Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissufiiliksiä Pohjois-Amerikasta

Aloitin tänä vuonna kesäloman jo hyvissä ajoin ja lensin San Franciscoon toukokuun puolivälissä. Samalla alkoi vajaan kuukauden pituinen reppureissu Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Euroopassa. San Franciscosta matkasin edelleen Kanadan puolelle Whistleriin ja tällä hetkellä majailen Vancouverissa. 

Ensimmäinen reissuviikko alkaa olemaan siis takanapäin fiilikset eivät voisi olla korkeammalla. Varsinkin Kanada on tarjonnut upeita säitä ja mitä parhaimpia maisemia.

San Francisco

SAN FRANCISCO

San Franciscosta jäi päällimmäisinä muistoina mieleen upeat nähtävyydet, yllättävän kylmä ja todella tuulinen sää, omalaatuiset ihmiset ja kipeät jalat. Yritän yleensä suosia kävelyä mahdollisimman paljon reissun päällä mutta San Franciscossa olisi voinut jonkun välin mennä julkisillakin. Ensimmäisenä päivänä kävelin 45t ja toisena päivänä 47t askelta.

San Francisco

San Francisco

San Francisco

San Francisco

San Francisco

San Francisco

San Francisco on hyvin vapaamielinen kaupunki ja monilla kulmilla tuulahti vastaan Amsterdamin tuoksut. Kaupunki on hyvin mäkinen ja monesta paikasta avautuu upeat maisemat ympäristöön ja merelle. Parasta kaupungissa oli Pier 39:n merileijonat, Golden Gate Bridge ja kaupungin söpöt raitiovaunut.

Whistler

WHISTLER

Kanadassa ensimmäisenä kohteena mulla oli Whistler. Whistler sijaitsee vajaan kahden tunnin bussimatkan päässä Vancouverista ja on Pohjois-Amerikan suurin laskettelukeskus. Osuin Whistleriin just laskettelukauden viimeisenä päivänä ja meno oli sen mukaista. Bileitä joka puolella. Meno onneksi rauhoittui toisena päivänä.

Whistler

Whistler

Whistler

Whistler

Whistler

Whistler tarjoaa kesäaikaan upeita vaellusreittejä, uskomattoman kauniita vuoristomaisemia ja rentoa menoa keskellä Kanadan villiä luontoa. Onneksi en törmännyt karhuihin Whistlerissä, joita alueella on kuulemma satoja. Whistler taitaa olla kanadalaisille vähän sama kuin Levi Suomessa. Ainakin oman oleskeluni aikana suurin osa ihmisistä oli nuoria. Välillä Whistlerin polkuja kävellessä tuli mieleen että olenko poistunut ollenkaan Suomesta.

Vancouver

VANCOUVER

Täällä Vancouverissa olen vain kaksi yötä. Vancouver on ollut esillä maailman parhaimpana paikkana asua ja täällä kulkiessa sen voi uskoa. Vancouver on siisti ja uskomattoman vehreä suurkaupunki, josta löytyy vaikka mitä nähtävää. Itselle tutuimmaksi on tullut kaupungissa sijaitseva Stanley Park. Paljon muutakin nähtävää olisi, mutta olen yrittänyt ottaa täällä vähän rennommin. Kävely pitkin puiston rantaviivaa on täällä mitä parhainta lomatekemistä.

Vancouver

Vancouver

Vancouver

Vancouver

Vancouver

MUUTAMIA HUOMIOITA REISSUSTA

  • Sekä Yhdysvaltoihin että Kanadaan tarvitsee sähköisen matkustusluvan joka pitää hakea ennen reissua. Kanadan luvan tajusin vasta kaksi päivää ennen reissua.
  • Kaliforniassa saa kaikki viinat ruokakaupasta, Kanadassa niissä ei myydä edes olutta.
  • Kanadassa kaikkiin hintoihin tulee verot päälle, nämä eivät näy vaikkapa kaupan hintaopasteissa. Esim. vesipulloon tulee kolme maksua päälle.
  • Viikon aikana askeleita on tullut 230000 eli jalat on ollut kovilla.
  • Budjetti on vielä pitänyt hyvin vaikka Whistler oli yllättävän kallis.
  • Ainoa ongelma tähän mennessä on ollut kun bussikuski hävitti avaimet paluumatkalla Whistleristä Vancouveriin ja lähtö viivästyi 45 minuuttia.

Huomenna matka jatkuu takaisin Yhdysvaltoihin ja siellä ensimmäisenä New Yorkiin jossa aika ei varmasti tule käymään pitkäksi!

-Ismo

Tykkäämällä reppureissaajan facebook-sivuista pysyt ajan tasalla blogin päivityksistä! Instagramiin @reppureissaajablog päivittelen lomakuvia aina matkan varrelta ja Twitter päivittyy silloin tällöin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply