€ (Jetstar)
 • LENNOT YHTEENSÄ: 775€

Kaikkinensa maksoin siis lennoista Helsinki – Bali – Sydney – Bali – Helsinki yhteensä 775 euroa, mikä on mielestäni aika kohtuullinen summa, jos miettii vaikka pelkästään Australiaan lentämistä.

Gracia Bali Villas Seminyakissa oli nappivalinta kaikin puolin!

MAJOITUS

Lombokin maanjäristykset ennen reissua pakottivat tekemään viime hetken muutoksia reissuun ja jouduin jättämään tällä kertaa Gilisaaret väliin. Olin jo varannut oman bungalowin Gili Trawanganilta mutta tuo vaihtui viikkoa ennen reissuunlähtöä Seminyakiin Kutan viereen.

Tällä kerralla panostin majoitukseen vähän enemmän (Balilla se on helppoa) ja majoituin kolme ensimmäistä yötä sisämaassa Ubudissa. Ubudista olin varannut vähän isomman kaksikerroksisen oman bungalowin, joka osoittautui hyväksi valinnaksi. Bungalow oli ehkä vähän liian iso yhdelle hengelle, mutta olipahan tilaa. Bungalow sijaitsi hyvällä paikalla Ubudissa rauhallisella alueella ja palvelu oli aivan loistavaa. Sukunimi Hartikainen oli vähän liian vaikea paikallisille, joten kuljin nimellä Mr. Ismo. Aamiainen valmistettiin tilauksesta neljästä eri vaihtoehdosta.

Garden View Cottages Ubudissa

Reissusta yksi yö kului lentokoneessa matkalla Balilta Sydneyyn ja Sydneyssä majoituin vähän vaatimattomammin Ibis Budgetissa. Hotelli oli suht hyvällä paikalla kävelyetäisyydellä Sydneyn nähtävyyksistä ja mikä tärkeintä, huoneesta löytyi lämmitys. Oli meinaan hyvinkin kylmä huone kun sinne saavuin! Sydneyn hotellit ovat ihan eri hinnoissa mitä Balilla ja en Sydneyssä paljoa hotellissa oleillut. Hyviin yöuniin Ibis Budget oli hyvä valinta.

Gracia Bali Villas iltavalaistuksessa

Viikkoa ennen reissuun lähtöä varasin viimeiseksi neljäksi yöksi Balilta oman huvilan omalla uima-altaalla Seminyakista. Reissussa pitää olla välillä vähän luksustakin ja Gracia Bali Villas tarjosi juuri tätä! Oma uima-allas, olohuone avautui avoimena allasalueelle ja kokki kävi aamuisin valmistamassa aamiaisen neljästä eri vaihtoehdosta villan omassa keittiössä. Gracia Bali Villas sijaitsee lähellä rantaa ja on tähän mennessä ehdottomasti upein majoitus missä olen ollut. Käytin tähän yhteensä kolme ilmaista yötä hotels.comissa joten neljän yön hinnaksi jäi 171 euroa, listahinta neljälle yölle olisi ollut 378 euroa, eli paikka oli Balin keskihintoja selvästi kalliimpi.

 • Garden View Cottages Ubud (2-kerroksinen oma bungalow) – 100€ / 3 yötä
 • Ibis Budget Sydney East (kahden hengen huone) – 161€ / 2 yötä
 • Gracia Bali Villas Seminyak (Huvila omalla uima-altaalla) 171€ / 4 yötä (hinnassa on huomioitu hotels.comin kolme ilmaista yötä, alennus yhteensä 207€)
 • MAJOITUS YHTEENSÄ: 432€

Liikenne Balilla ei ole mitään kaikista rauhallisinta

LIIKKUMINEN

Liikkumisessa paikan päällä suurimmat menoerät tulivat lentokenttäkuljetuksista Ubudiin Balilla sekä Sydneyssä. Varasin etukäteen hotellin kautta kuljetuksen Ubudiin ja takaisin. Balin julkinen liikenne tarkoittaa käytännössä takseja ja muita etukäteen tilattavia kuljetuksia. Listahinta takseilla paikan päällä Ubudista Balin lentokentälle näytti olevan 300 000 IDR eli maksoin vähän ylihintaa mutta onneksi ero ei ollut kovin suuri. Sydneyssä kätevin keino siirtyä lentokentältä keskustaan on Sydney Airport Link juna, joka liikkuu usein ja sillä on monta pysäkkiä keskustan alueella.

 • Lentokenttäkuljetukset Ubudiin ja takaisin: 800 000 IDR (n. 47€)
 • Lentokenttäkuljetus Seminyakiin: 200 000 IDR (n. 12€)
 • Lentokenttäkuljetukset junalla (Sydney Airport Link) Sydneyssä: 36,80$ (n. 23€)
 • Lauttaliput Sydneyssä Manlylle ja Kirribilliin: 32$ (n. 20€)
 • Muut matkat ja retket Balilla skootterin kyydissä: n. 5€ (bensat)
 • LIIKKUMINEN YHTEENSÄ: 107€

Balilla on kätevintä vuokrata kuski ja auto päiväksi jos haluaa nähdä muutakin kuin paikan missä majoittuu. Itse pääsin tässä helpolla, kun vanha tuttu asuu Balilla ja Balia tuli nähtyä hänen kanssaan laajalta alueelta skootterin kyydissä. Liikenne Balilla on hyvinkin kaoottista ja itse en vuokraisi autoa paikan päällä. Skootteri on Balilla nopein kulkuneuvo, mutta se vaatii aika kovia hermoja. Alkujännityksen jälkeen skootterin kyydissä matkustamisesta osasi jo nauttiakin. 🙂

Sydneyn oopperatalo

Campuhan Ridge Walk Ubudissa

RUOAT JA JUOMAT

Balilla eläminen on halpaa sekä ruokailun että juomisen suhteen. Ubudissa hotellin huonepalvelusta sai omalle terassille kannettuna isot ruoka-annokset 2-3 eurolla ja Seminyakissa paikallisessa ravintolassa loistavat paikalliset ruoat maksoivat samaa luokkaa, vähän vähemmänkin.

Sydneyssä kaikki oli taas selvästi kalliimpaa, mutta Sydneystä löytyy Singaporen tapaan ostoskeskuksista erilaisia food courteja, josta saa kohtuuhintaista ruokaa joko mukaan tai paikanpäällä syötäväksi. Näissä tuli syötyä Sydneyssä paljon ja lisäksi ostin välillä jotain välipalaa kaupasta mukaan.

Ruokiin, juomiin ja muihin kuluihin reissun päällä kului suunnilleen 300 euroa.

Tanah Lot Balilla

Balin auringonlasku Seminyakin rannalla

YHTEENVETO REISSUN KUSTANNUKSISTA

Itsepaketoitu 11 yön kiertomatka Balilla (Ubud & Seminyak) ja Sydneyssä tuli siis maksamaan lento+hotelli pakettina yhteensä 1207 euroa sisältäen kaikki verot ja lisämaksut. Jos miettii millaisissa majoituksissa majoituin ja mitä koin ja näin, en näe summaa kovinkaan pahana. Vaikka halvemmallakin olisi päässyt.

Sydney oli aivan mieletön kokemus ja Bali… Rakastuin Baliin aivan täysin! Balille jos minne on päästävä uudestaan. Enemmän juttuja Balilta sekä Sydneystä tulee myöhemmin tänne blogiin.

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jonna 27.9.2018 at 18:57

  Hei,
  olen hiljattain alkanut seuraamaan blogiasi. Hyviä, matkakuumetta herättäviä postauksia! Varmaan moni ajattelee, että tuollainen Balin+Australian reissu olisi paljon kalliimpi. Hyvällä suunnittelulla hinnasta saa tosiaan lohkaistua ison palan pois. Blogiasi lueskellessa olen pohtinut hieman kadehtien yhtä asiaa.. Saako kysyä, että mitä teet työksesi että saat järjestettyä näin monelle reissulle tilaa vuoteen? 🙂

  • Reply Reppureissaaja 29.9.2018 at 14:42

   Kiitos mukavasta palautteesta! 🙂 Totta, vaikka Bali onkin kaukana, hintaa reissun hintaa laskee oleellisesti edullinen hintataso sekä majoituksen että elämisen suhteen. Tottakai saa kysyä, olen OPlla töissä. Pidän muutamia palkattomia vapaapäiviä vuodessa pidennettyjen viikonloppujen takia ja venytän normaaleja vuosilomia vähän pidemmäksi.

  Leave a Reply